clubzoeker

Er is hoop

Er is hoop

Oro is het eiland van inspiratie. Na vorige week afgevaardigden op bezoek te hebben gehad was het deze week de beurt aan producenten en universiteiten.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Huynh en Leon hebben weer een kijkje gekregen in de ontwikkeling van onze sport door de ogen van de ontwikkelingsmanager van de grootste producent van tennissnaren die zich nu op de badmintonsport wil gaan werpen.

Dit bedrijf heeft gekeken naar onze sport en zich daar een beeld van kunnen vormen met name door het internet. Ze zijn op zoek naar mensen die anders zijn en kwamen zo bij Roel en mij terecht. De eerste gedachte was niet echt goed, want deze twee trainers namen de badmintonsnaren van de tennisgigant niet echt serieus. Maar als je praat met de mensen achter het product dan gaan er veel dingen veranderen. Dan staan daar mensen die met net zo veel passie bezig zijn met hun product als dat ik bezig ben met onze sport.

Ze komen naar een klein eiland in Denemarken waar niets is om een nieuw wereldproduct te maken op het gebied van badminton. En wij, Huynh, Leon en ik, zijn er getuigen van. Ze luisteren naar Leon als bespanner en speler, ze hangen aan de lippen van Huynh als speler en ze zien een trainer die elke detail belangrijk vindt.

Ik heb een paar maanden geleden ja gezegd tegen iets waarvan ik niet wist of je het serieus moest nemen toen ze vertelden met mij te willen praten over een nieuw product. Nu weet ik wel beter. Met deze mensen wil ik samenwerken. Niet omdat ze onze sport kennen, maar omdat ze zien dat onze sport iets te bieden heeft dat heel anders is dan de tenniswereld waar zij heel sterk in zijn. Als ik sterk zeg, dan zeg ik het fout. Ze hebben 45 van de top 50 spelers in hun stal op het gebied van tennis en willen dat ook in onze sport gaan doen.

Wat heeft Oro te bieden aan zo'n bedrijf, zou je jezelf afvragen. Ik kon het niet beantwoorden voor afgelopen avond. De ontwikkelingsmanager vertelde dat ze op zoek zijn naar mensen die geen blad voor hun mond nemen en eerlijk zeggen wat ze van het product vinden. Ik was bepaald niet vriendelijk voor hun product, want hoe groot ook in tennis... het was shit voor badminton.

Ik had net hun 'baby' doodgemaakt en ze zeiden dat ze meer wilden weten? Nu hadden ze mijn belangstelling. Welk bedrijf wil verder gaan met een man die net heeft gezegd dat hun product klote is?

Deze mensen gaan dat doen en we gaan er nog veel van horen, want het is zo veel anders dan wat we tot nu toe kennen. Ik krijg nieuwe energie en ideeën als ik alleen maar heb geluisterd naar deze mensen. Het is in één woord geweldig.

Het bedrijf heeft cijfers en gegevens over het materiaal waar we mee werken in onze sport waar ik een vermoeden van had en dat ook tegen hen heb gezegd. Vervolgens laten ze me een aantal onderzoeken zien die het bevestigen. Ik ben onder de indruk en wil verder met dit bedrijf net zoveel als dat zij verder willen met Oro en ons hier op het eiland.

Ik kan nog geen namen noemen maar Roel, Huynh en Leon zullen glimlachen als je erom vraagt, want de afgelopen paar dagen hier op een klein eiland gaan de toekomst van onze sport veranderen. Dit soort mensen hebben door dat verandering niet komt van binnenuit bestaande organisaties maar van buiten en ze willen er bij horen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!