clubzoeker

15e RSL Master in Gorredijk vol en met topbezetting

15e RSL Master in Gorredijk vol en met topbezetting

Op het 15e Master toernooi en dus alweer het 3e lustrum zal men op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2013 in het Sportcentrum Kortezwaag van topbadminton kunnen genieten.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ondanks de vlucht van vele Nederlandse toppers naar Duitsland en er daardoor een aantal spelers door verplichtingen aan de Duitse verenigingen zullen ontbreken, is het de organisatie ook dit jaar weer gelukt om een sterk deelnemers veld naar Gorredijk te krijgen. Een kleine 160 sporters uit 6 verschillende landen zullen met elkaar de strijd aangaan om uit te maken wie er uiteindelijk op zondagmiddag na ruim 240 partijen als de winnaars naar voren zullen komen.

Masterklasse

Bij de mannen is ex Duinwijcker Erik Meijs en de naar BC Beuel vertrokken speler de te kloppen man. Erik zal proberen om de als 2e geplaatste Nick Fransman achter zich te houden en hij zal er zodoende alles aan doen om revanche te nemen op de verleden jaar verloren finale. Verder zal hij terdege rekening moeten houden met 'turbo' Leon Nottelman, want als deze laatste eenmaal op stoom is, dan is hij haast niet meer te kloppen. Ook zal de winnaar van 2011, Hans van Os, er alles aan doen om zijn prestatie te herhalen.

Bij de vrouwen zal de 3e geplaatste bij de BC Amersfoort spelende Gayle Mahulette haar uiterste best doen om de titel evenals in 2012 te evenaren. Zij moet dan wel de 1e geplaatste Lisa Malaihollo en de nummer 2 geplaatste Linda Chen achter zich houden.

Bij de mannendubbels is de Noordelijke ster Justin Teeuwen met Dave Khodabux het te kloppen duo, echter hier zullen de overige koppels zoals Vincent de Vries /Jim Middelburg (2e) en Nick Fransman/Robin Tabeling (3e) zich niet zomaar bij neerleggen en de verwachting is dan ook dat er spectaculaire wedstrijden te zien zullen zijn. Als outsider voor de titel zal er ook rekening gehouden moeten worden met het niet geplaatste koppel Jacco Arends/Jelle Kelderhuis en misschien gaan zij wel voor een verrassing zorgen.

Bij de vrouwendubbel zijn Maartje Verheul en Ginny Severien als eerste geplaatst, zij zullen echter hun handen vol hebben aan Lisa Malaihollo en Yvonne Sie.

Het gemengddubbelspel zou wel eens de spannendste partijen kunnen opleveren. Het als eerste geplaatste koppel Jessica Ottenhof met Dave Khodabux zal een ware slijtageslag moeten voeren om de zeer sterke koppels Roxanne Molenmaker/Leon Nottelman, Maartje Verheul/Jerry Natenstedt en niet te vergeten Lisa Malaihollo/Rikkert Suikerland achter zich te houden.

Al met al valt er weer veel te genieten het komend weekend in Gorredijk.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!