SportSport

Trainersbijscholing Oro met wereldklasse

Trainersbijscholing Oro met wereldklasse

Elk jaar doen we tijdens de zomer trainingsstage ook een bijscholing voor trainers. Net als de stage zelf is ook dit iets wat langzaam is uitgegroeid tot iets waarop we trots mogen zijn.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het is een vorm die lang niet voor iedereen is weg gelegd, want het is niet makkelijk en je moet echt de wil hebben om te leren als je hieraan mee wilt doen. Afgelopen jaar hadden we drie trainers die in dit traject mee liepen. Ze liepen dan ook letterlijk mee met de aanwezige docenten en kregen op die manier elke dag tussen de 4 en 6 uur privébegeleiding op de baan. Het was in 2014 ook iets speciaals, want alle trainers waren er drie weken of langer waardoor je extra veel mee krijgt en niet zo heel erg wordt overdonderd met nieuwe ideeën.

De meeste van de docenten op Oro geven regelmatig bijscholingen of zijn actief in het schrijven van lesmateriaal in verschillende landen van Europa tot Azië. Maar in 2015 komt daar toch wel een hele speciale docent bij. Als deelnemer van de bijscholing op Oro in 2015 krijg je de kans om een hele dag in de hal door te brengen en samen te werken met Thomas Laybourn. Thomas is oud-wereldkampioen en nu technisch adviseur van Badminton Denmark. Op Oro is hij een van de speciale coaches die we hebben ingehuurd. Hij gaat training geven aan de spelers, maar hij zal ook een hele dag de focus hebben op de bijscholing van coaches en enkel en alleen maar met deze trainers bezig zijn om zijn kennis met hen te delen.

Op deze dag ben je van af 08.00 tot 18.00 samen met Thomas in de hal en na afloop gaat deze groep in het restaurant van het hotel van Oro uit eten om eens goed en rustig na te kunnen praten over deze speciale bijscholingsdag.

Er zijn natuurlijk wel vaker bijscholingen met Thomas Laybourn maar dat is altijd in klassikaal verband en omdat Thomas zo bekend is als docent zijn die altijd stampvol. Het wordt dan vaak een heel algemeen praatje zonder detail. Hier gaat het om een VIP-bijscholing. Op Oro zijn er hooguit vier of vijf trainers die mee mogen doen aan de bijscholing, want ook hier hebben we het motto dat het op het individu gericht moet zijn. Als je een hele dag met iemand als Thomas meeloopt in zo´n klein groepje dan krijg je te horen wat voor jou belangrijk is en je kunt hem direct vragen iets voor te doen of uit te diepen.

Op dit moment zijn we aan het kijken of we aan dergelijke bijscholingen een erkenning kunnen hangen van Badminton Nederland als een kwaliteitsimpuls aan de trainersopleiding. Voor meer informatie over de trainersbijscholing 2015 op Oro schrijf je naar deze site of mail je naar rdanielswlto@hotmail.com.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!