SportSport

Carlton NK 2014: Pang op weg naar zesde nationale titel

Carlton NK 2014: Pang op weg naar zesde nationale titel

Topfavoriet Eric Pang heeft zich zonder veel problemen geplaatst voor de halve finale van het mannenenkel op de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2014 in Almere. Hans van Os (Slotermeer) was niet opgewassen tegen het spel van Pang (21-11 en 21-13), die jaagt op zijn zesde nationale titel.

clubzoeker

Ken je BC Shot al?

De als tweede geplaatste Nick Fransman werd verrassend in de kwartfinale van het mannenenkel uitgeschakeld. De DKC'er Dennis van Daalen de Jel was de in Tsjechië trainende Fransman met 21-12, 17-21 en 21-19 de baas. Erik Meijs (3) was in zijn partij met 21-12 en 21-14 een maatje te groot voor Justin Teeuwen. Mark Caljouw wist in drie spannende games zijn tegenstander Jordy Hilbink (4) achter zich te laten.

De vier geplaatste vrouwen in het enkelspel maakten zaterdag in Almere geen fout. De 21-jarige Soraya de Visch Eijbergen (1) won in haar kwartfinale met tweemaal 21-7 van Jessica Ottenhof. De als tweede geplaatste Amersfoortse Gayle Maluhette won eenvoudig van Mireille van Daal: 21-10 en 21-8. Daarnaast drongen Lisa Malaihollo (Velo, 3) en Wendy Hoeve (Roosterse, 4) tot de laatste vier.

In het mannendubbel versloegen Ruud Bosch/Koen Ridder [1] het dubbel Caljouw/Wijers in de kwartfinale met 21-8 en 21-10. De tandem Jacco Arends/Jelle Maas (2) wist Van Os/Starren achter zich te laten met 21-13 en 21-18. De koppels Michiel Kruijt/Léon Nottelman en Jorrit de Ruiter/Robin Tabeling klopten respectievelijk de duo's Afif/Branderhorst en Middelburg/Muns voor een plek in de halve eindstrijd.

Selena Piek/Eefje Muskens (1) staan zoals verwacht in de halve finale van het vrouwendubbel. Seinen/Van Soerland moesten met 21-9 en 21-7 hun meerdere erkennen. Alida Chen/Soraya De Visch Eijbergen (2) wonnen in twee games van Van Nielen/Van der Werff. Ook de koppels Myke Halkema/Gayle Mahulette en Lisa Malaihollo en Yvonne Sie (4) haalden de laatste vier van de Carlton NK.

De vier gekwalificeerde duo's plaatsten zich zaterdagavond voor de halve finales in het gemengddubbel. Jacco Arends/Selena Piek (1) wonnen zonder problemen met 21-12 van Starren/Ottenhoff. Het koppel Jorrit de Ruiter/ Samantha Barning (2) klopten met 21-8 en 21-7 het duo Afif/Seinen. Jelle Maas/Iris Tabeling (3) en Robin Tabeling/Myke Halkema (4) vormen de opponenten van de eerste twee geplaatsten koppels in de halve finales.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!