clubzoeker

Polen favoriet bij mannendubbel

Polen favoriet bij mannendubbel

Jelle Maas tijdens de Yonex Dutch Open 2013.

Jacco Arends en Jelle Maas zijn in topvorm maar om de titel mee naar huis te nemen zullen zij - als derde geplaatst - af moeten rekenen met een groot aantal sterke mannendubbels in Almere.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De als eerste geplaatste Polen Adam Cwalina/Przemyslaw Wacha (wereldranglijst 27) zijn in Almere de favorieten voor de winst. Po Jui Huang/Ching Lao Lu (wereldranglijst 37) uit Taipei zijn als nummer twee geplaatst en terug te vinden helemaal onderaan in het speelschema.

Naar verwachting zullen Jacco en Jelle met hun 35e plaats op de wereldranglijst geen moeite moeten hebben met hun tegenstanders in de eerste ronde, de Fransen Bastian Kersaudy/Gaetan Mittelheiser (62e op de wereldranglijst). In hun ‘kwart’ zit ook het half Nederlandse dubbel Koen Ridder/Nico Ruponen (FIN) en het als achtste geplaatste Franse koppel Lucas Corvee/Brice Leverdez (wereldranglijst 36). In de halve finale zouden de Nederlanders dan revanche kunnen nemen tegen de Polen Cwalina/Wacha, die in de Spanish Open dit jaar nog te sterk waren voor Arends/Maas.

Duidelijk is dat een groot aantal koppels met hun wereldranglijst ranking aan elkaar gewaagd zullen zijn en dus voor spannende wedstrijden zullen zorgen!

Taipei versus Indonesië

De spelers uit Taipei Huang/Lao moeten op zijn minst de twee Indonesische koppels verslaan (Geh/Sukamuljo en Alexander/Sabaktiar) voordat zij in de halve finale de Fransen Careme/Labar (4e geplaats) tegen zullen komen. Geh/Sukamuljo zijn als nummer 48 van de wereldranglijst het hoogst genoteerde Indonesische mannendubbel. Wees dus alert op verrassingen uit Indonesië! Mark Caljouw/Justin Teeuwen kunnen dan ook direct hun borst nat maken tegen de als tweede geplaatste Huang/Lao.

In het kwalificatietoernooi spelen Ruben Jille/Robin Tabeling tegen de nummer 1 geplaatst in het kwalificatietoernooi Allen/Dasuki (Indonesië) en Ruud Bosch met zijn nieuwe partner Tzu Chieh Tien uit Taipei tegen de Spanjaarden Soler/Toro.

Ook Luc Maessen/Nick Smaling, Leon Ham/Mike Proost, Nico Hermans/Ruben Wijnands mogen als youngsters al op dinsdag 7 oktober de baan op.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!