Samantha Barning blikt terug op haar WK in Denemarken

Samantha Barning blikt terug op haar WK in Denemarken

Na enige tijd van rust hier op mijn site ben ik weer aanwezig! Afgelopen zomer stond in het teken van de voorbereiding op het WK. Nadat ik was terug gekomen van mijn toernooien in Canada en Amerika, kon ik de volgende dag meteen aansluiten bij de rest om de voorbereidingen te starten.

Ken je BC Trefzeker al?

De coaches hadden voor de zomer al de planning klaar en ik wist wat er op het programma stond en waar we naar toe gingen werken. Het viel me toch enig sinds mee hoe de eerste dag verliep na mijn reis, het was wel een pittige bootcamp. Een start sein voor een pittige periode, maar ik had er zin in!

De weken vlogen voorbij en afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Om 06.00uur stond ik op Schiphol met mijn tassen en klaar voor vertrek om 08.00uur naar Kopenhagen. Het was een vlucht van een uur dus dat stelt weinig voor. Eenmaal aangekomen op het vliegveld heb ik snel het hotel opgezocht om mijn rust te pakken. Aan het einde van de middag getraind in de trainingshal en in de avond op tijd naar bed.

Op zondag kon er getraind worden in de mainhall die er goed uitzag! Na een training van een uurtje vond ik het genoeg en ben ik met de masseur terug gegaan naar het hotel om mij daar te laten verzorgen. In de avond stond er voor zowel de mix als damesdubbel een analyse om het programma met de coaches. Een goede voorbereiding op de wedstrijden zodat we niet voor verrassingen komen te staan tijdens de wedstrijden.

Op tijd naar bed want maandagochtend 10.45uur stond mijn eerste wedstrijd op het programma in de mix tegen het Duitse koppel Herttrich/Kaesbauer. Tegen dit koppel hadden we al een keer eerder gespeeld toen ik net terug kwam van mijn voetblessure. We verloren daar in twee sets, tijd voor een revanche! Het schema liep op tijd dus gingen we op de geplande tijd de baan op. Na een gelijk opgaande eerste helft van de eerste set, namen we in de tweede helft afstand door goed spel en de uitdaging aan te gaan aan het net. De eerste set konden we winnend afsluiten op het tweede setpoint. In de tweede set kwamen we al snel op een achterstand te staan. Deze bleef aan tot de break. Na de break moesten we weer geduldig spelen en onze kans afwachten om punten te scoren. Niet te snel willen en ons houden aan het plan wat we gemaakt hadden. We kwamen steeds dichterbij. Nadat we het eerste matchpoint niet konden pakken was het bij de tweede wel raak en dus de tweede ronde op dit WK is een feit! Erg blij met dit resultaat en deze winst!

Lees de rest van dit artikel op de website van Samantha Barning.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Op maandag 26 juli komen de Nederlandse topbadmintonners al 's nachts en in de ochtend in actie tijdens het badmintontoernooi van…

26 juli 2021

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

De tweede singelaar van Nederland heeft zich in september 2018 vier doelen gesteld met als belangrijkste: Nederlands Kampioen.…

25 juli 2021

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

Vanochtend troffen Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek de nummers één van de wereld Si Wei Zheng en Ya…

25 juli 2021

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

Het vrouwendubbel Cheryl Seinen / Selena Piek is de Olympische Spelen in Tokio goed begonnen. De Nederlandse vrouwen waren in het…

24 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!