Jordy Hilbink: 'Dutch International 2013'

Jordy Hilbink: 'Dutch International 2013'

Met nog twee toernooien te gaan komen we langzamerhand aan bij het einde van mijn wedstrijdseizoen. Komende week de Dutch international en daarna de Denmark international nog als afsluiter.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wie denkt dat na de Denmark international de trainingen minder worden heeft het mis. De intensiteit blijft hetzelfde, er worden zelfs twee extra hardloop trainingen aan het wekelijkse programma toegevoegd. Want nu het mooie weer eraan komt, ja ook in Denemarken. Wordt het weer tijd om de buitenlucht op te zoeken en de hardloopschoenen aan te trekken.

Het is niet iets waar ik altijd om sta te springen, maar Michael weet deze trainingen altijd uitdagend en toch leuk te maken voor iedereen. Zelf is die volgens mij net 49 geworden, maar hij heeft een uithoudingsvermogen waar de gemiddelde veertiger van mag dromen. Dus meestal rent hij zelf ook mee en is nog behoorlijk lastig bij te houden voor sommige.

Volgens mij heb ik jullie wel eens verteld over onze multi shuttle dag op de donderdag. Niet? Nou de bedoeling is vrij simpel. Je wordt in een groepje geplaatst van vier spelers per baan. Je werkt in groepjes van twee, waarbij je als groepje zelf beslist of je gaat beginnen of gaat aangeven. Het tweetal dat gaat aangeven maakt van te voren zoveel mogelijk rijtjes van 16 shuttles. De andere twee doen de warming up die ze nodig hebben voor ze starten. Als iedereen zover is wordt de tijd gestart en gaat het beginnen. Je hebt vier soorten oefeningen die je afwerkt in elk 10 minuten. Na elk rijtje van 16 shuttles wissel je met je partner.

Toen ik twee jaar geleden een try out week had hier in de academy samen met Dicky, deed ik dit voor het eerst. Dicky had me in het begin van de week al gewaarschuwd dat de multi shuttle dag mij wel eens rauw op me dak zou kunnen vallen. Helemaal omdat het al donderdag was en ik de dagen ervoor afgebeuld was. Zo stoer als ik was gaf ik hier weinig gehoor aan, want ik wilde mijzelf niet laten kennen.

Nou, ik had het geweten. Na de veertig minuten die ik nauwelijks had volgehouden was ik volledig gesloopt.

Lees het hele verhaal op de website van Jordy Hilbink.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!