SportSport

Iris Tabeling na de Belgian International: 'We weten waar we aan moeten werken'

Iris Tabeling na de Belgian International: 'We weten waar we aan moeten werken'

Vorige week stonden er nog een paar dagen training op het programma en op woensdag reisden wij af naar België, waar het eerste toernooi van het seizoen plaats zou vinden. Ik mocht daar donderdagochtend om 09.00 uur beginnen met Jelle in de mix.

Ken je BV Swish al?

Op woensdag na de ochtendtraining vertrokken we en na 2,5 uur rijden zijn we goed aangekomen. Even wat gegeten, heerlijk rustig aan gedaan en vroeg naar bed gegaan, aangezien de wekker al om 07.00 uur zou gaan.

We moesten spelen tegen Duitsers, mijn clubgenoten Max en Carla. We wisten dat dit niet gemakkelijk zou worden, aangezien onze mix de laatste tijd niet zo heel lekker draaide. Echter in Denemarken hebben we het er met Claus over gehad en die heeft ons wat dingen meegegeven over hoe we het beter kunnen laten werken. Dit toernooi zou dus vooral in het teken staan van die ontwikkeling. En dat is behoorlijk goed uitgepakt. Het bleef spannend tot 13-13 en toen liepen wij in één keer met een goede reeks van ze weg, met 21-15 pakten wij overtuigend de eerste game. In de tweede game stonden we steeds achter, maar konden wel goed terugkomen elke keer. We kwamen zelfs nog op 20-19 voor, maar wisten het matchpoint niet te benutten en met 23-21 trokken we aan het kortste eind. Een derde game mocht de beslissing gaan geven. Hierin kwamen wij al heel snel met 11-2 voor, echter daarna gaven we het weer uit handen en stond het uiteindelijk 18-18 in de derde waarin het alle kanten op kan gaan. We kwamen steeds een puntje voor en op 21-20 wisten we hem te verzilveren en wonnen we deze wedstrijd. Natuurlijk niet heel tevreden over de grote voorsprong die we uit handen hebben gegeven, maar toch goed dat we hem uiteindelijk alsnog weten te winnen.

Daarna stond er het vierde geplaatste Deense koppel op ons te wachten. Deze waren een maatje beter dan onze vorige tegenstanders en alles ging ook wat sneller. Hierin merkten we dat we nog snel weer in ons oude patroon vervielen zodra het spannend werd of zij een tandje erbij deden. Dat is een punt waar we aan moeten gaan werken komende tijd, zodat we ook op die momenten vast kunnen blijven houden aan ons nieuwe spel. We verloren de wedstrijd met 21-18 en 21-14 en zij wonnen uiteindelijk ook het toernooi dus niet onverdienstelijk gespeeld.

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!