clubzoeker

Vijf finaleplekken voor Oranje op Swedish International

Vijf finaleplekken voor Oranje op Swedish International

Jelle Maas en Jacco Arends.

Maar liefst vijf plekken in de finales van de Swedish International. Dat was de oogst van de Nederlandse spelers vandaag in Zweden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De eindstrijd in het mannendubbel wordt een onderonsje tussen Ruud Bosch/Koen Ridder en Jacco Arends/Jelle Maas.

Eric Pang bereikte de eindstrijd in het mannenenkel door na gisteren vandaag opnieuw twee Denen uit te schakelen. Eerst was Pang in drie games (21-8, 16-21, 21-11) beter dan Rasmus Fladberg en daarna moest ook Emil Holst er met 18-21, 21-17 en 21-19 aan geloven. Morgen wacht in de finale de Japanner Kento Momota.

Patty Stolzenbach won in de kwartfinale met 21-16 en 21-17 van de Zwitserse Sabrina Jaquet. Daarna trof ze in de halve finale de als eerste geplaatste Carolina Marin. De Spaanse was met 21-14 en 21-12 een maatje te groot voor Stolzenbach.

Jelle Maas en Iris Tabeling bereikten de mixfinale door achtereenvolgens de koppels Szkudlarczyk/Wojtkowska uit Polen Labar/Choinet uit Frankrijk te kloppen. Morgen nemen ze het in de finale op tegen Peter Kaesbauer en Isabel Herttrich uit Duitsland. Het duo was in de halve eindstrijd te sterk voor de als eerste geplaatste Dave Khodabux en Selena Piek. Met 21-18, 23-25 en14-21 moest het Nederlandse koppel hun meerdere erkennen.

Tabeling staat zondag ook in de finale van het vrouwendubbel samen Piek. In de halve finale versloeg het Nederlandse duo de als eerste geplaatsten Hui Ern Ng en Hui Lin Ng uit Maleisië. In de finale zullen Emelie Lennartsson en Emma Wengberg (Zweden) de tegenstanders zijn. Eefje Muskens en Samantha Barning vonden in de kwartfinale hun Waterloo. Het Japanse duo Yonemoto Koharu/Yuriko Miki was met 21-15 en 21-16 te sterk.

Ruud Bosch en Koen Ridder mochten na een simpele winst op een Frans koppel zich ook opmaken voor de halve finale. Daarin stonden Lukasz Moren en Wojciech Szkudlarczyk aan de andere kant van het net. De eerste game werd nipt met 21-19 verloren. Daarna nam het Nederlandse duo het heft in handen en won met 21-13 en 21-16 de wedstrijd.

In de finale nemen ze het op tegen Jacco Arends en Jelle Maas. In de halve eindstrijd waren ze met 16-21, 21-19 en 25-23 te sterk voor Anders Skaarup Rasmussen en Kim Astrup Sorensen uit Denemarken.

Klik hier voor de volgorde van de finales morgen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!