Maakt Erik Meijs zijn plaatsing waar tijdens de Conquesto Master in Zoetermeer?

Maakt Erik Meijs zijn plaatsing waar tijdens de Conquesto Master in Zoetermeer?

Op 3 en 4 mei wordt door Conquesto het Regeer Sport Master 4-6-8 toernooi georganiseerd. Conquesto is voor de zestiende keer gastheer van het Carlton Master Circuit.

Ken je Roosterse BC al?

De 4-6-8 categorieën maken deel uit van het RTC van Zuid-Holland. Dat het toernooi een succes is blijkt wel. Maar liefst 220 deelnemers zullen naar Zoetermeer komen. Voor het eerst maakt een groep Denen onderdeel uit van het deelnemersveld.

Mannenenkel

In het mannenenkelspel doen 9 spelers uit de top 20 mee. Erik Meijs is als eerste geplaatst en zal zijn titel (2012+2013) willen prolongeren. De huidige nummer 3 van Nederland treft een sterk deelnemersveld. In de halve finale kan hij Justin Teeuwen of Rikkert Suijkerland tegenkomen. In de onderste speelhelft is Dennis van Daalen de Jel als 2e geplaatst. De grootste dreiging aan deze kant van het schema komt van Léon Nottelman en Jerry Natenstedt.

Vrouwenenkel

In dit onderdeel treden 7 top-20 speelsters aan.

Bovenin het schema staat Ya-Lan Chang, de speelster uit Taipei, die dit seizoen voor VELO uitkwam. Zij is winnares van het Master toernooi van Amersfoort. Volgens de plaatsing zou zij in de halve finale Alida Chen ontmoeten. Zij speelde onlangs nog de WJK in Maleisië. De andere halve finale gaat volgens het plaatsingsschema tussen de als 2e geplaatste Lisa Khoeblal-Malaihollo, winnares van de zilveren medaille tijdens het afgelopen NK en de als 3e geplaatste Manon Sibbald.

Mannendubbel

Dit onderdeel wordt - in navolging van het Master toernooi van Almere - in poules gespeeld. Mogelijk dat de finale zal gaan tussen Ruben Jille/Robin Tabeling en Jim Middelburg/Russell Muns.

Vrouwendubbel

Ook in het vrouwendubbel worden de eerste partijen in poules gespeeld. De titelstrijd zal zich concentreren rond Alida Chen/Myke Halkema en Imke van der Aar/Cheryl Seinen. Alle vier de dames zijn de toekomst van het Nederlandse badminton en zullen zeker laten zien wat ze waard zijn.

Gemengddubbel

Jim Middelburg/Myke Halkema voeren de plaatsingslijst aan bij het gemengd dubbelspel. Hier zijn veel titelkandidaten te vinden, zoals Ruben Jille/Cheryl Seinen, Michiel Kruit/Veerle Wijers en Rikkert Suijkerland/Lisa Khoeblal-Malaihollo. De organisatie verwacht mooie wedstrijden in dit onderdeel, waarbij de winnaar nog lang niet vast staat.

Het gehele weekend is er een stand van Regeer Sport aanwezig. Bij hem kan je terecht voor je sportartikelen.

Met 220 deelnemers en 355 te spelen partijen zal het weer genieten zijn van mooi badmintonspel. Conquesto speelt in de Noordwesterhal in Zoetermeer. De speeltijden zijn op zaterdag van 09.00 - 23.00 uur en op zondag van 09.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis. De halve finales starten ca. 11:30 uur en de finales ca. 14:50 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vier Nederlandse badmintonners gaan naar Olympische Spelen in Tokio

Vier Nederlandse badmintonners gaan naar Olympische Spelen in Tokio

Cheryl Seinen, Robin Tabeling, Selena Piek en Mark Caljouw hebben zich onder voorbehoud gekwalificeerd voor de Olympische…

12 mei 2021

Mark Caljouw eerste Nederlandse badmintonner op Olympische Spelen in 25 jaar

Mark Caljouw eerste Nederlandse badmintonner op Olympische Spelen in 25 jaar

Badmintonner Mark Caljouw heeft een ticket weten te bemachtigen voor de Spelen in Tokio. Het is voor het eerst in 25 jaar dat een…

8 mei 2021

Mark Caljouw: Wow! I just qualified for the Olympics Games!

Mark Caljouw: Wow! I just qualified for the Olympics Games!

This has always been a dream for me since I was a little kid.

8 mei 2021

Badmintontraining in Noord-Brabant tijdens corona

Badmintontraining in Noord-Brabant tijdens corona

Toen wij op 9 december 2020 als NBBJ te horen kregen dat er voorlopig niet meer binnen gesport mocht worden, overviel mij een…

7 mei 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!