SportSport

Week vier van het OroDenmark kamp is begonnen

Week vier van het OroDenmark kamp is begonnen

Gisteren zijn alle spelers van de laatste week op Oro aangekomen. Mike, Brendon, Jeroen en Leon waren vrijdag avond al van de partij en konden gelijk aan de slag met Jens Eriksen voor 2,5 uur training.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Later die dag kwamen de andere spelers uit Nederland en België aan en vandaag, zondag, gaan we dan echt van start met een week van keihard trainen.

De afgelopen twee weken hebben Demi, Renske en Feng al heel veel gewerkt aan hun techniek en tactiek en deze week moet het vooral ook onder druk uitgevoerd moeten kunnen worden. Voor bijna alle spelers zijn de oogkleppen afgevallen als het gaat om positioneel badminton en tactisch denken. Het grote voordeel van meerdere weken achter elkaar op zo'n stage verblijven is dat je veel meer in de diepte kan gaan en dat je keer op keer terug komt op de verschillende aandachtspunten.

Van verschillende trainers krijg je onderdelen over hetzelfde thema te horen totdat het muntje echt valt en er een nieuwe badmintonwereld open gaat. Voor zowel trainers als spelers is het een genoegen om zoveel uren te trainen en praten met een speler als Jens Eriksen. Over de manier waarop hij leefde als topspeler en over hoe je toch blijft werken aan vooruitgang als je al meer dan een jaar onverslagen bent in alle toernooien en op nummer 1 van de wereldranglijst staat.

Jens is een goed voorbeeld voor de spelers. Hij slaapt gewoon in de hal samen met de spelers, neemt de tijd voor een gesprek met de spelers en doet aan alles mee. Het is een geweldig succes en nu al hebben we afspraken gemaakt om rond de herfstvakantie een aantal speciale dubbeltrainingsstages te gaan houden op OroDenmark waar Jens Eriken en ik samen met nog een aantal top dubbelspelers een 20-tal spelers een week lang op eliteniveau dubbeltraining gaan geven. Van Franse en Duitse kant is er al aardig wat belangstelling voor zo'n week want dit voorproefje op Oro smaakt naar veel meer voor de meeste spelers.

De spelers die nu aanwezig zijn krijgen een intensief programma te verwerken met niet alleen veel badmintontraining maar ook alle andere vormen van training die er voor nodig zijn om uit te kunnen groeien tot een goed speler. Later deze week komen we weer met een filmpje op YouTube over hoe de training hier verloopt.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Mixduo Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono naar tweede ronde EK Badminton 2024

Mixduo Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono naar tweede ronde EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono de tweede ronde bereikt.

9 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!