SportSport

Dagboek trainingsstage Jakarta - deel 1

Dagboek trainingsstage Jakarta - deel 1

Via facebook heb ik al wat berichtjes gestuurd, maar nu dan een wat uitgebreider verslag over mijn nieuwe ervaringen in Azië.

Maak kennis met Alyssa Tirtosentono!

Inmiddels bivakkeer ik ruim twee weken hier en het bevalt me wederom uitstekend. Op 26 mei begon het allemaal met een lange reis vanaf Schiphol met Etihad Airways via Abu Dhabi naar Jakarta. Na een aankomst zeer laat in de avond en een redelijke nachtrust de eerstvolgende dag meteen begonnen met een ochtendtraining, de beste manier om snel van je jetlag af te komen.

Zoals de meesten van jullie wel weten hakt een flink tijdsverschil op een verre bestemming er altijd flink in. Je lichaam heeft echt een paar dagen nodig, soms wel een week, voordat het gewend is aan de temperatuur, de andere omstandigheden en het andere eten. Laat staan als je ook nog eens voor andere redenen daar bent, trainen dus. Zeker de eerste dagen had ik dus zwaar. Ik voelde me een stuk minder snel en ik had het idee alsof ik twee weken niet had getraind. Maar, mede door toedoen van de geweldige staf hier bij de Taufik Hidayat Arena en de goede verzorging begon ik na een aantal dagen goed op gang te komen.

Zoals ik eerder had gemeld stond er echter nog een tweede trip te wachten, namelijk een bezoek aan Bangkok. De vlucht hiernaar toe hadden we veel eerder al gepland om deel te kunnen nemen aan de Thailand Open. Omdat die echter gecanceld was hebben we van de nood een deugd gemaakt door een training te regelen ter plekke. Op 1 juni kwam ik daar aan. Mijn vader was een dagje eerder in Thailand aangekomen en de eerste anderhalve dag hebben we even samen wat leuke dingen gedaan en kennis gemaakt met onze contactpersoon ter plekke, een Thaise speelster die alles voor ons geregeld had op de Banthongyord Badminton School (BTY), een groot complex met 18 banen.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!