clubzoeker

Aantal kwartfinales voor Nationale Jeugdselectie in Langenfeld

Aantal kwartfinales voor Nationale Jeugdselectie in Langenfeld

Tamara van der Hoeven.

Afgelopen weekeinde, van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september, heeft de Nationale Selectie Onder 15 en Onder 17, nagenoeg geheel op eigen kosten, meegedaan aan het internationale jeugdtoernooi in het Duitse Langenfeld.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vrijdag werden de mixen gespeeld. Het beste resultaat kwam op naam van Imke van der Aar en haar Franse partner Yannick Dijoux. Ze drongen door tot de laatste acht, maar verloren in de kwartfinale van twee andere Fransen met 23-25 en 16-21.

In de singles U15 kwamen Jessela van Soerland en Debora Jille ongeschonden uit de poule (De jongens kwamen niet uit de poule). Debora verloor in de kwartfinale van de 1e geplaatste Deense Alexandra Boije met 21-16 en 21-15, wat zeker geen slecht resultaat is. Jessela verloor in de eerste afvalronde van Sophia Grundtvig 20-22 en 17-21. Die uiteindelijk de finale haalde.

Bij de U17 kwam het beste resultaat op naam van Tamara van der Hoeven die in de derde ronde verloor van de 3/4de geplaatste Deense Irina Andersen 9-21 en 18-21.

In de U17 dubbels haalde Tamara en Imke de kwartfinale, waarin ze verloren van de 2e geplaatste Denen Jacobsen en Hansen met 16-21 en 16-21. In de U15 verloren Jessela van Soerland en Debora Jille wederom van twee Denen. De 3/4de geplaatse Denen Kristopersen en Krogh waren net iets sterker met 18-21 21-17 en 13-21.

Ook Marlies Baan en Ella Peters verloren in de kwartfinale van twee Deense vrouwen. De als tweede geplaatste Nielsen en Skodstrup waren met 20-22 en 16-21 te sterk.

De Nederlandse mannen hebben het erg moeilijk in Europa. De vrouwen doen het redelijk. Mooie prestaties bij de vrouwendubbels op dit sterk bezette toernooi.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!