clubzoeker

De Oro-marathon is gelopen

De Oro-marathon is gelopen

Zes weken van intensief individuele persoonlijke training met spelers en coaches uit zeven verschillende landen zit er op. Wij (de coaches) zijn doodop maar voldaan, want iedereen is het er over eens dat het dit jaar weer beter was dan het jaar daarvoor.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Meer ga ik niet zeggen over het kamp van dit jaar dat moet je maar vragen aan de spelers en trainers die hier zijn geweest, ik heb het liever over hoe het concept van volgend jaar tot stand is gekomen en hoe het er dan uit zal zien.

Hier op Oro heb ik in zes weken heel veel gesproken met spelers, ouders en natuurlijk mijn trainersstaf over het concept van Oro. Want elke keer wil ik hebben dat de kwaliteit omhoog gaat. Spelers verwachten ook dat het NOOIT et zelfde is als het jaar ervoor en we hebben in dit jaar echt iets speciaals neergezet. Wat was er zo speciaal, hoor ik lezers al vragen? 48 dagen lang hebben we elke training in de hal als privétraining gezien. Dat betekent dat er twee spelers per coach waren die in de ochtend drie en middag achter elkaar training kregen. De trainers kregen twee of drie dagen (18 uur) de tijd om met een speler te werken, zodat ze echt in diepte en detail konden gaan met de spelers. Daarna gingen de spelers naar de volgende trainer voor eenzelfde periode.

De gemiddelde tijd dat een speler op Oro was, is 18.5 dagen. De kortste was hier een week (dat was dan ook maar één speler) en de langste was hier zes weken en twee dagen. Wat ouders fijn vonden is dat ze konden komen wanneer het hen uitkwam en ook hun kroost kwamen oppikken binnen hun eigen programma. Het was dit jaar dus een kamp op maat, en dan op maat voor de spelers en ouders. En voor ons was het ook aantrekkelijk, want je kon een maandag beginnen met 12 spelers dat aantal groeide dan weer uit naar 20 aan het eind van de week en dan gingen er de volgende maandag en dinsdag twee en drie spelers weg. Na al de verhalen te hebben aangehoord en ze daarna afgezet tegen wat ik graag zou willen doen - namelijk een badminton kamp waar je spelers een langere tijd hebt, zodat je echt iets kan betekenen voor hun spel - ben ik tot het nieuwe concept gekomen voor volgend jaar.

Ik wou graag een maand lang werken met een groep spelers, maar daarmee neem ik afstand van het succes van dit jaar - dat spelers kunnen komen wanneer het hen en hun ouders uitkomt - en ik geef de spelers geen mogelijkheid om bijvoorbeeld zes weken te blijven en we houden dan geen rekening met de vakantiespreiding. Dus volgend jaar hebben we een basisaanbieding van drie weken met de mogelijkheid te komen wanneer het jullie uitkomt. Langer blijven kan ook korter liever niet maar als het moet proberen we er een mouw aan te passen. De meeste ouders die hier zijn geweest hebben al toegezegd hun kinderen voor 2015 nu al aan te melden toe ik dit concept had voorgelegd. We hebben dus op de dag van het eindigen van de kampen van 2014 nu al een bezetting van 60% voor het komende jaar.

Ook wat betreft de trainersstaf zijn er al afspraken gemaakt. Zo zullen jullie Henri, Aad, Huynh en mijzelf terugzien voor alle zes weken als vast team. Andreas en Martin zullen er minimaal vier weken zijn en twee nieuwe Deense toptrainers hebben zich bereid gevonden om minimaal vier weken te komen. Huynh is nog bezig om een van de toptrainers uit China te halen als deze een visum kan krijgen.

De termijn van drie weken is maar 3.5 dagen langer dan het gemiddelde van dit jaar en zowel trainers als spelers zijn heel erg tevreden met hetgeen je kan bereiken in 21 dagen. We gaan volgend jaar zondag 5 juli weer van start en eindigen zaterdag 15 augustus. Schrijf het dus in je agenda: de inschrijving is nu al open en sluit als we vol zitten (normaal rond december) en spelers die eerder zijn geweest hebben voorrang op nieuwe aanmeldingen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!