SportSport

Organisatie Belgian International klaar voor Benelux Gold Grand Prix?

Organisatie Belgian International klaar voor Benelux Gold Grand Prix?

In een bericht van de Belgian International op Facebook wordt teruggeblikt op een goed georganiseerd toernooi. Ook spelers waren op twitter en facebook erg vocaal over de goede indrukken die ze hebben opgedaan. Maar één ding is duidelijk: te weinig bezoekers. Niet alleen Almere worstelt ermee.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Yonex Belgian International 2013 zit er weer op. Op zeer veel gebieden was deze editie een van de betere ooit. De aankleding van de zaal was nog nooit zo tot in de puntjes verzorgd, de finales waren van een kwaliteit Grand-Prix-niveau of zelfs hoger, Sporza leverde Tv-beelden af om van te snoepen (felicitaties kwamen uit verschillende delen van Europa live binnen - de beelden werden immers live getoond op Youtube en in een 10 tal verschillende landen (China, Hong-Kong, Maleisië, Slowakije) en de sfeer tijdens de finales zorgden voor een beleving bij de 750 toeschouwers die ze nog maar zelden tijdens een badmintonevent hadden meegemaakt.

750 toeschouwers, daar blijft het schoentje een beetje wringen

Het organisatieteam van Yonex Belgian International blijft toch met dat ene hongergevoel in de maag zitten. Hoe kunnen we, met ons beperkt budget voor promotie (toch meer dan 10.000 euro) nog meer volk naar de finales lokken? 75% van de leden van Badminton Vlaanderen en LFBB werden 5 maal aangeschreven met een elektronische nieuwsbrief waarbij tal van prijzen te winnen waren, vrijdag voor de finale verspreidde Belga een nieuwsbericht dat door Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad en De Morgen werd opgenomen, 6 weken lang werd een mediacampagne gevoerd in De Streekkrant en De Zondagskrant, alle sociale mediakanalen werden gebruikt en tot slot konden alle clubs die met 40 personen naar de finale kwamen, gebruiken maken van een gratis busdienst vanuit elke plaats in België naar Leuven en terug. Het hoogtepunt moet zeker nog bereikt worden.

De handdoek wordt echter niet in de ring geworpen. De grote groep van enthousiaste vrijwilligers hebben reeds nieuwe ideeën naar voren gebracht en deze zullen dinsdag 1 oktober op de evaluatievergadering in het Huis van de Sport in Berchem vanaf 19.30h ongetwijfeld reeds naar boven komen en in een actieplan gegoten worden. Vanaf dan is het immers nog maar 344 dagen te gaan voor de jubileumeditie van Yonex Belgian International (10de editie). Iedereen is welkom op deze evaluatievergadering, gelieve wel op voorhand uw aanwezigheid te bevestigen via mail naar bart@badmintonvlaanderen.be.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!