Jordy Hilbink: 'Dutch International 2013'

Jordy Hilbink: 'Dutch International 2013'

Met nog twee toernooien te gaan komen we langzamerhand aan bij het einde van mijn wedstrijdseizoen. Komende week de Dutch international en daarna de Denmark international nog als afsluiter.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wie denkt dat na de Denmark international de trainingen minder worden heeft het mis. De intensiteit blijft hetzelfde, er worden zelfs twee extra hardloop trainingen aan het wekelijkse programma toegevoegd. Want nu het mooie weer eraan komt, ja ook in Denemarken. Wordt het weer tijd om de buitenlucht op te zoeken en de hardloopschoenen aan te trekken.

Het is niet iets waar ik altijd om sta te springen, maar Michael weet deze trainingen altijd uitdagend en toch leuk te maken voor iedereen. Zelf is die volgens mij net 49 geworden, maar hij heeft een uithoudingsvermogen waar de gemiddelde veertiger van mag dromen. Dus meestal rent hij zelf ook mee en is nog behoorlijk lastig bij te houden voor sommige.

Volgens mij heb ik jullie wel eens verteld over onze multi shuttle dag op de donderdag. Niet? Nou de bedoeling is vrij simpel. Je wordt in een groepje geplaatst van vier spelers per baan. Je werkt in groepjes van twee, waarbij je als groepje zelf beslist of je gaat beginnen of gaat aangeven. Het tweetal dat gaat aangeven maakt van te voren zoveel mogelijk rijtjes van 16 shuttles. De andere twee doen de warming up die ze nodig hebben voor ze starten. Als iedereen zover is wordt de tijd gestart en gaat het beginnen. Je hebt vier soorten oefeningen die je afwerkt in elk 10 minuten. Na elk rijtje van 16 shuttles wissel je met je partner.

Toen ik twee jaar geleden een try out week had hier in de academy samen met Dicky, deed ik dit voor het eerst. Dicky had me in het begin van de week al gewaarschuwd dat de multi shuttle dag mij wel eens rauw op me dak zou kunnen vallen. Helemaal omdat het al donderdag was en ik de dagen ervoor afgebeuld was. Zo stoer als ik was gaf ik hier weinig gehoor aan, want ik wilde mijzelf niet laten kennen.

Nou, ik had het geweten. Na de veertig minuten die ik nauwelijks had volgehouden was ik volledig gesloopt.

Lees het hele verhaal op de website van Jordy Hilbink.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!