Fransman bereikt hoofdtoernooi Carlton Irish Open

Fransman bereikt hoofdtoernooi Carlton Irish Open

Nick Fransman heeft op de Carlton Irish Open het hoofdtoernooi van het mannenenkel bereikt. De Nederlander wist al zijn drie de kwalificatiespartijen te winnen. Voor Vincent de Vries en Gayle Mahulette viel het doek.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nick Fransman, als vijfde geplaatst, speelde in de eerste ronde tegen Engelsman Martin Drabble. Fransman won met 21-15 en 21-14 en daarna was hij ook met 17-21, 21-19 en 21-8 te sterk voor de Schot Josh Neil. In de laatste voorronde tegen Duitser Sebastian Schoettler, zag Fransman na winst in de eerste game (22-20) de Duitser bij een 16-5 stand in de tweede game opgeven.

Vincent de Vries won in de eerste kwalificatieronde van Piotr Wasiluk (Polen) met 21-9, 17-21 en 21-17. In de tweede ronde trof hij Joshua Young uit Engeland. De Engelsman bleek helaas met 16-21, 22-20 en 24-26 een maatje te groot voor De Vries.

Gayle Mahulette speelde in de kwalificatie van het vrouwenenkel tegen de als derde geplaatste Russische Tatjana Bibik. Mahulette verloor met 21-19 en 21-15 van Bibik.

Morgen komen er nog meer Nederlanders in actie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Webinar over grensoverschrijdend gedrag op 15 november 2023

Webinar over grensoverschrijdend gedrag op 15 november 2023

Badminton Nederland vindt dat iedereen een leven lang moet kunnen genieten van de badmintonsport. Daarom zetten wij in op een…

3 oktober 2023

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!