SportSport

Gayle Mahulette blikt terug op de Carlton GT Cup 2014

Gayle Mahulette blikt terug op de Carlton GT Cup 2014

Zaterdag 24 mei speelde ik met mijn team in Epe de finaledag van de Carlton GT Cup. We begonnen om 10:00 uur met onze eerste wedstrijd van deze finaledag: de kwartfinale tegen BC Duinwijck.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dat zou nog een moeilijke pot worden voor ons incomplete team, want door blessureleed konden wij Vincent de Vries en Maartje Verheul niet inzetten om te spelen. Gelukkig konden zij wel hun bijdrage leveren door te coachen van onze partijen. Anders dan in de reguliere competitie spelen we bij de Carlton GT Cup vijf wedstrijden in plaats van acht. Bij een voorsprong van 3-0, 3-1 of 4-1, is de wedstrijd beslist en kan er besloten worden om de overige partijen niet meer te spelen.

We begonnen met de herendubbel, gevolgd door de damesdubbel. Na beide wedstrijden was de stand gelijk, maar gelukkig zorgde de herenenkel voor een 2-1 voorsprong. Na de herenenkel mocht ik mijn single spelen en proberen de stand op 3-1 te brengen. Dat gebeurde doordat ik mijn wedstrijd met 21-17/21-10 wist te winnen. We besloten om energie te besparen en het afsluitende gemengddubbel niet meer te spelen.

Onze tweede teamwedstrijd, de halve finale, was tegen Roosterse BC. Dit keer stond ik niet opgesteld in de single, maar mocht ik uitkomen in de damesdubbel en het gemengddubbel. Met Esther Fleurbaay speelde ik een driesetter, die we wonnen met 21-13/18-21/21-15. We stonden met 3-0 voor, maar besloten de damessingle en gemengddubbel toch te gaan spelen. De gemengddubbel van Ruben en ik zou in de finale tegen DKC, tevens de tegenstander in de finale van de Carlton GT Cup van vorig jaar, wellicht de sleutelpartij kunnen worden. Om toch iets meer op elkaar ingespeeld te raken besloten we tegen Roosterse BC onze mix te spelen, ondanks de winst al binnen was. We wonnen uiteindelijk met 5-0.

Lees de rest van dit artikel op de website van Gayle Mahulette.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!