SportSport

Goede seizoensstart voor Iris Tabeling

Goede seizoensstart voor Iris Tabeling

Vorige week woensdag stond weer het officiële eerste toernooi van het seizoen op het punt van beginnen, de Belgian International. Ik hoefde pas op donderdag te beginnen omdat ik met zowel de mix als de dubbel in het hoofdtoernooi stond.

Ken je BV TFS Barendrecht al?

Dit toernooi zou met de nieuwe puntentelling worden gespeeld (best of 5 tot de 11) die wordt uitgetest op een aantal toernooien om te kijken of het aantrekkelijker wordt voor het publiek en de wedstrijden wat korter worden. Ik heb hier na het WK een week mee kunnen trainen dus ik was erg benieuwd hoe het mij zou bevallen.

\n\n

Op woensdag ben ik rustig die kan op gereden en donderdag om 9.30 uur mocht ik beginnen met de mix tegen een koppel uit Frankrijk. We wisten dat we er nu vanaf het begin meteen moesten staan, omdat tot de 11 zo voorbij kan zijn. Let je even niet op kan je dat een set kosten en dus moet je focus de gehele wedstrijd aan zijn. Dat lukte bij deze tegenstanders goed en we wonnen redelijk comfortabel met 11-7, 11-7 en 11-5.

\n\n

Om 11.15 uur stond de volgende wedstrijd alweer gepland tegen het derde geplaatste koppel uit Rusland. Een half jaartje geleden verloren wij van dit koppel (toen nog tot de 21) dus het was tijd voor revanche! En die revanche kwam er ook, we zaten er weer goed op vanaf het begin en de Russen moesten duidelijk warm worden, wat funest is met deze puntentelling. We wonnen met 11-5 en 11-10, waarna de Russen er beter inkwamen en ons nog een setje afpikten met 11-8, maar daarna stelde wij weer orde op zaken en wonnen we 11-8. De kwartfinale was bereikt! Erg tevreden en ook over de puntentelling nog niks te klagen, aangezien tot nu toe onze tegenstanders er meer moeite mee hebben;)

\n\n

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Al geplaatste Piek en Seinen lijden eerste nederlaag

Al geplaatste Piek en Seinen lijden eerste nederlaag

Badmintonsters Selena Piek en Cheryl Seinen hebben op de Olympische Spelen hun laatste groepswedstrijd verloren. Het duo, dat na…

27 juli 2021

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Limburgse trots Cheryl Seinen wint in Tokio haar tweede wedstrijd in de groepsfase: samen met dubbelpartner Selena Piek eindigt…

26 juli 2021

Sterk Olympisch debuut voor topbadmintonner Mark Caljouw

Sterk Olympisch debuut voor topbadmintonner Mark Caljouw

Vanochtend vroeg won de Haagse Mark Caljouw, meervoudig Nederlands Kampioen mannenenkel, zijn Olympisch debuut tijdens het…

26 juli 2021

Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Op maandag 26 juli komen de Nederlandse topbadmintonners al 's nachts en in de ochtend in actie tijdens het badmintontoernooi van…

26 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!