Verslag derde dag Indonesia Open

Verslag derde dag Indonesia Open

De enige Nederlandse inbreng kwam vandaag van Selena Piek en Jacco Arends. Ze moesten het opnemen tegen het Engelse koppel Olver / Langridge om een plek in de kwartfinale.

clubzoeker

Ken je BC Kampen al?

De eerste set ging met 21-9 eenvoudig naar de jonge Nederlanders. Zeker als een eerste set iets te makkelijk gaat, krijg je heel vaak een ander spelbeeld te zien in de tweede set. Deze ging dan ook met 21-17 naar de Engelsen. In de derde set zag het er lange tijd niet goed uit en werd er gewisseld een 11-8 achterstand. Coach Kim instrueerde dat Jacco in halfcourt meer risico moest gaan nemen, door vol in te stappen op het net ( en het achterveld feitelijk weg te geven ). Dit leverde een paar belangrijke punten op. Jacco kreeg tevens de opdracht om Langridge in defence links rechts te blijven bewegen in het achterveld. Ook dit leverde vier kostbare punten op. Op 20-15 voor Jacco en Selena moest Olver gaan serveren. Dit is niet haar sterkste punt, zeker als ze onder druk staat, en het tweede matchpoint werd verzilverd.

Een allereerste kwartfinale ooit in een Superserie voor Selena en Jacco en dat in Jakarta, het walhalla van het badminton. Gefeliciteerd en Kim goed gedaan! Ze zullen een flinke stijging maken op de wereldranglijst.

Vrijdag moeten Jacco en Selena het in de kwartfinale opnemen tegen Koreaanse superster en Olympisch kampioen van Beijing 2008 Lee Yong Dae en zijn nieuwe partner Seung Chan Shin.

Rune Massing

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling naar finale gemengddubbel

Selena Piek en Robin Tabeling naar finale gemengddubbel

Titelverdedigers Robin Tabeling / Selena Piek hebben zaterdag de finale van het gemengddubbel op de Yonex Dutch Open gehaald. Het…

16 oktober 2021

Doek valt voor Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar

Doek valt voor Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar

Het Nederlandse vrouwendubbel speelde vanmiddag in Topsportcentrum Almere een aantrekkelijke halve finale tegen Johanna Magnusson…

16 oktober 2021

Drie Nederlandse dubbels naar halve finales op Yonex Dutch Open

Drie Nederlandse dubbels naar halve finales op Yonex Dutch Open

De vrouwendubbels Van der Aar / Tirtosentono en Jille / Seinen en het gemengddubbel Piek / Tabeling hebben de halve finales…

16 oktober 2021

Nederlandse vrouwendubbels naar kwartfinales op Yonex Dutch Open

Nederlandse vrouwendubbels naar kwartfinales op Yonex Dutch Open

De Nederlandse vrouwendubbels Debora Jille / Cheryl Seinen en Alyssa Tirtosentono / Imke van der Aar hebben zich geplaatst voor…

15 oktober 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!