clubzoeker

BWF, waar gaat dit over!?

BWF, waar gaat dit over!?

Deze week heb ik mijn eerste toernooi met het scoringssysteem 5 games to 11 gespeeld in Leuven bij de Belgian International. Dit scoringssysteem wordt op verzoek van de BWF van augustus t/m oktober getest op een 20 tal evenementen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De BWF wil de huidige puntentelling van best of 3 games to 21 vervangen voor deze puntentelling omdat ze de wedstrijden willen inkorten. Het zou niet interessant genoeg zijn voor de toeschouwers doordat de wedstrijden te lang duren, de media hebben er om deze zelfde reden moeite mee en het is niet spannend genoeg voor het publiek omdat een wedstrijd pas bij een stand van 18-18 aantrekkelijk zou worden voor de toeschouwer (NB niet mijn mening, de mening van de BWF).

Nou introduceert de BWF dit nieuwe systeem niet op Super Serie (Premier) niveau waar veel toeschouwers op de tribunes zitten en de media volop aanwezig zijn. Nee, het systeem wordt getest op future serie (allerlaagste toernooi niveau), international challenge niveau en op welgeteld twee Grand Prix toernooien waar, als het even mee zit, 100 mensen aanwezig zijn en je van voldoende media aandacht echt niet kan spreken.

BWF, waar gaat dit over? Waarom moet er weer een verandering plaatsvinden in een puntensysteem dat al jaren prima loopt? Volgens mij was het 5 games to 7 systeem een regelrechte flop! Een voetbalwedstrijd is toch ook 90 minuten en de puntentelling bij tennis is toch ook al tientallen jaren onveranderd? En als je dit systeem echt wilt testen dan moet je je allerbeste spelers hiermee confronteren op de allergrootste toernooien waar zowel fans als media aanwezig zijn en niet op evenementen waar geen kip op af komt!

Lees de rest van dit artikel op de website van Jorrit de Ruiter.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!