Goede seizoensstart voor Iris Tabeling

Goede seizoensstart voor Iris Tabeling

Vorige week woensdag stond weer het officiële eerste toernooi van het seizoen op het punt van beginnen, de Belgian International. Ik hoefde pas op donderdag te beginnen omdat ik met zowel de mix als de dubbel in het hoofdtoernooi stond.

SportSport

Ken je BC Flevoland al?

Dit toernooi zou met de nieuwe puntentelling worden gespeeld (best of 5 tot de 11) die wordt uitgetest op een aantal toernooien om te kijken of het aantrekkelijker wordt voor het publiek en de wedstrijden wat korter worden. Ik heb hier na het WK een week mee kunnen trainen dus ik was erg benieuwd hoe het mij zou bevallen.

\n\n

Op woensdag ben ik rustig die kan op gereden en donderdag om 9.30 uur mocht ik beginnen met de mix tegen een koppel uit Frankrijk. We wisten dat we er nu vanaf het begin meteen moesten staan, omdat tot de 11 zo voorbij kan zijn. Let je even niet op kan je dat een set kosten en dus moet je focus de gehele wedstrijd aan zijn. Dat lukte bij deze tegenstanders goed en we wonnen redelijk comfortabel met 11-7, 11-7 en 11-5.

\n\n

Om 11.15 uur stond de volgende wedstrijd alweer gepland tegen het derde geplaatste koppel uit Rusland. Een half jaartje geleden verloren wij van dit koppel (toen nog tot de 21) dus het was tijd voor revanche! En die revanche kwam er ook, we zaten er weer goed op vanaf het begin en de Russen moesten duidelijk warm worden, wat funest is met deze puntentelling. We wonnen met 11-5 en 11-10, waarna de Russen er beter inkwamen en ons nog een setje afpikten met 11-8, maar daarna stelde wij weer orde op zaken en wonnen we 11-8. De kwartfinale was bereikt! Erg tevreden en ook over de puntentelling nog niks te klagen, aangezien tot nu toe onze tegenstanders er meer moeite mee hebben;)

\n\n

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Woensdag heeft de loting plaatsgevonden voor de Wereldkampioenschappen Badminton 2022 in Tokio, Japan. De mondiale titelstrijd…

10 augustus 2022

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Heb jij de drive om jezelf steeds te verbeteren, weet jij alles van de digitale mogelijkheden om een product of dienst te…

10 augustus 2022

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!