Er zullen aan RIO2016 geen Nederlandse badmintonners deelnemen

Er zullen aan RIO2016 geen Nederlandse badmintonners deelnemen

Ik schrijf nu al weer zo'n vijf jaar met de regelmaat van de klok stukjes op verschillende websites.

clubzoeker

Maak kennis met Esmeralda van Drunen!

Ik heb tientallen verschillende dingen aan de kaak gesteld. Eerst op de website van Piet Ridder maar toen deze teveel kritiek kreeg en ook naar het nietszeggende midden wilde opschuiven en ik veel meer aan de kritische kant wilde blijven ben ik op verzoek van Piet overgestapt naar badmintonline.nl.

Mijn aanpak is altijd hard geweest, omdat je nu eenmaal geen vastgeroeste dingen los kan maken zonder kracht te gebruiken. In de samenwerking hebben we veel dingen kunnen bereiken. Er kwam een nieuw bestuur, wat volgens het oude bestuur 'de schuld' van badmintonline.nl was. De stokoude technisch directeur vloog er uit, de nieuwe voorzitter (Ted van der Meer) vloog er uit door de ongeloofwaardige Laura Damstra zaak (die enkel en allen door deze site samen met Ber van Loon is doorgezet en ontmaskerd).

We hebben er voor gezorgd dat de vier door BNL uitgekotste spelers weer voor Nederland gingen spelen. En we hebben laten zien dat Badminton Nederland zijn woord niet heeft gehouden tegenover deze spelers. Daarna meende de oudvoorzitter nog even mij onderuit te moeten halen, omdat ik liet zien en ook vertelde dat zijn verhaal van A tot Z gelogen was. Dat werd later recht gezet door een afgevaardigde die aanwezig was en mijn uiteenzetting bevestigde, zodat de oud-voorzitter voor altijd het zwijgen werd opgelegd (ik betwijfel of hij echt zo slim is, want er komt nog steeds onzin uit diezelfde kraan).

Nu zijn er weer personen die vinden dat ik de directeur (hopelijk snel ex-directeur) te hard aanpak, maar ook dit is niet het geval. Hij krijgt wat hij verdiend gewoon omdat hij zijn werk niet goed doet, zeer twijfelachtige beslissingen neemt en totaal niet voldoet aan de doelstellingen die hij ZICHZELF heeft gesteld.

Hij maak de ene op de andere fout en is totaal niet geliefd binnen de eigen organisatie en al helemaal niet bij de mensen waar hij buiten de organisatie goede contacten zou moeten hebben. Het verbaast me dan ook niets dat de bond achteruit gaat. Het maakt dan ook niet uit hoe goed het bestuur is als je een directeur hebt die alles achter je kapot maakt omdat hij een dubbele agenda heeft en veel te veel bezig is zichzelf in te dekken en te beschermen. Zo zal je deze slag nooit winnen.

Ik was vrij duidelijk over de manier waarop de directeur de zaak van de afgevaardigden heeft aangepakt en het leuke was dat 99% van alle personen die er bij betrokken waren zeiden dat hij zijn werk (en huiswerk) goed had gedaan.

Niets is minder waar en dat is ook wat ik had aangegeven. Hij heeft enkel en alleen uit eigen belang gehandeld, niet de sport voor ogen gehad en gewoon mij dwars willen zitten. Dat moet hij natuurlijk zelf weten maar het is alleen een kwestie van tijd voor dat het uit komt. Ik vergeet het niet en kom er keer op keer weer op terug net zolang tot dat de zaak is opgelost. Ik krijg elke keer weer een hagelbui van kritiek over me heen als ik iets zeg of weer eens een harde aanpak heb, maar keer op keer heb ik gelijk, er is nog NIEMAND geweest die me heeft kunnen betrappen op valse beschuldigingen of dat ik de feiten verkeerd heb gehad en dat terwijl ik op een groot aantal dingen commentaar heb gegeven. Ik besteed veel aandacht aan het onderzoeken van dingen en zeg enkel en alleen iets als ik het 100% zeker weet, anders zal ik mijn mond houden.

Toen ik zei dat Mia NOOIT de spelen van London zou halen en haar vergeleek met een bij die eigenlijk niet zou moeten kunnen vliegen, viel iedereen over me heen dat ik meer respect moest hebben. Waarom? Het zijn feiten, het zou echt treurig zijn als ze het wel had gehaald. En ik had natuurlijk gelijk, ik ben een beroepstrainer en als ik zoiets zeg dan weet ik dat het gewoon niet mogelijk is en al helemaal niet met een speler die zo lui is als Mia. Als Jie het had gezegd dan was ik veel voorzichtiger geweest, want deze vrouw wil wel werken.

Als ik zeg dat het technisch beleid van Badminton Nederland verkeerd is dan is dat geen emotionele uitspraak maar heel erg rationeel. Het kan gewoon niet op de manier die Badminton Nederland en het bestuur voor staat. En je kunt het ze ook niet kwalijk nemen, het zijn vrijwilligers die goed bedoeld iets gaan proberen zonder te weten hoe het in elkaar zit. Ik doe dit al 20 jaar op professionele basis en ben er elke dag vele uren mee bezig en ik begrijp het nog niet eens 100%.

Ik hoor spelers praten over Rio die totaal de werkelijkheid uit het oog verloren zijn. Er kan 'misschien' éé single speler naar Rio en dat kan enkel en alleen de beste van ons land zijn. Eric Pang is op zijn sloffen de beste, elke andere herenenkelspeler die dit als doel heeft weet niet waar hij het over heeft, want ze gaan Eric niet voorbij in de komende twee jaar.

Er is ook niet een damesenkel die maar in de buurt komt van Jie die net aan met haar hielen over de sloot de afgelopen Spelen heeft gehaald. Daar komt nog bij dat met de huidige trainingsopzet er totaal geen voorwaarden zijn om vooruit te kunnen gaan. Het bestuur laat zich zand in de ogen strooien en ik ben dus nu al benieuwd naar de verhalen waarom we het niet hebben gered voor Rio.

Voor London was het nog mogelijk om een koppel naar de Spelen te rekenen door heel veel toernooien te spelen en niet omdat je goed was/bent. Dat is nu ook bijna uitgesloten, er zijn geen trainers in Nederland die spelers vooruit kunnen helpen in de dubbels en er is geen geld om je vooruit te rekenen. Ik ben heel erg simpel in deze dingen. Er gaat NIEMAND naar Rio (heel misschien Eric Pang als hij weer weg gaat uit Nederland).

Omdat Badminton Nederland en het bestuur nu de verkeerde beslissingen hebben genomen, zal het ook voor 2020 bijna onmogelijk zijn de Spelen te halen. Tegen die tijd is onze sport zover afgezakt dat we zelfs binnen Europa niet meer meetellen. Gebrek aan visie, slechte leiding op het bondsbureau en het tegenhouden van nieuwe ontwikkelingen liggen hieraan ten grondslag. Kan het tij nog worden gekeerd? Nee, niet met de manier waarop het bestuur nu denkt, het is totaal hopeloos.

Ik moet zeggen dat ik dit keer echt hoop dat ik GEEN gelijk zal hebben, maar ik vrees dat dit niet het geval is.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!