Dubbels succesvol bij Yonex Belgian International

Dubbels succesvol bij Yonex Belgian International

Bij de Yonex Belgian International in het Belgische Leuven hebben de Nederlandse koppels Eefje Muskens/Selena Piek in het vrouwendubbel en Selena Piek/Jacco Arends in het gemengddubbel het toernooi op hun naam weten te schrijven.

Ken je BC Amersfoort al?

Vrouwendubbel

De finale was een geheel Nederlandse ontmoeting waarin het als nummer 1 geplaatste Nederlandse koppel Eefje Muskens/Selena Piek de titel wist te pakken ten koste van de nummer twee geplaatsten Samantha Barning en Iris Tabeling. Na een klein uur spelen werd het na een gelijkopgaande wedstrijd 3-2 voor Muskens en Piek. De eerste twee games kenden tot de stand van 9-9 eenzelfde scenario, waarna Muskens/Piek de eerste game (11/9) en Barning/ Tabeling de tweede game (11/9) wonnen. In de derde game haalden Muskens/Piek vanaf 8-8 de game (11/8) binnen, waarna de vierde game met 11/10 weer werd gewonnen door Barning/Tabeling. Uiteindelijk wisten Eefje Muskens en Selena Piek de vijfde game met 11/7 en daarmee de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Gemengddubbel

Ook de finale van het gemengddubbel kende een volledig Nederlandse bezetting, waarin het als eerste geplaatste koppel Selena Piek/Jacco Arends het moest opnemen tegen Iris Tabeling/Jelle Maas. Het duo Selena Piek/Jacco Arends maakte zijn positie op de plaatsingslijst waar en won na een klein half uur met 3-0 in games (11/5, 11/10 en 11/7) van Iris Tabeling/Jelle Maas.

Mannendubbel

De als nummer 4 geplaatsten Jacco Arends en Jelle Maas zijn er niet in geslaagd om hun finale te winnen. Na een spannende, gelijkopgaande strijd en een voorsprong van 2-1 in games, waren het uiteindelijk de Denen Mathias Christiansen en David Daugard die na een uur spelen met 3-2 in games (10/11, 11/6, 11/8, 7/11, 9/11) de zege veiligstelden en Jacco Arends en Jelle Maas naar de tweede plaats verwezen.

De Nederlandse koppels zullen ook in actie komen tijdens de 66ste editie van de Yonex Dutch Open, die van 7 tot en met 12 oktober in Almere zal plaatsvinden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Van 1 tot en met 5 maart 2023 vindt de 41ste editie van de Yonex Dutch Junior International plaats. 350 topbadmintonners onder 19…

26 januari 2023

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

26 januari 2023

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen…

22 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!