Twee keer goud in Israel

Twee keer goud in Israel

Zaterdag stond voor de Nederlandse delegatie om 16:00 uur de finale gemengddubbel Cheryl Seinen en Alex Vlaar als eerste partij op het programma. En het vrouwendubbel Cheryl Seinen / Imke van der Aar als 4e partij.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Cheryl en Alex moesten het opnemen tegen Krapez en Beton uit Slovenië. Dit koppel had in de voorronde nog het gelegenheidskoppel van der Aar / Petrovic uitgeschakeld. We waren dan ook op de hoogte van hun spelwijze. We spraken daarom af zoveel mogelijk aanvallend te spelen. Hierdoor was het voor de Slovenen moeilijk in hun spel te komen. De eerste set ging zoals gepland en bij een tussenstand van 11-4 werd al snel de eerste set gewonnen met 21-14. In de tweede set kwamen de Slovenen meer in de wedstrijd ook door de fouten van het Nederlandse koppel. Hierdoor stonden we bij een tussenstand van 8-11 achter. Cheryl en Alex herstelde zich goed en wonnen uiteindelijk met 21-18. De eerste gewonnen finale was binnen voor de Nederlandse delegatie. Direct na deze wedstrijd werden Cheryl en Alex uitgebreid geïnterviewd door de Israëlische TV. Alle finalewedstrijden werden door de Israëlische TV opgenomen.

Rond 18:00 uur werd het vrouwendubbel omgeroepen. Cheryl en Imke kwamen eveneens uit tegen spelers uit Slovenië. Setina en Beton hadden in de halve finale zeer sterk en overtuigend gewonnen van het als 2e geplaatste koppel van het toernooi. We hadden deze finalewedstrijd vooraf samen goed doorgenomen en dat resulteerde in een tussenstand van 11-7. Door veel snelheid tijdens de rally's wonnen Cheryl en Imke de eerste set met 21-18. Op het laatst van deze eerste set kwamen toch de nodige foutjes en de tegenstander kreeg meer grip op het spel. De tweede set werd een thriller met over en weer mooie rally's. Bij een tussenstand van 11-10 kon het nog alle kanten op. We spraken af om meer tempowisselingen te gebruiken maar helaas pakte dit niet goed uit. De verdediging van de Slovenen stond als een huis: we kwamen er niet doorheen. Bij een achterstand van 17-20 gingen Cheryl en Imke vol in de aanval. Het werd beloond met de winst van de tweede set: 22-20. Een mooie prestatie en een tweede gewonnen finale voor Nederland!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!