clubzoeker

Maakt Erik Meijs zijn plaatsing waar tijdens de Conquesto Master in Zoetermeer?

Maakt Erik Meijs zijn plaatsing waar tijdens de Conquesto Master in Zoetermeer?

Op 3 en 4 mei wordt door Conquesto het Regeer Sport Master 4-6-8 toernooi georganiseerd. Conquesto is voor de zestiende keer gastheer van het Carlton Master Circuit.

Ken je BC De Flinters al?

De 4-6-8 categorieën maken deel uit van het RTC van Zuid-Holland. Dat het toernooi een succes is blijkt wel. Maar liefst 220 deelnemers zullen naar Zoetermeer komen. Voor het eerst maakt een groep Denen onderdeel uit van het deelnemersveld.

Mannenenkel

In het mannenenkelspel doen 9 spelers uit de top 20 mee. Erik Meijs is als eerste geplaatst en zal zijn titel (2012+2013) willen prolongeren. De huidige nummer 3 van Nederland treft een sterk deelnemersveld. In de halve finale kan hij Justin Teeuwen of Rikkert Suijkerland tegenkomen. In de onderste speelhelft is Dennis van Daalen de Jel als 2e geplaatst. De grootste dreiging aan deze kant van het schema komt van Léon Nottelman en Jerry Natenstedt.

Vrouwenenkel

In dit onderdeel treden 7 top-20 speelsters aan.

Bovenin het schema staat Ya-Lan Chang, de speelster uit Taipei, die dit seizoen voor VELO uitkwam. Zij is winnares van het Master toernooi van Amersfoort. Volgens de plaatsing zou zij in de halve finale Alida Chen ontmoeten. Zij speelde onlangs nog de WJK in Maleisië. De andere halve finale gaat volgens het plaatsingsschema tussen de als 2e geplaatste Lisa Khoeblal-Malaihollo, winnares van de zilveren medaille tijdens het afgelopen NK en de als 3e geplaatste Manon Sibbald.

Mannendubbel

Dit onderdeel wordt - in navolging van het Master toernooi van Almere - in poules gespeeld. Mogelijk dat de finale zal gaan tussen Ruben Jille/Robin Tabeling en Jim Middelburg/Russell Muns.

Vrouwendubbel

Ook in het vrouwendubbel worden de eerste partijen in poules gespeeld. De titelstrijd zal zich concentreren rond Alida Chen/Myke Halkema en Imke van der Aar/Cheryl Seinen. Alle vier de dames zijn de toekomst van het Nederlandse badminton en zullen zeker laten zien wat ze waard zijn.

Gemengddubbel

Jim Middelburg/Myke Halkema voeren de plaatsingslijst aan bij het gemengd dubbelspel. Hier zijn veel titelkandidaten te vinden, zoals Ruben Jille/Cheryl Seinen, Michiel Kruit/Veerle Wijers en Rikkert Suijkerland/Lisa Khoeblal-Malaihollo. De organisatie verwacht mooie wedstrijden in dit onderdeel, waarbij de winnaar nog lang niet vast staat.

Het gehele weekend is er een stand van Regeer Sport aanwezig. Bij hem kan je terecht voor je sportartikelen.

Met 220 deelnemers en 355 te spelen partijen zal het weer genieten zijn van mooi badmintonspel. Conquesto speelt in de Noordwesterhal in Zoetermeer. De speeltijden zijn op zaterdag van 09.00 - 23.00 uur en op zondag van 09.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis. De halve finales starten ca. 11:30 uur en de finales ca. 14:50 uur.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!