clubzoeker

Carlton NK 2014: Pang op weg naar zesde nationale titel

Carlton NK 2014: Pang op weg naar zesde nationale titel

Topfavoriet Eric Pang heeft zich zonder veel problemen geplaatst voor de halve finale van het mannenenkel op de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2014 in Almere. Hans van Os (Slotermeer) was niet opgewassen tegen het spel van Pang (21-11 en 21-13), die jaagt op zijn zesde nationale titel.

Maak kennis met Florine Wille!

De als tweede geplaatste Nick Fransman werd verrassend in de kwartfinale van het mannenenkel uitgeschakeld. De DKC'er Dennis van Daalen de Jel was de in Tsjechië trainende Fransman met 21-12, 17-21 en 21-19 de baas. Erik Meijs (3) was in zijn partij met 21-12 en 21-14 een maatje te groot voor Justin Teeuwen. Mark Caljouw wist in drie spannende games zijn tegenstander Jordy Hilbink (4) achter zich te laten.

De vier geplaatste vrouwen in het enkelspel maakten zaterdag in Almere geen fout. De 21-jarige Soraya de Visch Eijbergen (1) won in haar kwartfinale met tweemaal 21-7 van Jessica Ottenhof. De als tweede geplaatste Amersfoortse Gayle Maluhette won eenvoudig van Mireille van Daal: 21-10 en 21-8. Daarnaast drongen Lisa Malaihollo (Velo, 3) en Wendy Hoeve (Roosterse, 4) tot de laatste vier.

In het mannendubbel versloegen Ruud Bosch/Koen Ridder [1] het dubbel Caljouw/Wijers in de kwartfinale met 21-8 en 21-10. De tandem Jacco Arends/Jelle Maas (2) wist Van Os/Starren achter zich te laten met 21-13 en 21-18. De koppels Michiel Kruijt/Léon Nottelman en Jorrit de Ruiter/Robin Tabeling klopten respectievelijk de duo's Afif/Branderhorst en Middelburg/Muns voor een plek in de halve eindstrijd.

Selena Piek/Eefje Muskens (1) staan zoals verwacht in de halve finale van het vrouwendubbel. Seinen/Van Soerland moesten met 21-9 en 21-7 hun meerdere erkennen. Alida Chen/Soraya De Visch Eijbergen (2) wonnen in twee games van Van Nielen/Van der Werff. Ook de koppels Myke Halkema/Gayle Mahulette en Lisa Malaihollo en Yvonne Sie (4) haalden de laatste vier van de Carlton NK.

De vier gekwalificeerde duo's plaatsten zich zaterdagavond voor de halve finales in het gemengddubbel. Jacco Arends/Selena Piek (1) wonnen zonder problemen met 21-12 van Starren/Ottenhoff. Het koppel Jorrit de Ruiter/ Samantha Barning (2) klopten met 21-8 en 21-7 het duo Afif/Seinen. Jelle Maas/Iris Tabeling (3) en Robin Tabeling/Myke Halkema (4) vormen de opponenten van de eerste twee geplaatsten koppels in de halve finales.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!