Mastertitels Amersfoort voor Akvile Stapusaityte en Nick Fransman

Mastertitels Amersfoort voor Akvile Stapusaityte en Nick Fransman

Zaterdag en zondag 16/17 maart organiseerde Eredivisionist en zesvoudig Lands Kampioen BCAmersfoort het jaarlijkse Internationale Master toernooi in de sporthal Juliana van Stolberg te Amersfoort.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Noot van de redactie: De aangeleverde teksten van Wim Top (BC Amersfoort) worden niet langer geredigeerd en dus ongefilterd, ongewijzigd en ongecorrigeerd doorgeplaatst.

160 deelnemers streden om de Amersfoortse titels.

In de Masterklasse werd de strijd beheerst door Nick Fransman de 1e man van BCAmersfoort, via Hans van Os in de halve finale bereikte de Amersfoort speler de finale.

In deze finale had hij bijna tegenover zijn teamgenoot Vincent de Vries gestaan. Bijna pakte de Vries de 1e geplaatste Eric Meijs, Meijs overleefde de coupe met 21-19 in de beslissende game. Nick Fransman speelde in de finale een degelijke mooie partij Meijs kon goed mee maar Fransman bepaalde het spel een greep de Amersfoortse Master titel .

Bij de vrouwen ging de finale tussen de Litouwse Akvile Stapusaityte en Lisa Malaihollo, van de BCAmersfoort speelsters bereikten vijf speelsters de laatste acht, helaas bleef hiervan alleen Kirsten van der Valk over. Akvile Stapusaityte klopte van der Valk in de halve finale, de andere halve finale ging verrassend tussen Slotermeer speelster Judith Campman, welke BCAmersfoort talent Renske Kwakkenbos in drie games de weg versperde, en Lisa Malaihollo. De Litouwse was een maatje te groot voor de v.Zundert VELO kopvrouw Lisa Malaihollo.

In de finales van de dubbels waren prachtige partijen, Gayle Mahulette pakte de vrouwendubbel titel samen met Lisa Malaihollo. De mannendubbel finale werd verrassend gewonnen door Duinwijckers Jelle Kelderhuis en Jerry Natenstedt.

In de mix verloor Maartje Verheul van de organiserende vereniging nipt in drie games met haar partner Jerry Natenstedt van het sterke duo Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn van TFS Barendrecht.

In de klasse 4 en 6 waren veel BCAmersfoort successen, waarbij de overheersing in de klasse 4 opviel, veel talenten voortgekomen uit de Amersfoort Academie pakten de prijzen. Debora Jille won bij de vrouwen van clubgenote Demi Lensselink, welke op haar beurt weer de mix won met broer Mitchell. Nieuwe aanwinst van BCAmersfoort Harald Hiemstra ,gekomen van BC Houten, was actief in drie finales waarvan hij het enkelspel in winst omzette. Laura Burgess pakte de titel in de vrouwen 6, de vrouwendubbel werd gewonnen door Anna -Lena Meijer en Ismay Veldhuijsen. Ook de winst van de mix bleef in Amersfoort, Remko van Ierland en Ingrid Hoogerwerf tekenden hiervoor.

Het toernooi werd op uitstekende wijze geleid worden door de ervaren wedstrijdleiding van BCAmersfoort bestaande uit Ans Top,Jos Weinberg en Marieke Geurtsen, zij werden bij gestaan door de Referee van Badminton Nederland Marcel Schormans, de Fysio was in de goede handen van Danny Samson.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Mixduo Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono naar tweede ronde EK Badminton 2024

Mixduo Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono naar tweede ronde EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono de tweede ronde bereikt.

9 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!