clubzoeker

Dubbels succesvol bij Yonex Belgian International

Dubbels succesvol bij Yonex Belgian International

Bij de Yonex Belgian International in het Belgische Leuven hebben de Nederlandse koppels Eefje Muskens/Selena Piek in het vrouwendubbel en Selena Piek/Jacco Arends in het gemengddubbel het toernooi op hun naam weten te schrijven.

clubzoeker

Maak kennis met Kelly van Buiten!

Vrouwendubbel

De finale was een geheel Nederlandse ontmoeting waarin het als nummer 1 geplaatste Nederlandse koppel Eefje Muskens/Selena Piek de titel wist te pakken ten koste van de nummer twee geplaatsten Samantha Barning en Iris Tabeling. Na een klein uur spelen werd het na een gelijkopgaande wedstrijd 3-2 voor Muskens en Piek. De eerste twee games kenden tot de stand van 9-9 eenzelfde scenario, waarna Muskens/Piek de eerste game (11/9) en Barning/ Tabeling de tweede game (11/9) wonnen. In de derde game haalden Muskens/Piek vanaf 8-8 de game (11/8) binnen, waarna de vierde game met 11/10 weer werd gewonnen door Barning/Tabeling. Uiteindelijk wisten Eefje Muskens en Selena Piek de vijfde game met 11/7 en daarmee de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Gemengddubbel

Ook de finale van het gemengddubbel kende een volledig Nederlandse bezetting, waarin het als eerste geplaatste koppel Selena Piek/Jacco Arends het moest opnemen tegen Iris Tabeling/Jelle Maas. Het duo Selena Piek/Jacco Arends maakte zijn positie op de plaatsingslijst waar en won na een klein half uur met 3-0 in games (11/5, 11/10 en 11/7) van Iris Tabeling/Jelle Maas.

Mannendubbel

De als nummer 4 geplaatsten Jacco Arends en Jelle Maas zijn er niet in geslaagd om hun finale te winnen. Na een spannende, gelijkopgaande strijd en een voorsprong van 2-1 in games, waren het uiteindelijk de Denen Mathias Christiansen en David Daugard die na een uur spelen met 3-2 in games (10/11, 11/6, 11/8, 7/11, 9/11) de zege veiligstelden en Jacco Arends en Jelle Maas naar de tweede plaats verwezen.

De Nederlandse koppels zullen ook in actie komen tijdens de 66ste editie van de Yonex Dutch Open, die van 7 tot en met 12 oktober in Almere zal plaatsvinden.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!