SportSport

Polen favoriet bij mannendubbel

Polen favoriet bij mannendubbel

Jelle Maas tijdens de Yonex Dutch Open 2013.

Jacco Arends en Jelle Maas zijn in topvorm maar om de titel mee naar huis te nemen zullen zij - als derde geplaatst - af moeten rekenen met een groot aantal sterke mannendubbels in Almere.

Ken je BV Gouweslag al?

De als eerste geplaatste Polen Adam Cwalina/Przemyslaw Wacha (wereldranglijst 27) zijn in Almere de favorieten voor de winst. Po Jui Huang/Ching Lao Lu (wereldranglijst 37) uit Taipei zijn als nummer twee geplaatst en terug te vinden helemaal onderaan in het speelschema.

Naar verwachting zullen Jacco en Jelle met hun 35e plaats op de wereldranglijst geen moeite moeten hebben met hun tegenstanders in de eerste ronde, de Fransen Bastian Kersaudy/Gaetan Mittelheiser (62e op de wereldranglijst). In hun kwart zit ook het half Nederlandse dubbel Koen Ridder/Nico Ruponen (FIN) en het als achtste geplaatste Franse koppel Lucas Corvee/Brice Leverdez (wereldranglijst 36). In de halve finale zouden de Nederlanders dan revanche kunnen nemen tegen de Polen Cwalina/Wacha, die in de Spanish Open dit jaar nog te sterk waren voor Arends/Maas.

Duidelijk is dat een groot aantal koppels met hun wereldranglijst ranking aan elkaar gewaagd zullen zijn en dus voor spannende wedstrijden zullen zorgen!

Taipei versus Indonesië

De spelers uit Taipei Huang/Lao moeten op zijn minst de twee Indonesische koppels verslaan (Geh/Sukamuljo en Alexander/Sabaktiar) voordat zij in de halve finale de Fransen Careme/Labar (4e geplaats) tegen zullen komen. Geh/Sukamuljo zijn als nummer 48 van de wereldranglijst het hoogst genoteerde Indonesische mannendubbel. Wees dus alert op verrassingen uit Indonesi! Mark Caljouw/Justin Teeuwen kunnen dan ook direct hun borst nat maken tegen de als tweede geplaatste Huang/Lao.

In het kwalificatietoernooi spelen Ruben Jille/Robin Tabeling tegen de nummer 1 geplaatst in het kwalificatietoernooi Allen/Dasuki (Indonesië) en Ruud Bosch met zijn nieuwe partner Tzu Chieh Tien uit Taipei tegen de Spanjaarden Soler/Toro.

Ook Luc Maessen/Nick Smaling, Leon Ham/Mike Proost, Nico Hermans/Ruben Wijnands mogen als youngsters al op dinsdag 7 oktober de baan op.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!