Vijf finaleplekken voor Oranje op Swedish International

Vijf finaleplekken voor Oranje op Swedish International

Jelle Maas en Jacco Arends.

Maar liefst vijf plekken in de finales van de Swedish International. Dat was de oogst van de Nederlandse spelers vandaag in Zweden.

Ken je BC Geldrop al?

De eindstrijd in het mannendubbel wordt een onderonsje tussen Ruud Bosch/Koen Ridder en Jacco Arends/Jelle Maas.

Eric Pang bereikte de eindstrijd in het mannenenkel door na gisteren vandaag opnieuw twee Denen uit te schakelen. Eerst was Pang in drie games (21-8, 16-21, 21-11) beter dan Rasmus Fladberg en daarna moest ook Emil Holst er met 18-21, 21-17 en 21-19 aan geloven. Morgen wacht in de finale de Japanner Kento Momota.

Patty Stolzenbach won in de kwartfinale met 21-16 en 21-17 van de Zwitserse Sabrina Jaquet. Daarna trof ze in de halve finale de als eerste geplaatste Carolina Marin. De Spaanse was met 21-14 en 21-12 een maatje te groot voor Stolzenbach.

Jelle Maas en Iris Tabeling bereikten de mixfinale door achtereenvolgens de koppels Szkudlarczyk/Wojtkowska uit Polen Labar/Choinet uit Frankrijk te kloppen. Morgen nemen ze het in de finale op tegen Peter Kaesbauer en Isabel Herttrich uit Duitsland. Het duo was in de halve eindstrijd te sterk voor de als eerste geplaatste Dave Khodabux en Selena Piek. Met 21-18, 23-25 en14-21 moest het Nederlandse koppel hun meerdere erkennen.

Tabeling staat zondag ook in de finale van het vrouwendubbel samen Piek. In de halve finale versloeg het Nederlandse duo de als eerste geplaatsten Hui Ern Ng en Hui Lin Ng uit Maleisië. In de finale zullen Emelie Lennartsson en Emma Wengberg (Zweden) de tegenstanders zijn. Eefje Muskens en Samantha Barning vonden in de kwartfinale hun Waterloo. Het Japanse duo Yonemoto Koharu/Yuriko Miki was met 21-15 en 21-16 te sterk.

Ruud Bosch en Koen Ridder mochten na een simpele winst op een Frans koppel zich ook opmaken voor de halve finale. Daarin stonden Lukasz Moren en Wojciech Szkudlarczyk aan de andere kant van het net. De eerste game werd nipt met 21-19 verloren. Daarna nam het Nederlandse duo het heft in handen en won met 21-13 en 21-16 de wedstrijd.

In de finale nemen ze het op tegen Jacco Arends en Jelle Maas. In de halve eindstrijd waren ze met 16-21, 21-19 en 25-23 te sterk voor Anders Skaarup Rasmussen en Kim Astrup Sorensen uit Denemarken.

Klik hier voor de volgorde van de finales morgen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!