Een terugblik op het Badcoach Summercamp 2013

Een terugblik op het Badcoach Summercamp 2013

Het Badcoach Summercamp zonnetje: Tatum Kouwenhoven.

Fantastisch weer, super-spelers, highly motivated coaches in the Coach Academy en een uitstekende accommodatie hebben voor een onvergetelijke week gezorgd.

clubzoeker

Maak kennis met Ruben Jille!

De zon is er nog steeds, maar de coaches zijn vertrokken en ook alle spelers zijn terug thuis. Pffff, ook al zijn er afgelopen week momenten geweest waarop je wel eens wat stilte zou kunnen verlangen, ik mis de drukte en de spelers nu al.

Maandagochtend rond 08.00 uur begon het allemaal, koffie en ontbijtkoeken voor de bereidwillige chauffeurs, shirts passen voor de deelnemers... Het werd ineens heel erg druk in de kantine van de lokale sporthal van Noorderwijk.

Dan maar snel de hal in... Na een kleine voorstelling van de trainers er maar direct ingevlogen... groep in twee gedeeld en telkens 1 groep zaal-training terwijl de andere groep zich buiten op het grote grasveld kon uitleven. Soms wat fysiek maar andere keren ook gewoon relaxen met de frisbee, de palletjes, kubb, voetbal of een (klein) waterspelletje/-gevecht. Voor de hal trainingen hadden we dit jaar het vrolijke Deense duo over laten komen. Veel kennis maar ook nog eens op een erg leuke manier gebracht. Dit zorgde niet alleen voor spelers die tot op het bot wilden gaan, maar dat ook nog eens met een glimlach deden... Meer kan je als trainer toch niet vragen ?

De hal trainingen werden afgewisseld met grappige outdoor-sessions van Leon en Floris. Meer grappig voor ons dan voor hen waarschijnlijk toen ze hun tegenprestatie van 1 tegen allen moesten uitvoeren :-).

's Avonds namen deze topspelers dan ook nog hun rackets op om wat setjes te spelen tegen de spelers, wat zorgde voor enkele zeer interessante, leuke en zelfs spannende partijen om naar te kijken...

Ondanks het extreem warme weer hebben de spelers ook dit jaar weer zeer hard gewerkt. Dat was ook niet verwonderlijk want voor elke speciale prestatie waren er stickers te verdienen. Er zijn er heel wat uitgedeeld, want echt iedereen deed hartstikke zijn best om iets te doen wat de trainers zou kunnen imponeren... En elke keer voor het gezamenlijke eten was het spannend afwachten of je erbij was...

Hard werken overdag wil ook zeggen dat er voldoende vers en lekker eten klaar moest staan om het energiepeil terug op een aanvaardbaar level te krijgen. Hiervoor hadden we dit jaar een volledig keukenteam dat van 's morgens tot 's avonds voor de spelers in de weer was. Als je van je spelers verlangt dat ze hard werken, dan moet je ze natuurlijk wel de nodige energie geven om dit voor elkaar te krijgen, en dat heeft het keukenteam met verve gedaan...

Ik zou nog uren kunnen doorgaan over wat we allemaal gedaan hebben, maar er is 1 ding wat ik dit jaar echt opvallend vond en dat is de manier waarop de hele groep aan elkaar hangt. Iedereen had zijn plaatsje in de groep en spelers namen het voor elkaar op.

Een groot watergevecht op woensdagnamiddag, tot het voordragen van gedichten of het zingen van een afscheidslied op vrijdag begeleid door Senne en zijn gitaar... we hebben het allemaal mogen meemaken. Neem daarbij dan nog een eeuwig zonnetje dat ook in de hal voortdurend scheen (dankjewel Tatum :-p ) en je kan begrijpen dat bij iedereen van het Badcoach Summercamp Team de smile niet van zijn gezicht te krijgen was.

Ik wil echt iedereen bedanken: spelers, coaches en de staff. Zonder jullie zou de afgelopen week niet het succes kunnen geweest zijn wat het nu was. Ik ben enorm trots op jullie en zeer blij dat jullie erbij waren...

Ik kan al niet wachten op volgend jaar!

Roel Van Heuckelom

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Roel Van Heuckelom

Roel Van Heuckelom

Zeg je Roel, dan zeg je Duvel. Maar naast liefhebber van een Vlaams biertje is deze Zuiderbuur natuurlijk bekend om zijn succesvolle Badcoach kampen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!