clubzoeker

Erik Meijs gaat naar het WK in China

Erik Meijs gaat naar het WK in China

Een weekje geleden keek ik weer eens naar de update van de internationale ranking en werd toen verrast door het feit dat ik opeens de tweede Nederlander was in de ranking in de mannenenkel.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik bleek Dicky Palyama achter mij te hebben gelaten. Natuurlijk snapt iedereen dat dit vooral ook komt doordat Dicky inmiddels bijna geen toernooien meer speelt, maar mijn eigen plaats heb ik geheel zelf verdiend. Een leuk weetje, maar niet meer dan dat natuurlijk. Totdat ik de volgende dag wederom op de website van de World Badminton Federation keek. Ik was gewoon nieuwsgierig naar de WK en zag toevallig dat er net nieuwe informatie opgezet was hierover. Ik keek er eens vluchtig doorheen, ook door de lijst van kwalificanten. En wat schetst mijn verbazing: ik bleek mijn kwalificatie voor de WK binnen te hebben!! Ik viel bijna van mijn stoel. Dat had ik nog helemaal niet verwacht.

We wisten natuurlijk wel dat er een WK zou zijn, maar hadden bedacht dat ik daar absoluut nog niet naar toe zou kunnen, dus we hadden ook onze vakantie precies in die periode gepland. Maar nu dus opeens wel, maar ook maar net, ik ben nummer 62 van de 64! Afhankelijk van waar de spelers van de diverse landen op de internationale ranking staan, mogen er één of meer spelers meedoen. Nederland heeft recht op 2 plaatsen in de herenenkel. Naast Eric Pang ben ik dus de nummer 2! Op zich een fantastisch bericht natuurlijk, maar moest ik het doen of niet?

De periode was erg ongelukkig en ook in mijn budget heb ik er totaal geen rekening mee gehouden. En ben ik er wel klaar voor? Komt het niet te vroeg? Heb ik er wel wat aan? Dat gaat dan allemaal door je hoofd, en niet één keer, maar continue. Ik heb er met veel mensen over gesproken, met trainers, met spelers, Nederlanders, buitenlanders, mensen binnen mijn team. Iedereen blijkt echter dezelfde mening toegedaan: als je het financieel voor elkaar krijgt, grijp je kans, het is een prachtige ervaring. Wie weet wat de toekomst brengt. Je moet gewoon die ervaring op doen en je weet nooit van te voren hoe je kansen liggen om nog een rondje mee te pikken. En kom je tegen een topspeler, ook een prachtige ervaring. En dan de plek: na 26 jaar is de WK terug in China, om precies te zijn in Guangzhou, van 5-11 augustus, in een stadion waar 10.000 man in kunnen. Dat moet een heksenketel worden...

Lees het verhaal op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!