SportSport

Jordy Hilbink: 'Dutch International 2013'

Jordy Hilbink: 'Dutch International 2013'

Met nog twee toernooien te gaan komen we langzamerhand aan bij het einde van mijn wedstrijdseizoen. Komende week de Dutch international en daarna de Denmark international nog als afsluiter.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wie denkt dat na de Denmark international de trainingen minder worden heeft het mis. De intensiteit blijft hetzelfde, er worden zelfs twee extra hardloop trainingen aan het wekelijkse programma toegevoegd. Want nu het mooie weer eraan komt, ja ook in Denemarken. Wordt het weer tijd om de buitenlucht op te zoeken en de hardloopschoenen aan te trekken.

Het is niet iets waar ik altijd om sta te springen, maar Michael weet deze trainingen altijd uitdagend en toch leuk te maken voor iedereen. Zelf is die volgens mij net 49 geworden, maar hij heeft een uithoudingsvermogen waar de gemiddelde veertiger van mag dromen. Dus meestal rent hij zelf ook mee en is nog behoorlijk lastig bij te houden voor sommige.

Volgens mij heb ik jullie wel eens verteld over onze multi shuttle dag op de donderdag. Niet? Nou de bedoeling is vrij simpel. Je wordt in een groepje geplaatst van vier spelers per baan. Je werkt in groepjes van twee, waarbij je als groepje zelf beslist of je gaat beginnen of gaat aangeven. Het tweetal dat gaat aangeven maakt van te voren zoveel mogelijk rijtjes van 16 shuttles. De andere twee doen de warming up die ze nodig hebben voor ze starten. Als iedereen zover is wordt de tijd gestart en gaat het beginnen. Je hebt vier soorten oefeningen die je afwerkt in elk 10 minuten. Na elk rijtje van 16 shuttles wissel je met je partner.

Toen ik twee jaar geleden een try out week had hier in de academy samen met Dicky, deed ik dit voor het eerst. Dicky had me in het begin van de week al gewaarschuwd dat de multi shuttle dag mij wel eens rauw op me dak zou kunnen vallen. Helemaal omdat het al donderdag was en ik de dagen ervoor afgebeuld was. Zo stoer als ik was gaf ik hier weinig gehoor aan, want ik wilde mijzelf niet laten kennen.

Nou, ik had het geweten. Na de veertig minuten die ik nauwelijks had volgehouden was ik volledig gesloopt.

Lees het hele verhaal op de website van Jordy Hilbink.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!