clubzoeker

Badcoach Summercamp trainersopleiding: je grootste sprong voorwaarts

Badcoach Summercamp trainersopleiding:  je grootste sprong voorwaarts

Udo Lehmann (D), Andreas Johanssen (DK) en Fred Besselink (NL) bezorgen je op 1 week tijd de kennis en informatie waar je normaal jaren achter op zoek moet.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Kom op 1 week tijd de grootste sprong in je trainerscarriere maken.

Het huidige aanbod opleidingen is op zijn minst gezegd niet echt overweldigend. Moest je van kwade wil zijn, je zou nog kunnen gaan denken dat men helemaal niet wil dat trainers beter worden en dat men bewust de kennis binnenshuis wil houden. Maar we zijn geen doemdenkers en dus zal er wel een andere reden zijn waarom er niet nog meer op opleiding wordt ingezet.

Tegen het gebrek aan bijscholingen willen we een tegengewicht zetten, en daarom starten we dit jaar met een intensieve, kwalitatieve trainersbijscholing van een volledige week.

Wat heeft de trainersopleiding te bieden?

Gedurende een hele week zal je ondergedompeld worden in een vat vol badmintonkennis vanuit de landen die effectief meetellen in Europa. Want je kan wel internationaal gaan, maar wat heeft een verdwaalde Fransman, Luxemburger laat staan een Bulgaar meer te zeggen?

Nee, als we dan toch in het buitenland onze mosterd moeten gaan halen, dan kunnen we dat beter doen in die landen die iets zinnigs te vertellen hebben.

Daarom halen we Udo Lehmann (Duitsland), Andreas Johanssen (DK) en Fred Besselink (NL) naar België. Denemarken en Duitsland… Dat zijn nu de landen waarvan ik wil leren hoe ze daar over badminton denken. En dat gaan we een hele week doen. We hoeven het warm water niet uit te vinden, als we komend seizoen al maar 50% van hun werkwijzen overnemen zouden we al een pak verder staan dan nu. Ook de ervaring van Fred Besselink, zeker met jeugdspelers, is iets waar veel trainers nog heel wat van kunnen opsteken. Een mix van de kennis van deze drie trainers is iets om likkebaarden naar uit te kijken voor elke trainer die zijn job als trainer en zijn spelers serieus neemt. Bovendien zullen ook alle andere trainers zeker hun bijdrage leveren aan het kenniscentrum dat we gaan opbouwen.

Weekindeling: Werken met dagthema's, driedaagse stage voor jeugdtrainers

Elke dag behandelen we een nieuw thema. Op deze manier weet elke cursist op voorhand min of meer wat hij kan verwachten van de opleiding, inhoudelijk dan toch. Binnen deze week is er veel aandacht voor jeugdtrainingen. Zo zullen maandag, dinsdag en woensdag in het teken staan van 'onze toekomst'.

  • Maandag: footwork - beweegtechnieken en ritme.
  • Dinsdag: techniek - basis- en gevorderde techniekslagen en welke is wanneer tactisch correct.
  • Woensdag: tactiek - wedstrijdtactiek in functie van de wapens van de tegenstander, mijn eigen sterktes en omgevingsfacturen.
  • Donderdag: Dubbel en Mix .
  • Vrijdag: Q&A - op vrijdag behandelen we vragen van trainers. Vragen waar ze geen antwoord op vinden, trainingen die niet lukken, zaken die ze meenemen van de club. Op alle vragen gaan we samen op zoek naar een antwoord.

Dagindeling: discussie (theorie) - praktijk - evaluatie

De dag zal telkens volgens eenzelfde indeling verlopen. In de voormiddag zullen we het dagthema bespreken in groep. Geen saaie monoloog maar een interactieve groepsdiscussie onder leiding van de twee docenten (Udo is vast, aangevuld met een trainer van de trainersstaf). Deze twee trainers zullen elkaar ook in vraag stellen zodat ze beide altijd moeten (kunnen) uitleggen waarom ze iets op die manier overbrengen. Het constant vragen 'waarom' zorgt ervoor dat je de materie en de achterliggende gedachte sneller en beter zult begrijpen. Noteren is dan niet meer het belangrijkste want je begrijpt nu waarover we het hebben.

Na de middag trekken de cursisten de hal in en gaan ze de theorie onmiddellijk in de praktijk omzetten. Hiermee kortsluiten we de mogelijkheid dat wanneer je terug thuis bent je geconfronteerd wordt met problemen bij het omzetten van de theorie naar de praktijk. Als we die problemen direct kunnen vaststellen staat er een team van 10 trainers klaar om je te helpen zodat je bij je terugkeer naar je club zorgeloos direct je nieuwe kennis in de praktijk kan gaan omzetten. Hierbij krijg je feedback over hoe andere trainers de omzetting doen/gedaan hebben. Altijd interessant want daar kunnen ook goede ideeën tussen zitten waar jij nog niet was opgekomen.

S’Avonds is het dan de moment om met alle trainers samen te zitten en een evaluatie te maken van de dag. Wat ging er goed? Wat heb je geleerd? Waar zijn er nog problemen? Waarom deed je dat? En waarom heb je dat niet zo gedaan? Hoe hebben de andere trainers het ervaren? De uitwisseling van deze kennis helpt je om alles een plaats te kunnen geven en om nog extra kennis en ervaring op te doen. Dit is ook de moment dat de vaste trainers vaak in discussie gaan, want er is nu éénmaal geen 1 enkel waarheid, ook niet binnen de trainersstaf van Badcoach. Discussies over gripveranderingen van 1 mm, over tactische beslissingen, voetenwerk, ... Noem maar op.

En als je daarbij nog een goed belgisch biertje kan drinken is zo een avond steeds snel voorbij.

Dat deze week een absolute meerwaarde zal zijn, daar ben ik van overtuigd. Ik durf dan ook met een gerust hart te stellen dat er geen enkele coach zal kunnen zeggen dat hij niets heeft bijgeleerd. En voor die witte raaf voor wie dat toch het geval zou zijn, die kan zeggen dat hij een week lang zijn tijd heeft verdaan, en helemaal niets heeft bijgeleerd, die betaal ik met plezier het inschrijvingsgeld terug. Ook dat is een badcoach-trainersopleiding garantie!

Voor meer informatie of inschrijvingen: roel.vanheuckelom@telenet.be.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Roel Van Heuckelom

Roel Van Heuckelom

Zeg je Roel, dan zeg je Duvel. Maar naast liefhebber van een Vlaams biertje is deze Zuiderbuur natuurlijk bekend om zijn succesvolle Badcoach kampen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!