clubzoeker

Dubbelweekend met derby voor DKC

Dubbelweekend met derby voor DKC

Voor DKC staan er komend weekend twee wedstrijden op het programma in de Carlton Eredivisie. Op zaterdag gaat de Haagse ploeg op bezoek bij laagvlieger The Flying Shuttle Barendrecht. Een dag later moet DKC echt aan de bak.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dan ontvangt het namelijk landskampioen en 'buurman' Van Zundert / VELO uit Wateringen, een echte derby.

DKC is na twee duels nog ongeslagen. De eerste wedstrijd, uit bij bekerwinnaar BC Amersfoort, werd knap gelijkgespeeld. Knap, omdat het met de nodige personele problemen kampte. Afgelopen weekend was de uitslag tegen Duinwijck ook 4-4. Wederom kon coach Leonard van Velzen niet bogen op een volledig fitte selectie. Desondanks had er wel meer ingezeten voor DKC. Door de twee remises staan de Hagenaars op een zesde plek in de Eredivisie. Het gat naar koploper BV Almere bedraagt ‘slechts’ vijf punten.

TFS Barendrecht kende afgelopen seizoen een matig jaar. Het team eindige als laatste, maar degradeerde toch niet, omdat er geen standaardteam kampioen werd in de eerste divisie. Voor dit seizoen lijken er meer perspectieven voor de Barendrechters. Mede dankzij een verrassende overstap: Almere-speler Saber Afif werd deze zomer namelijk aangetrokken. Daarbij kan TFS ook gebruik maken van talenten, zoals Ruben en Joran Kweekel. Er werden uit twee wedstrijden al vijf punten gepakt.

Zondag wacht de altijd beladen wedstrijd tegen VELO. Een derby, die vooral de laatste jaren bol staat van de spanning. Want beide ploegen raakten steeds meer aan elkaar gewaagd. Afgelopen seizoen troffen de teams elkaar in de play-offs. Daarin bleek de latere landskampioen VELO een maatje te groot. Deze jaargang begonnen de Wateringers met een ruime overwinning op Van Zijderveld. Daarna barste er echter een kleine bom bij VELO. Succescoach Ciraar Slaats stapte uit het niets na tien jaar op. Het had z'n uitwerking op het team, getuige het 4-4 gelijkspel bij BV Slotermeer. Desondanks staat VELO derde met elf punten.

De wedstrijd TFS Barendrecht - DKC wordt gespeeld op zaterdag 27 september in sporthal Lagewei. Adres: Ploegwei 3, 2992 ZC. Het duel begint om 18.00 uur.

De wedstrijd DKC - VELO wordt gespeeld op zondag 28 september in sporthal ’t Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Daisy Bommleyn, Veerle Wijers en Alida Chen. Coach: Leonard van Velzen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!