SportSport

Er is hoop

Er is hoop

Oro is het eiland van inspiratie. Na vorige week afgevaardigden op bezoek te hebben gehad was het deze week de beurt aan producenten en universiteiten.

› support ons met een Tikkie!

Huynh en Leon hebben weer een kijkje gekregen in de ontwikkeling van onze sport door de ogen van de ontwikkelingsmanager van de grootste producent van tennissnaren die zich nu op de badmintonsport wil gaan werpen.

Dit bedrijf heeft gekeken naar onze sport en zich daar een beeld van kunnen vormen met name door het internet. Ze zijn op zoek naar mensen die anders zijn en kwamen zo bij Roel en mij terecht. De eerste gedachte was niet echt goed, want deze twee trainers namen de badmintonsnaren van de tennisgigant niet echt serieus. Maar als je praat met de mensen achter het product dan gaan er veel dingen veranderen. Dan staan daar mensen die met net zo veel passie bezig zijn met hun product als dat ik bezig ben met onze sport.

Ze komen naar een klein eiland in Denemarken waar niets is om een nieuw wereldproduct te maken op het gebied van badminton. En wij, Huynh, Leon en ik, zijn er getuigen van. Ze luisteren naar Leon als bespanner en speler, ze hangen aan de lippen van Huynh als speler en ze zien een trainer die elke detail belangrijk vindt.

Ik heb een paar maanden geleden ja gezegd tegen iets waarvan ik niet wist of je het serieus moest nemen toen ze vertelden met mij te willen praten over een nieuw product. Nu weet ik wel beter. Met deze mensen wil ik samenwerken. Niet omdat ze onze sport kennen, maar omdat ze zien dat onze sport iets te bieden heeft dat heel anders is dan de tenniswereld waar zij heel sterk in zijn. Als ik sterk zeg, dan zeg ik het fout. Ze hebben 45 van de top 50 spelers in hun stal op het gebied van tennis en willen dat ook in onze sport gaan doen.

Wat heeft Oro te bieden aan zo'n bedrijf, zou je jezelf afvragen. Ik kon het niet beantwoorden voor afgelopen avond. De ontwikkelingsmanager vertelde dat ze op zoek zijn naar mensen die geen blad voor hun mond nemen en eerlijk zeggen wat ze van het product vinden. Ik was bepaald niet vriendelijk voor hun product, want hoe groot ook in tennis... het was shit voor badminton.

Ik had net hun 'baby' doodgemaakt en ze zeiden dat ze meer wilden weten? Nu hadden ze mijn belangstelling. Welk bedrijf wil verder gaan met een man die net heeft gezegd dat hun product klote is?

Deze mensen gaan dat doen en we gaan er nog veel van horen, want het is zo veel anders dan wat we tot nu toe kennen. Ik krijg nieuwe energie en ideeën als ik alleen maar heb geluisterd naar deze mensen. Het is in één woord geweldig.

Het bedrijf heeft cijfers en gegevens over het materiaal waar we mee werken in onze sport waar ik een vermoeden van had en dat ook tegen hen heb gezegd. Vervolgens laten ze me een aantal onderzoeken zien die het bevestigen. Ik ben onder de indruk en wil verder met dit bedrijf net zoveel als dat zij verder willen met Oro en ons hier op het eiland.

Ik kan nog geen namen noemen maar Roel, Huynh en Leon zullen glimlachen als je erom vraagt, want de afgelopen paar dagen hier op een klein eiland gaan de toekomst van onze sport veranderen. Dit soort mensen hebben door dat verandering niet komt van binnenuit bestaande organisaties maar van buiten en ze willen er bij horen.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

De badmintonwereldbond heeft vandaag aangekondigd dat ze de wereldranglijsten en jeugdwereldranglijsten zal bevriezen tot nader…

31 maart 2020

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

The escalations around Covid-19 have followed one another at a rapid pace globally, certainly since our last report.

13 maart 2020

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen en NOC*NSF heeft geadviseerd om alle sportevenementen…

12 maart 2020

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

In verband met de uitbraak van het Coronavirus worden wereldwijd preventieve maatregelen genomen om verdere verspreiding van het…

12 maart 2020

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling boekten een geweldige overwinning door de nummer één van de wereld te verslaan. In de…

12 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!