Dutch International: Wat zijn de kansen van de Nederlanders?

Dutch International: Wat zijn de kansen van de Nederlanders?

Donderdag 18 april begint in Wateringen de veertiende editie Yonex Dutch International.

Ken je BV ELO United al?

Na de Yonex Dutch Open is dit het grootste internationale badmintonevenement van Nederland.

Vier dagen lang strijden toppers uit binnen- en buitenland om de felbegeerde titels. Dit jaar doen er 27 verschillende nationaliteiten mee aan het grote internationale toernooi bij Van Zundert/Velo. Bij het mannenenkel zijn 57 deelnemers, waaronder elf Nederlanders. Nationaal kampioen Eric Pang is als derde geplaatst op de Yonex Dutch International. In 2012 moest Eric in Wateringen in een zeer spannende halve finale zijn meerdere erkennen in Anand Pawar uit India. Wellicht dat de Nederlander dit jaar in de finale uit zal komen tegen de als eerste geplaatste en zeer getalenteerde Viktor Axelsen uit Denemarken. Viktor staat op de veertiende plaats van de World Superseries, maar heeft tijdens de Swiss Open van enkele weken geleden nog in drie games verloren van Eric.

Ook bij in het vrouwenenkel is er een grote vertegenwoordiging uit Nederland. Negen van de 43 speelsters spelen voor de nationale driekleur, maar geen van de speelsters was hoog genoeg geranked om een plaatsing binnen te slepen. Het zal dus nog een aardige kluif worden voor de Nederlandse vrouwen om eremetaal te bemachtigen. Petya Nedelcheva uit Bulgarije is de te kloppen vrouw, met een huidige tweede plek in het European Badminton Circuit.

De Nederlanders Jacco Arends en Jelle Maas gaan het in het mannendubbel de als eerste geplaatste Polen Moren en Szkudlarczyk moeilijk maken. Jacco en Jelle zijn als derde geplaatst en hebben nog hun mooie overwinning tijdens de Zweedse Open begin dit jaar op het netvlies staan. Zij staan op gelijke hoogte met de Polen in de World Series Ranking, dus mochten beide koppels de finale halen, dan belooft dat een spannende strijd te worden.

De als tweede geplaatsten Hui Ern Ng en Hui Lin Ng uit Maleisië verloren vorig jaar nog verrassend in de eerste ronde van Ginny Severien en Maartje Verheul in het vrouwendubbel. De Yonex Dutch International wordt hun eerste toernooi van 2013 waarbij ze de Zweedse Lennartson en Wengberg op hun pad zullen vinden. Deze Zweedse vrouwen werden onlangs nog tweede tijdens de Swedish Open, waarbij zij de finale verloren van Selena Piek en Iris Tabeling. Selena speelt tijdens de Yonex Dutch International met Eefje Muskens.

In het gemengddubbel zijn alle ogen gericht op Jorrit de Ruiter en Samantha Barning. Het als tweede geplaatste Nederlandse koppel beleefde in 2012 een prima jaar en werd eerste op zowel de Ierse als de Noorse Open. Zij zullen echter de hete adem in de nek voelen van twee Duitse koppels die als eerste en als derde geplaatst zijn. De als derde geplaatste Peter Kaesbauer en Isabel Herttrich wonnen in maart nog de Zweedse Open en de als eerste geplaatste Michael Fuchs en Birgit Michels hebben zich eerder dit jaar kunnen warmspelen tijdens de Malaysian en Korean Open.

Kwalificaties

Op donderdag 18 april zullen de kwalificatierondes worden gespeeld voor het mannenenkel, vrouwenenkel, mannendubbel en gemengddubbel. Er wordt gespeeld op vijf banen en de toegang is donderdag gratis.

Hoofdtoernooi

Vrijdag 19 april begint het hoofdtoernooi. De halve finales zullen gespeeld worden op zaterdag 20 april en zondag 21 april zijn de finales. De speeltijden zullen worden gepubliceerd op www.toernooi.nl. De toegang per dag is € 5,- per persoon en een passe-partout kost € 10,-. Kinderen tot 15 jaar hebben gratis toegang.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!