clubzoeker

Erik Meijs: 'Het eerste punt is binnen'

Erik Meijs: 'Het eerste punt is binnen'

Erik Meijs bij BC Beuel in Duitsland.

Afgelopen zaterdag is mijn Duitse avontuur begonnen met een vlucht naar Innsbruck waar we werden opgehaald door teammanager Max Schneider van B.C. Beuel.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voelde natuurlijk toch wel vreemd aan de eerste keer. Alleen mijn vader was mee en hoewel ook 2 oude clubgenoten Bart Gerrits en Jeroen Raaphorst dicht in de buurt waren had ik niet de verwachting enige steun van supporters te gaan krijgen.

Na een korte maar heftige vlucht volgde een autorit richting Rosenheim. Ergens in de buurt was een typische Duitse gasthof geboekt voor het team en werden we opgewacht door de voorzitter van Beuel, Roland Maywald, die een oude bekende van Rob en Marjan Ridder bleek te zijn en vroeger ook een topspeler. Ook de speelsters Birgit Michels en Hannah Pohl waren al aanwezig (beide in 'dirndl-jurk') en fysio Theo. Later arriveerden nog Marc Zwiebler and Ingo Kindervatter. Het voelde meteen als een warm bad moet ik zeggen. Fysio Theo begon al meteen mijn rug te masseren want ik had enkele dagen daarvoor een lichte verrekking opgelopen van een ruggenwervel. Hij had hem meteen te pakken.

Het programma begon met een bezoek aan de Rosenheimer Wiesn die deze zaterdag was begonnen. Vergelijk het met de bekende Oktober bierfesten in München en wijde omgeving. We werden gedropt in een feesttent met 5000 bierdrinkende en lallende mensen, een grote liveband en een enorm lawaai. Even een cultuurshock dus, maar wel een leuke. Na een uur gestaan te hebben zonder een plaatsje te vinden, zijn we met een aantal mensen toch maar een rustiger omgeving op gaan zoeken om een hapje te eten en op tijd naar bed, want zondag was de grote dag.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!