Een omhelzing van Rune Massing

Een omhelzing van Rune Massing

Anna Thea Madsen

Na een lange strandwandeling denk ik dat het antwoord heb gevonden op de vraag van de dinsdag. Was het verlies van Irian Amelie Andersen te danken aan de wind in de hal of waren het toch de zenuwen? Ik denk het laatste.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het beloofde een lange dag te worden bij de Denmark Open. De wedstrijd van Lin Dan, in de laatste ronde van de dag, was gepland om 21.00 uur en de eerste ronde van de dag begon al om 09.00 uur. De eerste wedstrijden heb ik aan mij voorbij laten gaan en die tijd besteed aan de strandwandeling.

Bij binnenkomst van de hal was al snel duidelijk dat er op sommige banen al werd achtergelopen op het schema. Zo kon ik toch nog een stuk zien van de heren dubbel van Carsten Mogensen en Mathias Boe tegen 2 landgenoten van hen. Het tempo lag er een stuk lager dan gebruikelijk als Carsten en Mathias spelen. Dan kan je goed zien welke slagen ze maken en op welke manier ze bewegen. Ze spelen dan ongelofelijke slagen, met een grote vastheid en precisie. Ze hebben dan een fantastische controle over de shuttle. Als ze tegen betere tegenstanders spelen zie je alleen de snelheid van het spel en ontgaat je hoe goed de controle is over de shuttle.

Ik denk dat het begint met controle op de shuttle en dan pas sneller gaan spelen. Bij mij op de training zie ik vaak dat de snelheid van spelen omhoog gaat als de spelers de controle over de shuttle verliezen. Dat de controle op de shuttle en de snelheid van de shuttle zeer belangrijk is, wordt de hele dag duidelijk gemaakt. Bij netdrops is het met name belangrijk. De hele dag door worden netdrops op de netband gelegd. Als de shuttle maar iets te hoog is wordt deze aangevallen. Zo heb ik Anna Thea Madsen in de damesenkel korte verdedigingen op een smash op de netband zien leggen. Dat was een fantastische controle op de snelheid van de shuttle, in de rally maakte ze te veel fouten op de controle van de shuttle. Er waren te veel ballen uit en verloor daardoor de wedstrijd.

Anna Thea was onderdeel van een speciaal project van de Deense Badminton Bond om meer meisjes te laten badmintonnen en het niveau van de meisjes/dames weer omhoog te brengen. Er waren een tijd geleden stemmen dat het gehele project mislukt was, maar als je nu kijkt naar het speelschema van de damesenkel staan er weer drie dames in het hoofdtoernooi. Iets wat geen ander Europees land kan zeggen. En hoewel geen van de dames de 2e ronde haalt staan ze er wel.

Dat kan ook gezegd worden van twee Deense damesdubbels die aan het einde van de avond spelen. Afgelopen weekeinde zag ik ze nog tijdens het Danish Junior Cup toernooi in het Onder 19 toernooi en nu staan ze in een Super Serie Grand Prix toernooi. Ook zij winnen niet, ze staan beide tegenover sterk Chinese koppels. Maar ze krijgen wel de mogelijkheid. Op die manier ervaren ze zelf wat er voor nodig is tegen de beste van de wereld te spelen.

Eefje Muskens en Selena Piek spelen tegen een dubbel uit India. De dames mogen niet klagen over de tegenstanders uit de eerste ronde. De ene dame behoort volgens mij tot de kleinere uit het circuit terwijl de andere dame net iets meer liefde voor de broodjes lijkt te hebben dan ik. De Nederlandse dames beginnen niet scherp aan de wedstrijd en komen met 11-5 achter. Na de coaching gaat het een stuk beter. Na twee goede rally's van de Nederlandse dames lijken de dames uit India het spoor even volkomen bijster en krijgen de Nederlandse dames heel veel fouten van de tegenstanders mee en komen voor met 13-11. De weerstand bij de dames uit India is gebroken en Eefje en Selena zijn een stuk beter bij de les. De wedstrijd wordt rustig uit gespeeld. Bondscoach Kim Nielsen zit alleen achter de baan.

Waarschijnlijk heeft hij Rune thuis gelaten om een nieuwe omhelzing te voorkomen. Afwachten of Rune er morgen wel bij is.

De wedstrijd van de avond is de wedstrijd van Victor Axelsen tegen Chen Long. Heel vroeg in het toernooi speelt de lokale favoriet. Victor komt uit Odense en de nummer 11 van de wereld tegen de nummer 2 uit de wereld. De hal is goed gevuld als de wedstrijd ruim 1,5 uur later dan gepland begint. Victor begint goed aan de wedstrijd en komt voor, tot grote vreugde van het publiek. Het publiek dat graag in een verrassing wil geloven. Maar die verrassing komt er niet. Chen Long trekt de wedstrijd langzaam naar zich toe en wint de eerste game. In de 2e game speelt Victor te gehaast en te onzorgvuldig. Hij maakt te veel fouten en iedere onzorgvuldigheid wordt door Chen Long direct afgestraft. In zijn evaluatie geeft Victor aan dat hij op de training vooruit gaat maar dat het nog niet goed genoeg is om van deze tegenstanders te winnen.

Op de baan naast Victor speelt Jan Jorgensen tegen Marc Zwiebler uit Duitsland. Na zijn opgave tijdens de wereldkampioenschappen is Jan uit op revanche en het slachtoffer lijkt Marc Zwiebler te zijn. Jan oogt ontspannen en op sommige momenten is er zelfs een glimlach op zijn gezicht te zien. Niet lang voor de wedstrijd zat Jan nog op de tribune te praten met een paar mensen. Het duurde niet lang voordat allerlei jonge handtekeningenjagers hem ontdekt hadden. Hij gaf aan als ze met z'n alle iets verderop zouden wachten dat hij dan langs zou komen en iedereen een handtekening zou geven. De kinderen gaven hier direct gehoor aan en hebben allemaal de handtekening gekregen. Jan won uiteindelijk van Marc en speelt in de 2e ronde tegen Lin Dan. Gaan we dan kijken over de glimlach van Jan er nog steeds is.

Misschien leest u dat nog van mij.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!