Erik Meijs: 'Terugblik op WK-week'

Erik Meijs: 'Terugblik op WK-week'

Na de trainingsweek in Wuhan waar we dankzij Yao Jie een topweek hebben gehad, was het op 2 augustus de hoogste tijd om richting Guangzhou te vliegen voor het WK.

Ken je BC Victoria al?

De laatste avond in Wuhan was nog even een superavond, omdat we weer bij oude vrienden van Jie gingen eten. Ditmaal in een klein restaurantje, waarbij je op plastic stoeltjes zat en de etensresten op de grond mocht gooien. Dat deed me meteen weer aan Vietnam denken waar dit ook heel gebruikelijk is. Het eten smaakte zoals altijd weer verrukkelijk, dus dit was een mooie afsluiting van mijn avontuur in Wuhan.

Met een lichte vertraging kwamen we op vrijdag in Guangzhou aan, waarna we meteen werden opgewacht op het vliegveld door onze WK-begeleidster. Het hotel waar we naar toe werden gebracht was uitstekend en we gingen vervolgens maar meteen op zoek naar eettentjes, want goed eten heeft natuurlijk prioriteit en is, zoals bekend, ook voor Aziaten een belangrijke bezigheid. In het weekend hebben we vervolgens getraind in de Main-hall en in de trainingshal. Ik voelde me goed, maar we merkten allemaal dat er veel wind in de hal stond en dat was dus iets om erg rekening mee te houden. Toen ik afgelopen juni in Thailand was voor de Thailand Open had ik ook al airco meegemaakt, maar dit was weer van een ander niveau. Je had wind mee en wind tegen, maar ook een zijwind vanaf één kant, dus met elke slag moet je iets meer sturen dan je normaal zou willen.

Dan de wedstrijd zelf. In de 1ste set waren de rally's redelijk kort, maar bleven we dicht bij elkaar qua score. Uiteindelijk was Koukal op de beslissende momenten in deze set net even scherper en won dan ook verdiend met 18-21. In de tweede set stond ik aan de 'betere' kant en ging ik vol overtuiging erin. Dit ging me goed af en ik was in deze set heer en meester. Rune Massing was ondertussen klaar met de wedstrijd coachen van Jorrit en Samantha en kwam mij na de 11 in de tweede set coachen, maar hij had deze set niet veel te doen want het was snel klaar met 21-10. Ik voelde me nog steeds goed en fit en was dus klaar voor de derde set.

In het begin stond Petr er weer scherp op en maakte ik wat te veel onnodige foutjes. Bij de 11 had ik pas 5 punten, maar had zeker niet het gevoel dat de wedstrijd al over was. Ik begon aan een inhaalrace, maar uiteindelijk bleek de opgelopen achterstand toch te groot om echt te kunnen doorzetten. Ik verloor deze derde set dan ook met 14-21 en zo zat mijn eerste wedstrijd tijdens een WK erop.

Toch was ik alles behalve negatief over mijn wedstrijd. Ik heb gemerkt dat ik in korte tijd weer erg fit ben geworden en dus nu weer prima verder kan gaan bouwen aan mijn spel. Ook kon ik deze keer een stuk beter omgaan met de wind en dat is toch een vereiste als je in Azië toernooien wilt gaan spelen. De wedstrijd zelf heb ik helaas op belangrijke momentjes verloren, maar ik ben klaar voor het aankomende seizoen, wat een mooi seizoen gaat worden!

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!