Twee keer goud in Israel

Twee keer goud in Israel

Zaterdag stond voor de Nederlandse delegatie om 16:00 uur de finale gemengddubbel Cheryl Seinen en Alex Vlaar als eerste partij op het programma. En het vrouwendubbel Cheryl Seinen / Imke van der Aar als 4e partij.

Maak kennis met Cheryl Seinen!

Cheryl en Alex moesten het opnemen tegen Krapez en Beton uit Slovenië. Dit koppel had in de voorronde nog het gelegenheidskoppel van der Aar / Petrovic uitgeschakeld. We waren dan ook op de hoogte van hun spelwijze. We spraken daarom af zoveel mogelijk aanvallend te spelen. Hierdoor was het voor de Slovenen moeilijk in hun spel te komen. De eerste set ging zoals gepland en bij een tussenstand van 11-4 werd al snel de eerste set gewonnen met 21-14. In de tweede set kwamen de Slovenen meer in de wedstrijd ook door de fouten van het Nederlandse koppel. Hierdoor stonden we bij een tussenstand van 8-11 achter. Cheryl en Alex herstelde zich goed en wonnen uiteindelijk met 21-18. De eerste gewonnen finale was binnen voor de Nederlandse delegatie. Direct na deze wedstrijd werden Cheryl en Alex uitgebreid geïnterviewd door de Israëlische TV. Alle finalewedstrijden werden door de Israëlische TV opgenomen.

Rond 18:00 uur werd het vrouwendubbel omgeroepen. Cheryl en Imke kwamen eveneens uit tegen spelers uit Slovenië. Setina en Beton hadden in de halve finale zeer sterk en overtuigend gewonnen van het als 2e geplaatste koppel van het toernooi. We hadden deze finalewedstrijd vooraf samen goed doorgenomen en dat resulteerde in een tussenstand van 11-7. Door veel snelheid tijdens de rally's wonnen Cheryl en Imke de eerste set met 21-18. Op het laatst van deze eerste set kwamen toch de nodige foutjes en de tegenstander kreeg meer grip op het spel. De tweede set werd een thriller met over en weer mooie rally's. Bij een tussenstand van 11-10 kon het nog alle kanten op. We spraken af om meer tempowisselingen te gebruiken maar helaas pakte dit niet goed uit. De verdediging van de Slovenen stond als een huis: we kwamen er niet doorheen. Bij een achterstand van 17-20 gingen Cheryl en Imke vol in de aanval. Het werd beloond met de winst van de tweede set: 22-20. Een mooie prestatie en een tweede gewonnen finale voor Nederland!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Van 1 tot en met 5 maart 2023 vindt de 41ste editie van de Yonex Dutch Junior International plaats. 350 topbadmintonners onder 19…

26 januari 2023

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

26 januari 2023

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen…

22 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!