clubzoeker

Week drie op OroDenmark is van start

Week drie op OroDenmark is van start

We zijn al weer in de derde week van de Carlton OroDenmark trainingsstages en ik kan niet anders zeggen dan dat het weer een geweldig badmintonfeest is.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Spelers hebben het naar hun zin er zijn veel nieuwe dingen die ze leren. Feng Groothuizen zei van de week dat ze het ongelooflijk vond dat ze elk jaar weer zoveel nieuwe dingen te horen krijgt.

Dit jaar hebben we een dubbelspecialist van wereldklasse als coach op het kamp. Jens Eriksen heeft aan 4 Olympisch Spelen mee gedaan, Europese titels en is een van de beste Deense dubbel spelers ooit. Het is goed voor de spelers om zijn ervaring te horen maar ook voor vele coaches is het goed om ervaring uit te wisselen met spelers van wereldformaat.

Naast het badminton doen we dit jaar ook aan kajakken, want het weer is echt geweldig en dan is het lekker om een paar uur op het water te verblijven om weer ruimte te maken voor badmintontraining. Vrijdag was het een rustdag en is de hele groep naar Kopenhagen vertrokken om de toerist uit te hangen. Rustdagen zijn nodig omdat 80% van de spelers langer dan twee weken op Oro verblijven. Met 6 tot 8 uur badmintontraining per dag waarbij 5 trainers rond lopen op 5 banen kan dit heel vermoeiend worden en dus kozen we er voor om gisteren te gaan zwemmen in de zee. Springen en duiken vanaf de brug (7 meter hoog), het was een heerlijke afwisseling.

Wat we heel erg merken is dat de spelers veel moeite hebben met het denkgedeelte van onze sport, want dat is een van de focuspunten. Als er domweg gewerkt moet worden dan gaat het wel maar de problemen ontstaan pas als het hoofd gebruikt moet worden. Zelfs voor de beste spelers is het oog voor detail moeilijk te bevatten. In een training met Renske, Demi en Feng waren ze totaal verrast door het effect van technisch aanwijzingen en schrok Renske gewoon van het resultaat als je heel erg op de details gaat letten.

Een groep van 20 spelers uit 6 landen zijn binnen 10 dagen omgevormd naar een vriendenclub die alles voor elkaar overheeft, maar ook harde uitspraken kunnen geven over elkaar als een speler niet voldoende zijn/haar best doet op de training.

Van de spelers die nu al weer naar huis zijn hebben we via de ouders al gehoord dat ze volgend jaar terugkomen en dit keer ook voor drie of meer weken. De trainingskampen zijn daarmee uitgegroeid tot zomertrainingsstages en dat is een goede ontwikkeling. Dit jaar hebben we ook Deense spelers en trainers en dat heeft tot gevolg gehad dat we in 2014 nog meer Denen op Oro zullen hebben, want ook zij willen met spelers en coaches uit andere landen samenwerken en trainen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Mixduo Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono naar tweede ronde EK Badminton 2024

Mixduo Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono naar tweede ronde EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono de tweede ronde bereikt.

9 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!