clubzoeker

Trainen met een kleurenschema: bij welke kleur ben jij?

Trainen met een kleurenschema: bij welke kleur ben jij?

Uit het overweldigend aantal aanmeldingen is gebleken dat behoefte bestaat aan extra badmintontrainingen voor de jeugd in de regio West Brabant.

Ken je BC Schollevaar al?

Op 27 augustus 2013 is het eerste seizoen van de RSL Breedtegroep Roosendaal van start gegaan met 24 spelers en drie trainers (Bo Vooghden, Martel Couwenhoven en Monique Broeke). Er staan tot nu toe zelfs acht spelers op de 'wachtlijst'!

Het doel van de RSL Breedtegroep Roosendaal is het bevorderen van de badmintonvaardigheden van jeugdspelers in de leeftijd van 11 tot en met 18 jaar in de regio West Brabant door het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige trainingen. Om de voortgang van de spelers te kunnen monitoren is het van belang dat inzichtelijk is welke vaardigheden (en kennis) een speler onder de knie heeft en welke vaardigheden de volgende prioriteit krijgen. Dit is niet alleen een leidraad voor de trainers, maar het schept ook duidelijkheid voor de spelers en ouders/verzorgers. In de RSL Breedtegroep Roosendaal wordt daarom gebruikt gemaakt van het kleurenschema. Het originele kleurenschema werd in 2005 ontwikkeld door de toenmalige hoofdtrainer Roy Calbo van BV Almere.

Het kleurenschema is in de zomer van 2013 gemoderniseerd en aangepast naar de ideeën van de trainersstaf van de RSL Breedtegroep Roosendaal. Het streven voor de spelers is om in een seizoen tenminste één kleur te vorderen. De ontwikkeling van vaardigheden en kennis in het kleurenschema zijn opeenvolgend en cumulatief.

In het seizoen 2013-2014 wordt minstens één meetmoment ingebouwd, waarbij spelers kunnen 'vorderen' naar een volgende kleur. Bij dit officiële meetmoment zijn ouders, verzorgers, trainers en overige belangstellenden welkom en kunnen ook 'scouts' worden uitgenodigd. De beoordeling voor het vorderen naar een volgende kleur wordt logischerwijs niet door de eigen trainers van de breedtegroep gedaan, maar door externe trainers.

Omdat wij als trainersstaf graag zien dat het algehele niveau van onze badmintonners (jeugd én senioren) vooruit gaat, willen we onze kennis graag delen met anderen. Het kleurenschema is daarom voor iedereen inzichtelijk.

Klik hier om het kleurenschema te downloaden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!