SportSport

Dagboek trainingsstage Jakarta - deel 1

Dagboek trainingsstage Jakarta - deel 1

Via facebook heb ik al wat berichtjes gestuurd, maar nu dan een wat uitgebreider verslag over mijn nieuwe ervaringen in Azië.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Inmiddels bivakkeer ik ruim twee weken hier en het bevalt me wederom uitstekend. Op 26 mei begon het allemaal met een lange reis vanaf Schiphol met Etihad Airways via Abu Dhabi naar Jakarta. Na een aankomst zeer laat in de avond en een redelijke nachtrust de eerstvolgende dag meteen begonnen met een ochtendtraining, de beste manier om snel van je jetlag af te komen.

Zoals de meesten van jullie wel weten hakt een flink tijdsverschil op een verre bestemming er altijd flink in. Je lichaam heeft echt een paar dagen nodig, soms wel een week, voordat het gewend is aan de temperatuur, de andere omstandigheden en het andere eten. Laat staan als je ook nog eens voor andere redenen daar bent, trainen dus. Zeker de eerste dagen had ik dus zwaar. Ik voelde me een stuk minder snel en ik had het idee alsof ik twee weken niet had getraind. Maar, mede door toedoen van de geweldige staf hier bij de Taufik Hidayat Arena en de goede verzorging begon ik na een aantal dagen goed op gang te komen.

Zoals ik eerder had gemeld stond er echter nog een tweede trip te wachten, namelijk een bezoek aan Bangkok. De vlucht hiernaar toe hadden we veel eerder al gepland om deel te kunnen nemen aan de Thailand Open. Omdat die echter gecanceld was hebben we van de nood een deugd gemaakt door een training te regelen ter plekke. Op 1 juni kwam ik daar aan. Mijn vader was een dagje eerder in Thailand aangekomen en de eerste anderhalve dag hebben we even samen wat leuke dingen gedaan en kennis gemaakt met onze contactpersoon ter plekke, een Thaise speelster die alles voor ons geregeld had op de Banthongyord Badminton School (BTY), een groot complex met 18 banen.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!