SportSport

15e RSL Master in Gorredijk vol en met topbezetting

15e RSL Master in Gorredijk vol en met topbezetting

Op het 15e Master toernooi en dus alweer het 3e lustrum zal men op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2013 in het Sportcentrum Kortezwaag van topbadminton kunnen genieten.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ondanks de vlucht van vele Nederlandse toppers naar Duitsland en er daardoor een aantal spelers door verplichtingen aan de Duitse verenigingen zullen ontbreken, is het de organisatie ook dit jaar weer gelukt om een sterk deelnemers veld naar Gorredijk te krijgen. Een kleine 160 sporters uit 6 verschillende landen zullen met elkaar de strijd aangaan om uit te maken wie er uiteindelijk op zondagmiddag na ruim 240 partijen als de winnaars naar voren zullen komen.

Masterklasse

Bij de mannen is ex Duinwijcker Erik Meijs en de naar BC Beuel vertrokken speler de te kloppen man. Erik zal proberen om de als 2e geplaatste Nick Fransman achter zich te houden en hij zal er zodoende alles aan doen om revanche te nemen op de verleden jaar verloren finale. Verder zal hij terdege rekening moeten houden met 'turbo' Leon Nottelman, want als deze laatste eenmaal op stoom is, dan is hij haast niet meer te kloppen. Ook zal de winnaar van 2011, Hans van Os, er alles aan doen om zijn prestatie te herhalen.

Bij de vrouwen zal de 3e geplaatste bij de BC Amersfoort spelende Gayle Mahulette haar uiterste best doen om de titel evenals in 2012 te evenaren. Zij moet dan wel de 1e geplaatste Lisa Malaihollo en de nummer 2 geplaatste Linda Chen achter zich houden.

Bij de mannendubbels is de Noordelijke ster Justin Teeuwen met Dave Khodabux het te kloppen duo, echter hier zullen de overige koppels zoals Vincent de Vries /Jim Middelburg (2e) en Nick Fransman/Robin Tabeling (3e) zich niet zomaar bij neerleggen en de verwachting is dan ook dat er spectaculaire wedstrijden te zien zullen zijn. Als outsider voor de titel zal er ook rekening gehouden moeten worden met het niet geplaatste koppel Jacco Arends/Jelle Kelderhuis en misschien gaan zij wel voor een verrassing zorgen.

Bij de vrouwendubbel zijn Maartje Verheul en Ginny Severien als eerste geplaatst, zij zullen echter hun handen vol hebben aan Lisa Malaihollo en Yvonne Sie.

Het gemengddubbelspel zou wel eens de spannendste partijen kunnen opleveren. Het als eerste geplaatste koppel Jessica Ottenhof met Dave Khodabux zal een ware slijtageslag moeten voeren om de zeer sterke koppels Roxanne Molenmaker/Leon Nottelman, Maartje Verheul/Jerry Natenstedt en niet te vergeten Lisa Malaihollo/Rikkert Suikerland achter zich te houden.

Al met al valt er weer veel te genieten het komend weekend in Gorredijk.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!