clubzoeker

Erik Meijs gaat naar het WK in China

Erik Meijs gaat naar het WK in China

Een weekje geleden keek ik weer eens naar de update van de internationale ranking en werd toen verrast door het feit dat ik opeens de tweede Nederlander was in de ranking in de mannenenkel.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik bleek Dicky Palyama achter mij te hebben gelaten. Natuurlijk snapt iedereen dat dit vooral ook komt doordat Dicky inmiddels bijna geen toernooien meer speelt, maar mijn eigen plaats heb ik geheel zelf verdiend. Een leuk weetje, maar niet meer dan dat natuurlijk. Totdat ik de volgende dag wederom op de website van de World Badminton Federation keek. Ik was gewoon nieuwsgierig naar de WK en zag toevallig dat er net nieuwe informatie opgezet was hierover. Ik keek er eens vluchtig doorheen, ook door de lijst van kwalificanten. En wat schetst mijn verbazing: ik bleek mijn kwalificatie voor de WK binnen te hebben!! Ik viel bijna van mijn stoel. Dat had ik nog helemaal niet verwacht.

We wisten natuurlijk wel dat er een WK zou zijn, maar hadden bedacht dat ik daar absoluut nog niet naar toe zou kunnen, dus we hadden ook onze vakantie precies in die periode gepland. Maar nu dus opeens wel, maar ook maar net, ik ben nummer 62 van de 64! Afhankelijk van waar de spelers van de diverse landen op de internationale ranking staan, mogen er één of meer spelers meedoen. Nederland heeft recht op 2 plaatsen in de herenenkel. Naast Eric Pang ben ik dus de nummer 2! Op zich een fantastisch bericht natuurlijk, maar moest ik het doen of niet?

De periode was erg ongelukkig en ook in mijn budget heb ik er totaal geen rekening mee gehouden. En ben ik er wel klaar voor? Komt het niet te vroeg? Heb ik er wel wat aan? Dat gaat dan allemaal door je hoofd, en niet één keer, maar continue. Ik heb er met veel mensen over gesproken, met trainers, met spelers, Nederlanders, buitenlanders, mensen binnen mijn team. Iedereen blijkt echter dezelfde mening toegedaan: als je het financieel voor elkaar krijgt, grijp je kans, het is een prachtige ervaring. Wie weet wat de toekomst brengt. Je moet gewoon die ervaring op doen en je weet nooit van te voren hoe je kansen liggen om nog een rondje mee te pikken. En kom je tegen een topspeler, ook een prachtige ervaring. En dan de plek: na 26 jaar is de WK terug in China, om precies te zijn in Guangzhou, van 5-11 augustus, in een stadion waar 10.000 man in kunnen. Dat moet een heksenketel worden...

Lees het verhaal op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!