SportSport

De Oro-marathon is gelopen

De Oro-marathon is gelopen

Zes weken van intensief individuele persoonlijke training met spelers en coaches uit zeven verschillende landen zit er op. Wij (de coaches) zijn doodop maar voldaan, want iedereen is het er over eens dat het dit jaar weer beter was dan het jaar daarvoor.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Meer ga ik niet zeggen over het kamp van dit jaar dat moet je maar vragen aan de spelers en trainers die hier zijn geweest, ik heb het liever over hoe het concept van volgend jaar tot stand is gekomen en hoe het er dan uit zal zien.

Hier op Oro heb ik in zes weken heel veel gesproken met spelers, ouders en natuurlijk mijn trainersstaf over het concept van Oro. Want elke keer wil ik hebben dat de kwaliteit omhoog gaat. Spelers verwachten ook dat het NOOIT et zelfde is als het jaar ervoor en we hebben in dit jaar echt iets speciaals neergezet. Wat was er zo speciaal, hoor ik lezers al vragen? 48 dagen lang hebben we elke training in de hal als privétraining gezien. Dat betekent dat er twee spelers per coach waren die in de ochtend drie en middag achter elkaar training kregen. De trainers kregen twee of drie dagen (18 uur) de tijd om met een speler te werken, zodat ze echt in diepte en detail konden gaan met de spelers. Daarna gingen de spelers naar de volgende trainer voor eenzelfde periode.

De gemiddelde tijd dat een speler op Oro was, is 18.5 dagen. De kortste was hier een week (dat was dan ook maar één speler) en de langste was hier zes weken en twee dagen. Wat ouders fijn vonden is dat ze konden komen wanneer het hen uitkwam en ook hun kroost kwamen oppikken binnen hun eigen programma. Het was dit jaar dus een kamp op maat, en dan op maat voor de spelers en ouders. En voor ons was het ook aantrekkelijk, want je kon een maandag beginnen met 12 spelers dat aantal groeide dan weer uit naar 20 aan het eind van de week en dan gingen er de volgende maandag en dinsdag twee en drie spelers weg. Na al de verhalen te hebben aangehoord en ze daarna afgezet tegen wat ik graag zou willen doen - namelijk een badminton kamp waar je spelers een langere tijd hebt, zodat je echt iets kan betekenen voor hun spel - ben ik tot het nieuwe concept gekomen voor volgend jaar.

Ik wou graag een maand lang werken met een groep spelers, maar daarmee neem ik afstand van het succes van dit jaar - dat spelers kunnen komen wanneer het hen en hun ouders uitkomt - en ik geef de spelers geen mogelijkheid om bijvoorbeeld zes weken te blijven en we houden dan geen rekening met de vakantiespreiding. Dus volgend jaar hebben we een basisaanbieding van drie weken met de mogelijkheid te komen wanneer het jullie uitkomt. Langer blijven kan ook korter liever niet maar als het moet proberen we er een mouw aan te passen. De meeste ouders die hier zijn geweest hebben al toegezegd hun kinderen voor 2015 nu al aan te melden toe ik dit concept had voorgelegd. We hebben dus op de dag van het eindigen van de kampen van 2014 nu al een bezetting van 60% voor het komende jaar.

Ook wat betreft de trainersstaf zijn er al afspraken gemaakt. Zo zullen jullie Henri, Aad, Huynh en mijzelf terugzien voor alle zes weken als vast team. Andreas en Martin zullen er minimaal vier weken zijn en twee nieuwe Deense toptrainers hebben zich bereid gevonden om minimaal vier weken te komen. Huynh is nog bezig om een van de toptrainers uit China te halen als deze een visum kan krijgen.

De termijn van drie weken is maar 3.5 dagen langer dan het gemiddelde van dit jaar en zowel trainers als spelers zijn heel erg tevreden met hetgeen je kan bereiken in 21 dagen. We gaan volgend jaar zondag 5 juli weer van start en eindigen zaterdag 15 augustus. Schrijf het dus in je agenda: de inschrijving is nu al open en sluit als we vol zitten (normaal rond december) en spelers die eerder zijn geweest hebben voorrang op nieuwe aanmeldingen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dinsdag bij de Denmark Open 2021: water en brood uit de supermarkt

Dinsdag bij de Denmark Open 2021: water en brood uit de supermarkt

Het ene jaar is het andere jaar niet. Dat weten we natuurlijk allang. Twee jaar geleden zat ik hier met een perskaart op de…

20 oktober 2021

Wereldranglijst van 19 oktober 2021: Seinen en Jille naderen top 100

Wereldranglijst van 19 oktober 2021: Seinen en Jille naderen top 100

De wereldranglijst badminton wordt elke dinsdag bijgewerkt. Het nieuwe vrouwendubbel van Cheryl Seinen en Debora Jille stijgt…

19 oktober 2021

Jan Oostenbrink uit Tiel: in de rij voor de koffie tijdens de Yonex Dutch Open

Jan Oostenbrink uit Tiel: in de rij voor de koffie tijdens de Yonex Dutch Open

Zoals gebruikelijk de laatste jaren zijn we afgelopen zaterdag weer naar de Dutch Open gegaan in Almere. Prachtige wedstrijden…

19 oktober 2021

Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Van de twaalf Nederlandse badmintonners die zich inschreven, staan er deze week slechts zes daadwerkelijk op de badmintonbanen…

19 oktober 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!