SportSport

Twee keer goud in Israel

Twee keer goud in Israel

Zaterdag stond voor de Nederlandse delegatie om 16:00 uur de finale gemengddubbel Cheryl Seinen en Alex Vlaar als eerste partij op het programma. En het vrouwendubbel Cheryl Seinen / Imke van der Aar als 4e partij.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Cheryl en Alex moesten het opnemen tegen Krapez en Beton uit Slovenië. Dit koppel had in de voorronde nog het gelegenheidskoppel van der Aar / Petrovic uitgeschakeld. We waren dan ook op de hoogte van hun spelwijze. We spraken daarom af zoveel mogelijk aanvallend te spelen. Hierdoor was het voor de Slovenen moeilijk in hun spel te komen. De eerste set ging zoals gepland en bij een tussenstand van 11-4 werd al snel de eerste set gewonnen met 21-14. In de tweede set kwamen de Slovenen meer in de wedstrijd ook door de fouten van het Nederlandse koppel. Hierdoor stonden we bij een tussenstand van 8-11 achter. Cheryl en Alex herstelde zich goed en wonnen uiteindelijk met 21-18. De eerste gewonnen finale was binnen voor de Nederlandse delegatie. Direct na deze wedstrijd werden Cheryl en Alex uitgebreid geïnterviewd door de Israëlische TV. Alle finalewedstrijden werden door de Israëlische TV opgenomen.

Rond 18:00 uur werd het vrouwendubbel omgeroepen. Cheryl en Imke kwamen eveneens uit tegen spelers uit Slovenië. Setina en Beton hadden in de halve finale zeer sterk en overtuigend gewonnen van het als 2e geplaatste koppel van het toernooi. We hadden deze finalewedstrijd vooraf samen goed doorgenomen en dat resulteerde in een tussenstand van 11-7. Door veel snelheid tijdens de rally's wonnen Cheryl en Imke de eerste set met 21-18. Op het laatst van deze eerste set kwamen toch de nodige foutjes en de tegenstander kreeg meer grip op het spel. De tweede set werd een thriller met over en weer mooie rally's. Bij een tussenstand van 11-10 kon het nog alle kanten op. We spraken af om meer tempowisselingen te gebruiken maar helaas pakte dit niet goed uit. De verdediging van de Slovenen stond als een huis: we kwamen er niet doorheen. Bij een achterstand van 17-20 gingen Cheryl en Imke vol in de aanval. Het werd beloond met de winst van de tweede set: 22-20. Een mooie prestatie en een tweede gewonnen finale voor Nederland!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Woensdag heeft de loting plaatsgevonden voor de Wereldkampioenschappen Badminton 2022 in Tokio, Japan. De mondiale titelstrijd…

10 augustus 2022

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Heb jij de drive om jezelf steeds te verbeteren, weet jij alles van de digitale mogelijkheden om een product of dienst te…

10 augustus 2022

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!