clubzoeker

Erik Meijs gaat naar het WK in China

Erik Meijs gaat naar het WK in China

Een weekje geleden keek ik weer eens naar de update van de internationale ranking en werd toen verrast door het feit dat ik opeens de tweede Nederlander was in de ranking in de mannenenkel.

Maak kennis met Sophie van den Broek!

Ik bleek Dicky Palyama achter mij te hebben gelaten. Natuurlijk snapt iedereen dat dit vooral ook komt doordat Dicky inmiddels bijna geen toernooien meer speelt, maar mijn eigen plaats heb ik geheel zelf verdiend. Een leuk weetje, maar niet meer dan dat natuurlijk. Totdat ik de volgende dag wederom op de website van de World Badminton Federation keek. Ik was gewoon nieuwsgierig naar de WK en zag toevallig dat er net nieuwe informatie opgezet was hierover. Ik keek er eens vluchtig doorheen, ook door de lijst van kwalificanten. En wat schetst mijn verbazing: ik bleek mijn kwalificatie voor de WK binnen te hebben!! Ik viel bijna van mijn stoel. Dat had ik nog helemaal niet verwacht.

We wisten natuurlijk wel dat er een WK zou zijn, maar hadden bedacht dat ik daar absoluut nog niet naar toe zou kunnen, dus we hadden ook onze vakantie precies in die periode gepland. Maar nu dus opeens wel, maar ook maar net, ik ben nummer 62 van de 64! Afhankelijk van waar de spelers van de diverse landen op de internationale ranking staan, mogen er één of meer spelers meedoen. Nederland heeft recht op 2 plaatsen in de herenenkel. Naast Eric Pang ben ik dus de nummer 2! Op zich een fantastisch bericht natuurlijk, maar moest ik het doen of niet?

De periode was erg ongelukkig en ook in mijn budget heb ik er totaal geen rekening mee gehouden. En ben ik er wel klaar voor? Komt het niet te vroeg? Heb ik er wel wat aan? Dat gaat dan allemaal door je hoofd, en niet één keer, maar continue. Ik heb er met veel mensen over gesproken, met trainers, met spelers, Nederlanders, buitenlanders, mensen binnen mijn team. Iedereen blijkt echter dezelfde mening toegedaan: als je het financieel voor elkaar krijgt, grijp je kans, het is een prachtige ervaring. Wie weet wat de toekomst brengt. Je moet gewoon die ervaring op doen en je weet nooit van te voren hoe je kansen liggen om nog een rondje mee te pikken. En kom je tegen een topspeler, ook een prachtige ervaring. En dan de plek: na 26 jaar is de WK terug in China, om precies te zijn in Guangzhou, van 5-11 augustus, in een stadion waar 10.000 man in kunnen. Dat moet een heksenketel worden...

Lees het verhaal op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!