Badcoach Summercamp 2014: trainersopleiding The Coach Academy

Badcoach Summercamp 2014: trainersopleiding The Coach Academy

Ook komende zomer organiseren we een trainersopleiding onder leiding van Europese toptrainers. Vorig jaar zijn we gestart met de eerste full-time week cursus voor badmintontrainers. Een concept dat zeer enthousiast onthaald werd door alle deelnemers.

SportSport

Maak kennis met Quinlen Chau!

Onze verwachtingen werden zwaar overtroffen door niet minder dan 12 inschrijvingen, en ook achteraf waren de cursist trainers zeer enthousiast over hun deelname aan deze badmintonweek.

Het concept en de fundamentals zitten dus goed, daar gaan we niet veel aan veranderen. Maar uiteraard hebben we na deze eerste editie een evaluatie gemaakt en zijn er een aantal aanpassingen om de opleiding verder te verbeteren.

Starten op vrijdag 18 juli 2014 tot en met dinsdag 22 juli 2014

Vorige zomer liep de trainersopleiding, dit jaar dus omgedoopt tot 'The Coach Academy', volledig gelijk met de trainingsweek voor de spelers. Omdat we dit jaar twee weken spelerskamp doen, hebben we veel meer opties en kunnen we de opleiding gedeeltelijk in het weekend houden. De opleiding loopt dit jaar van vrijdag tot en met dinsdag. Dit heeft als grote voordeel dat we zaterdag en zondag de hal voor de trainers alleen ter beschikking hebben. Op deze manier kunnen we de hal optimaal gebruiken om jullie voor de praktijk klaar te stomen.

Concreet houdt dit in dat vrijdag grotendeels zal bestaan uit een theoretische uiteenzetting. Zoals gekend is dit geen saaie monoloog, maar een groepsdiscussie waar we samen een aantal onderwerpen gaan behandelen. Noem het maar de voorbereiding op 4 dagen praktijk.

Zaterdag en zondag is het dan al tijd om jullie op het veld voor te bereiden. Intensieve coaching, on-the-field practice, immediate correction, ... The Coach Academy krijgt de volledige aandacht van de vaste coaching-staff. Geen spelers die moeten trainen, maar enkel coaches met een grote honger naar kennis.

Het is voor de trainers wel mogelijk om een beroep te doen op de spelers die het weekend op het kamp blijven. Het is een uitgelezen kans om je nieuwe kennis te testen. Een aantal spelers staan ter beschikking zodat je oefeningen kan uitproberen, uit kan testen of ze even goed zijn op het veld als je in je gedachten voor ogen had.

Deze on-the-field preparation moet een ideale voorbereiding zijn voor maandag en dinsdag, wanneer de cursisten zelf aan de slag zullen gaan met de spelers die de tweede week komen trainen.

De 5-daagse stage is dus zo opgedeeld met 1 dag discussie en theoretische achtergrond, twee dagen haltraining zonder spelers, om dan af te sluiten met twee dagen pure praktijk waar je zelf training zal maken, zelf trainingen zal geven. Uiteraard zal je intensief begeleid en gecoacht worden (en dit niet alleen tijdens deze twee laatste dagen maar uiteraard gedurende de hele stage).

Verschillende trainers voor The Coach Academy

Vorig jaar was Udo Lehmann (GER) onze eindverantwoordelijke voor de trainersopleiding. Ook was hij volledig verantwoordelijk voor de inhoud en de vormgeving van de trainersopleiding. Dit gaat we komend jaar een klein beetje aanpassen. Ikzelf zal de eindverantwoordelijkheid op mij nemen, maar de cursus zal door verschillende toptrainers gegeven worden. Onder andere Andreas Johannsen, Martin Eriksen en Rene Sehr zullen een stuk van de opleiding voor zich nemen. Maar ik ben momenteel ook nog in gesprek met andere toptrainers die hier deel van moeten gaan uitmaken. Deze manier van werken zorgt voor een bepaalde dynamiek en op deze manier krijgen de cursisten ook een maximale kijk via verschillende trainers op het aspect 'trainer zijn en training geven'. Welke onderwerpen de revue zullen passeren zijn we momenteel nog druk aan het bekijken. Daarover later uiteraard veel meer.

De selectie van de onderwerpen is slechts een leidraad door de week. Een belangrijk aspect van deze opleiding is dat GEEN ENKEL onderwerp onbesproken blijft. De deelnemers aan de opleiding kunnen zelf onderwerpen aandragen, zelf discussies opstarten, zelf met oplossingen naar voren komen. Het grootste voordeel is de enorme hoeveelheid kennis waar je een hele week uit kan putten. En dan heb ik het niet alleen over de vaste trainers die de cursus geven, maar ook de deelnemers aan de cursus zullen veel nuttige inbreng aanleveren.

De 'gezellige' Duvel blijft...

Wat we zeker NIET gaan veranderen is de amicale sfeer en de onderlinge kameraadschap binnen The Coach Academy. De gezellige avonden, waar we met zijn allen bij elkaar zitten met een bakje duvel in het midden moeten absoluut blijven. Niet alleen was dit gewoon super gezellig, je merkte ook dat op die momenten er veel informatie wordt uitgewisseld tussen trainers. Ook de trainers onderling bespreken dan problemen die ze zelf ervaren (hebben) en waar ze niet direct zelf een oplossing voor vinden. Het is dus zeker niet enkel informatie die van lesgever naar cursist gaat. In die mate zelfs dat meermaals trainers rond 23.00u terug de hal introkken om daar hun uitleg op het veld verder te zetten. En ja, hoor... met het Duveltje in hun hand... En ja, de Duveltjes zijn van het huis...

De omkadering van The Coach Academy is uniek voor de Benelux en we zijn dan ook terecht fier op wat we hier neerzetten deze week. Trainers zoals Andreas, Martin en Rene e.a. hebben veel kennis die ze willen komen delen. Maar wat deze opleiding helemaal uniek maakt is dat je een hele week omringd wordt door mensen die dezelfde passie delen: badmintontrainer! Het is altijd leuk om een week met gelijkgezinde mensen op te trekken en heel de tijd bezig te kunnen zijn met je passie.

Alles rond 'The Academy' is geregeld zodat je een hele week enkel maar met datgene moet bezig zijn wat je echt leuk vindt. Kortom, een uiterst gezellige, leerrijke en memorabele week waar badminton centraal staat. Voor meer informatie of voor inschrijvingen: roel.vanheuckelom@telenet.be.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Roel Van Heuckelom

Roel Van Heuckelom

Zeg je Roel, dan zeg je Duvel. Maar naast liefhebber van een Vlaams biertje is deze Zuiderbuur natuurlijk bekend om zijn succesvolle Badcoach kampen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!