SportSport

Rune Massing: Erik Meijs smijt met zijn energie

Rune Massing: Erik Meijs smijt met zijn energie

Vandaag vier wedstrijden op het programma voor een plek bij de laatste 16. Gelukkig stonden we laat in de middag gepland dus we hadden de tijd om ons voorbereidende werk te doen.

SportSport

Maak kennis met Robin Mesman!

Ik ben blij dat we iets langer konden slapen. Ik voel me erg vermoeid. Telkens die McDonalds zo laat in de avond nekt me.

Samantha en Iris speelden om 16.15 tegen het als elfde geplaatste Indonesische koppel Bernadeth en Pradipta. Indonesische dubbels spelen heel verdedigend. Als ze overnemen is de eerste smash vaak heel hoog geplaatst. Als je die niet verwacht is de return vaak halfveld zodat de voorspeler er goed in kan komen. Onze meiden speelden een prima pot met hele lange rally's. Het was voor ons zo belangrijk om het veld groot te houden in combinatie met heel veel clears door het centrum. Ondanks een setpunt in de eerste set verloren we deze. Met heel hard werken sleepten we de tweede set binnen, maar de derde set was echt een slijtage slag. Samantha en Iris hebben een prima WK gespeeld en als koppel veel progressie laten zien.

Daarna was het de beurt aan Eefje en Selena. Hoewel ik het gevoel heb alsof ik al een maand in Kopenhagen zit, was dit pas de eerste wedstrijd van Eefje. Ze speelden tegen de Maleisische zusjes Ng. Een eerdere ontmoeting ergens vorig jaar hadden Eefje en Selena eenvoudig gewonnen, maar ook de Maleisische zusjes hebben zich goed ontwikkeld. Hun tactiek was duidelijk. Ze lieten ons aanvallen door soms expres de lobs te kort te spelen. We moesten veel geduld houden, maar speelden in sommige rally's te weinig in het achterveld. Bovendien is er nog heel veel winst te boeken in de gameflow. Als ze twee keer succesvol zijn geweest met blocks naar de zijkant dan is er in de volgende rally ruimte voor de crossverdediging. Als je een rally het net succesvol hebt gesloten (instappen vanaf halfveld naar het net) dan zul je de rally erop je halfveld moeten afdekken. Hoewel ze niet heel goed speelden is de kracht van Selena en Eefje dat ze op de belangrijke momenten er altijd staan. We wonnen de tweede set in de verlenging en de eerste plek bij de laatste 16 was binnen.

Vervolgens speelde Erik Meijs tegen de jonge Victor Axelsen. Leuk voor Erik was dat hij op de tv baan stond en zijn gehele wedstrijd dus live werd uitgezonden. Zoals eerder vermeld had Erik zijn eigen coach meegebracht dus heb ik wederom zijn wedstrijd slechts als toeschouwer gezien. Erik heeft zijn eigen weg gekozen en zijn eigen mensen om hem te ontwikkelen. Als toeschouwer van zijn wedstrijd valt het me op dat Erik smijt met zijn energie. Zijn recoveryshots zijn te hard geslagen en hij neemt te veel risico vanuit het achterveld. Als je al op dit niveau scoort vanuit het achterveld, dan kost dat zoveel energie dat je de drie daaropvolgende rally's achter de feiten aanloopt. Hij mist op dit moment een bepaalde rust. Het is goedbedoeld advies. Erik en zijn team kunnen er mee doen wat ze zelf willen.

Laat in de avond moest Eric het in de laatste wedstrijd opnemen tegen de als elfde geplaatste Chinees Tian Houwei. Ik had veel tijd besteed aan de tactische en technische analyse van zijn tegenstander. Er waren genoeg patronen en technische beperkingen te vinden bij de Chinees die Eric een voorsprong en extra tijd in de rally konden opleveren. Zo had de Chinees geen temposhift op zijn backhand vanwege zijn grip en lag zijn basis heel ver naar achter in zijn verdediging. Eric begon goed en speelde heel ontspannen en koos zijn momenten in de rally om te versnellen. Dit werkte heel goed en we liepen snel uit naar een 20-11 voorsprong. Daarna kreeg de Chinees de opdracht om hele lange rally's te spelen. Na drie rally's riep ik Eric naar de stoel en gaf hem de opdracht om de baan te laten schoon vegen en te wachten met klaar staan. Tian speelde na drie slagen de shuttle in het net en met 21-15 ging de eerste set naar Eric.

In de tweede set kreeg Eric het zwaar. De Chinees ging verder met vier hoeken spelen en Eric moest echt heel hard werken in de rally. Op een 8-4 achterstand speelde Eric vier tempowisselingen en dat werkte wederom heel goed maar kostte veel kracht. Bij de pauze zei ik dat Eric expres een shuttle uit moest slaan als de rally te lang ging duren omdat hij de eerstvolgende drie rally's dan ook zou verliezen. In een derde set zou Eric kansloos zijn. Ik brulde in zijn oor dat hij all the way moest gaan.

Nu of nooit.

Eric begon weer te versnellen en hij bouwde een voorsprong op. Chinezen zijn niet gewend om te verliezen. Het was voor mij duidelijk te zien dat Tian zenuwachtig werd en bestand was tegen de druk van zijn coaches. Eric bleef op zijn backhand spelen waar Tian niks mee kon. Eric maakte vier punten op rij en de tweede plek bij de laatste 16 op dit WK was een feit. Ik kon wel janken van trots.

Na afloop kwam Claus Poulsen bij me zitten. "Dit is waarom je dag in dag uit met je programma bezig bent jongen. Voor dit gevoel. Geniet ervan, dat mag best."

Om 22.30 liepen Kim en ik wederom naar de McDonalds. We waren in goed gezelschap. De Deense bondscoach Lars Uhre kwam later ook binnen en had blijkbaar ook nog niet gegeten.

Rune Massing
Bondscoach

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vrijdag bij de Denmark Open 2021: fluitconcert voor de scheidsrechter

Vrijdag bij de Denmark Open 2021: fluitconcert voor de scheidsrechter

De vrijdag begon zoals gebruikelijk de laatste dagen: met regen. Tegen de tijd dat ik mijn huisje verliet om naar een hal te gaan…

23 oktober 2021

Eerste exemplaren Badminton Het Boek uitgereikt in Almere

Eerste exemplaren Badminton Het Boek uitgereikt in Almere

Tijdens de Dutch Open 2021 in Almere zijn de eerste exemplaren van Badminton Het Boek (Deel 1: voetenwerk enkelspel) uitgereikt…

23 oktober 2021

Donderdag bij de Denmark Open 2021: brandbrief naar Badminton Nederland?

Donderdag bij de Denmark Open 2021: brandbrief naar Badminton Nederland?

Op de donderdag draaide de dag voor mij maar om één partij. De partij van Imke van der Aar en Alyssa Tirtosentono.…

22 oktober 2021

Woensdag bij de Denmark Open 2021: Ruben en Ties beste herendubbel van Nederland

Woensdag bij de Denmark Open 2021: Ruben en Ties beste herendubbel van Nederland

Gisteren heeft het bijna de heel dag geregend hier in Denemarken. Goed weer om binnen te zitten en naar goed badminton te kijken.

21 oktober 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!