Polen favoriet bij mannendubbel

Polen favoriet bij mannendubbel

Jelle Maas tijdens de Yonex Dutch Open 2013.

Jacco Arends en Jelle Maas zijn in topvorm maar om de titel mee naar huis te nemen zullen zij - als derde geplaatst - af moeten rekenen met een groot aantal sterke mannendubbels in Almere.

Maak kennis met Ties van der Lecq!

De als eerste geplaatste Polen Adam Cwalina/Przemyslaw Wacha (wereldranglijst 27) zijn in Almere de favorieten voor de winst. Po Jui Huang/Ching Lao Lu (wereldranglijst 37) uit Taipei zijn als nummer twee geplaatst en terug te vinden helemaal onderaan in het speelschema.

Naar verwachting zullen Jacco en Jelle met hun 35e plaats op de wereldranglijst geen moeite moeten hebben met hun tegenstanders in de eerste ronde, de Fransen Bastian Kersaudy/Gaetan Mittelheiser (62e op de wereldranglijst). In hun ‘kwart’ zit ook het half Nederlandse dubbel Koen Ridder/Nico Ruponen (FIN) en het als achtste geplaatste Franse koppel Lucas Corvee/Brice Leverdez (wereldranglijst 36). In de halve finale zouden de Nederlanders dan revanche kunnen nemen tegen de Polen Cwalina/Wacha, die in de Spanish Open dit jaar nog te sterk waren voor Arends/Maas.

Duidelijk is dat een groot aantal koppels met hun wereldranglijst ranking aan elkaar gewaagd zullen zijn en dus voor spannende wedstrijden zullen zorgen!

Taipei versus Indonesië

De spelers uit Taipei Huang/Lao moeten op zijn minst de twee Indonesische koppels verslaan (Geh/Sukamuljo en Alexander/Sabaktiar) voordat zij in de halve finale de Fransen Careme/Labar (4e geplaats) tegen zullen komen. Geh/Sukamuljo zijn als nummer 48 van de wereldranglijst het hoogst genoteerde Indonesische mannendubbel. Wees dus alert op verrassingen uit Indonesië! Mark Caljouw/Justin Teeuwen kunnen dan ook direct hun borst nat maken tegen de als tweede geplaatste Huang/Lao.

In het kwalificatietoernooi spelen Ruben Jille/Robin Tabeling tegen de nummer 1 geplaatst in het kwalificatietoernooi Allen/Dasuki (Indonesië) en Ruud Bosch met zijn nieuwe partner Tzu Chieh Tien uit Taipei tegen de Spanjaarden Soler/Toro.

Ook Luc Maessen/Nick Smaling, Leon Ham/Mike Proost, Nico Hermans/Ruben Wijnands mogen als youngsters al op dinsdag 7 oktober de baan op.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Webinar over grensoverschrijdend gedrag op 15 november 2023

Webinar over grensoverschrijdend gedrag op 15 november 2023

Badminton Nederland vindt dat iedereen een leven lang moet kunnen genieten van de badmintonsport. Daarom zetten wij in op een…

3 oktober 2023

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!