clubzoeker

Veel Deense trainers op Oro in 2013

Veel Deense trainers op Oro in 2013

Het begint langzaam weer te kriebelen, meer en meer afspraken vallen op zijn plaats en de Orokampen beginnen vorm te krijgen.

SportSport

Ken je BC Mariken al?

Naast de verschillende Deense trainers die er altijd zijn op het kamp hebben zich dit jaar ook een aantal Deense trainers ingeschreven voor de bijscholing. Iets wat ik niet verwacht had maar erg verwelkom.

Deze trainers komen niet 1 week aaneengesloten maar elke week een paar dagen, zodat ze de hele groep Oro-gangers mee kunnen maken.

We hebben dit jaar ook een bespanservice in de hal en een instructeur die je kan leren bespannen. Het gaat hier niet op een tafelmodel maar een professionele machine die je normaal alleen maar op de grote toernooien ziet voor de topspelers.

Als je je eigen rackets wil bespannen is dat helemaal gratis, ook de snaren stellen we voor niets beschikbaar. Mocht je het niet aandurven het zelf te doen dan kan de bespanner het voor je doen tegen een kleine vergoeding voor zijn tijd, maar ook hier zijn de snaren gratis.

Het aantal spelers is dit jaar ook perfect. Er zijn gemiddeld 16 spelers per week. Dat betekent dan ook dat alle spelers een maximale hoeveelheid haltraining krijgen en samen met 5 trainers hebben we dus op elke baan een trainer zodat we elke training een privétraining kunnen noemen.

De trend dat spelers langer blijven zet zich ook dit jaar weer door. We hebben een recordaantal spelers die twee weken of langer blijven. Een vijftal spelers blijft zelfs drie weken. Naast de vaste trainers hebben we ook gasttrainers die een speciaal onderdeel komen behandelen.

Twee trainers die je echt moet meemaken zijn natuurlijk Jens Eriksen - de dubbelspecialist - en Mads Kolding - de nationale selectiespeler voor de mixdubbel. Beide spelers zijn bijna twee meter lang met een geweldige kijk op badminton.

We hebben geprobeerd de training en tijd dat de spelers op Oro willen zijn aan te passen aan de wensen van de spelers of hun ouders. Dat betekent ook dat er geen echte start- of stoptijden zijn. De hal is doorlopend open en training gaat door tot de kerstvakantie met spelers die komen en gaan voor korte of langere tijd. Het Oro badminton trainingcenter is een feit.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!