clubzoeker

Goede seizoensstart voor Iris Tabeling

Goede seizoensstart voor Iris Tabeling

Vorige week woensdag stond weer het officiële eerste toernooi van het seizoen op het punt van beginnen, de Belgian International. Ik hoefde pas op donderdag te beginnen omdat ik met zowel de mix als de dubbel in het hoofdtoernooi stond.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dit toernooi zou met de nieuwe puntentelling worden gespeeld (best of 5 tot de 11) die wordt uitgetest op een aantal toernooien om te kijken of het aantrekkelijker wordt voor het publiek en de wedstrijden wat korter worden. Ik heb hier na het WK een week mee kunnen trainen dus ik was erg benieuwd hoe het mij zou bevallen.

\n\n

Op woensdag ben ik rustig die kan op gereden en donderdag om 9.30 uur mocht ik beginnen met de mix tegen een koppel uit Frankrijk. We wisten dat we er nu vanaf het begin meteen moesten staan, omdat tot de 11 zo voorbij kan zijn. Let je even niet op kan je dat een set kosten en dus moet je focus de gehele wedstrijd aan zijn. Dat lukte bij deze tegenstanders goed en we wonnen redelijk comfortabel met 11-7, 11-7 en 11-5.

\n\n

Om 11.15 uur stond de volgende wedstrijd alweer gepland tegen het derde geplaatste koppel uit Rusland. Een half jaartje geleden verloren wij van dit koppel (toen nog tot de 21) dus het was tijd voor revanche! En die revanche kwam er ook, we zaten er weer goed op vanaf het begin en de Russen moesten duidelijk warm worden, wat funest is met deze puntentelling. We wonnen met 11-5 en 11-10, waarna de Russen er beter inkwamen en ons nog een setje afpikten met 11-8, maar daarna stelde wij weer orde op zaken en wonnen we 11-8. De kwartfinale was bereikt! Erg tevreden en ook over de puntentelling nog niks te klagen, aangezien tot nu toe onze tegenstanders er meer moeite mee hebben;)

\n\n

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!