SportSport

Dagboek trainingsstage Jakarta - deel 1

Dagboek trainingsstage Jakarta - deel 1

Via facebook heb ik al wat berichtjes gestuurd, maar nu dan een wat uitgebreider verslag over mijn nieuwe ervaringen in Azië.

clubzoeker

Maak kennis met Jareth van der Weijden!

Inmiddels bivakkeer ik ruim twee weken hier en het bevalt me wederom uitstekend. Op 26 mei begon het allemaal met een lange reis vanaf Schiphol met Etihad Airways via Abu Dhabi naar Jakarta. Na een aankomst zeer laat in de avond en een redelijke nachtrust de eerstvolgende dag meteen begonnen met een ochtendtraining, de beste manier om snel van je jetlag af te komen.

Zoals de meesten van jullie wel weten hakt een flink tijdsverschil op een verre bestemming er altijd flink in. Je lichaam heeft echt een paar dagen nodig, soms wel een week, voordat het gewend is aan de temperatuur, de andere omstandigheden en het andere eten. Laat staan als je ook nog eens voor andere redenen daar bent, trainen dus. Zeker de eerste dagen had ik dus zwaar. Ik voelde me een stuk minder snel en ik had het idee alsof ik twee weken niet had getraind. Maar, mede door toedoen van de geweldige staf hier bij de Taufik Hidayat Arena en de goede verzorging begon ik na een aantal dagen goed op gang te komen.

Zoals ik eerder had gemeld stond er echter nog een tweede trip te wachten, namelijk een bezoek aan Bangkok. De vlucht hiernaar toe hadden we veel eerder al gepland om deel te kunnen nemen aan de Thailand Open. Omdat die echter gecanceld was hebben we van de nood een deugd gemaakt door een training te regelen ter plekke. Op 1 juni kwam ik daar aan. Mijn vader was een dagje eerder in Thailand aangekomen en de eerste anderhalve dag hebben we even samen wat leuke dingen gedaan en kennis gemaakt met onze contactpersoon ter plekke, een Thaise speelster die alles voor ons geregeld had op de Banthongyord Badminton School (BTY), een groot complex met 18 banen.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Woensdag heeft de loting plaatsgevonden voor de Wereldkampioenschappen Badminton 2022 in Tokio, Japan. De mondiale titelstrijd…

10 augustus 2022

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Heb jij de drive om jezelf steeds te verbeteren, weet jij alles van de digitale mogelijkheden om een product of dienst te…

10 augustus 2022

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!