Dubbels succesvol bij Yonex Belgian International

Dubbels succesvol bij Yonex Belgian International

Bij de Yonex Belgian International in het Belgische Leuven hebben de Nederlandse koppels Eefje Muskens/Selena Piek in het vrouwendubbel en Selena Piek/Jacco Arends in het gemengddubbel het toernooi op hun naam weten te schrijven.

SportSport

Maak kennis met Rune van Dalm!

Vrouwendubbel

De finale was een geheel Nederlandse ontmoeting waarin het als nummer 1 geplaatste Nederlandse koppel Eefje Muskens/Selena Piek de titel wist te pakken ten koste van de nummer twee geplaatsten Samantha Barning en Iris Tabeling. Na een klein uur spelen werd het na een gelijkopgaande wedstrijd 3-2 voor Muskens en Piek. De eerste twee games kenden tot de stand van 9-9 eenzelfde scenario, waarna Muskens/Piek de eerste game (11/9) en Barning/ Tabeling de tweede game (11/9) wonnen. In de derde game haalden Muskens/Piek vanaf 8-8 de game (11/8) binnen, waarna de vierde game met 11/10 weer werd gewonnen door Barning/Tabeling. Uiteindelijk wisten Eefje Muskens en Selena Piek de vijfde game met 11/7 en daarmee de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Gemengddubbel

Ook de finale van het gemengddubbel kende een volledig Nederlandse bezetting, waarin het als eerste geplaatste koppel Selena Piek/Jacco Arends het moest opnemen tegen Iris Tabeling/Jelle Maas. Het duo Selena Piek/Jacco Arends maakte zijn positie op de plaatsingslijst waar en won na een klein half uur met 3-0 in games (11/5, 11/10 en 11/7) van Iris Tabeling/Jelle Maas.

Mannendubbel

De als nummer 4 geplaatsten Jacco Arends en Jelle Maas zijn er niet in geslaagd om hun finale te winnen. Na een spannende, gelijkopgaande strijd en een voorsprong van 2-1 in games, waren het uiteindelijk de Denen Mathias Christiansen en David Daugard die na een uur spelen met 3-2 in games (10/11, 11/6, 11/8, 7/11, 9/11) de zege veiligstelden en Jacco Arends en Jelle Maas naar de tweede plaats verwezen.

De Nederlandse koppels zullen ook in actie komen tijdens de 66ste editie van de Yonex Dutch Open, die van 7 tot en met 12 oktober in Almere zal plaatsvinden.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Woensdag heeft de loting plaatsgevonden voor de Wereldkampioenschappen Badminton 2022 in Tokio, Japan. De mondiale titelstrijd…

10 augustus 2022

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Heb jij de drive om jezelf steeds te verbeteren, weet jij alles van de digitale mogelijkheden om een product of dienst te…

10 augustus 2022

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!