SportSport

Vijf finaleplekken voor Oranje op Swedish International

Vijf finaleplekken voor Oranje op Swedish International

Jelle Maas en Jacco Arends.

Maar liefst vijf plekken in de finales van de Swedish International. Dat was de oogst van de Nederlandse spelers vandaag in Zweden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De eindstrijd in het mannendubbel wordt een onderonsje tussen Ruud Bosch/Koen Ridder en Jacco Arends/Jelle Maas.

Eric Pang bereikte de eindstrijd in het mannenenkel door na gisteren vandaag opnieuw twee Denen uit te schakelen. Eerst was Pang in drie games (21-8, 16-21, 21-11) beter dan Rasmus Fladberg en daarna moest ook Emil Holst er met 18-21, 21-17 en 21-19 aan geloven. Morgen wacht in de finale de Japanner Kento Momota.

Patty Stolzenbach won in de kwartfinale met 21-16 en 21-17 van de Zwitserse Sabrina Jaquet. Daarna trof ze in de halve finale de als eerste geplaatste Carolina Marin. De Spaanse was met 21-14 en 21-12 een maatje te groot voor Stolzenbach.

Jelle Maas en Iris Tabeling bereikten de mixfinale door achtereenvolgens de koppels Szkudlarczyk/Wojtkowska uit Polen Labar/Choinet uit Frankrijk te kloppen. Morgen nemen ze het in de finale op tegen Peter Kaesbauer en Isabel Herttrich uit Duitsland. Het duo was in de halve eindstrijd te sterk voor de als eerste geplaatste Dave Khodabux en Selena Piek. Met 21-18, 23-25 en14-21 moest het Nederlandse koppel hun meerdere erkennen.

Tabeling staat zondag ook in de finale van het vrouwendubbel samen Piek. In de halve finale versloeg het Nederlandse duo de als eerste geplaatsten Hui Ern Ng en Hui Lin Ng uit Maleisië. In de finale zullen Emelie Lennartsson en Emma Wengberg (Zweden) de tegenstanders zijn. Eefje Muskens en Samantha Barning vonden in de kwartfinale hun Waterloo. Het Japanse duo Yonemoto Koharu/Yuriko Miki was met 21-15 en 21-16 te sterk.

Ruud Bosch en Koen Ridder mochten na een simpele winst op een Frans koppel zich ook opmaken voor de halve finale. Daarin stonden Lukasz Moren en Wojciech Szkudlarczyk aan de andere kant van het net. De eerste game werd nipt met 21-19 verloren. Daarna nam het Nederlandse duo het heft in handen en won met 21-13 en 21-16 de wedstrijd.

In de finale nemen ze het op tegen Jacco Arends en Jelle Maas. In de halve eindstrijd waren ze met 16-21, 21-19 en 25-23 te sterk voor Anders Skaarup Rasmussen en Kim Astrup Sorensen uit Denemarken.

Klik hier voor de volgorde van de finales morgen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!