Trainersbijscholing Oro met wereldklasse

Trainersbijscholing Oro met wereldklasse

Elk jaar doen we tijdens de zomer trainingsstage ook een bijscholing voor trainers. Net als de stage zelf is ook dit iets wat langzaam is uitgegroeid tot iets waarop we trots mogen zijn.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het is een vorm die lang niet voor iedereen is weg gelegd, want het is niet makkelijk en je moet echt de wil hebben om te leren als je hieraan mee wilt doen. Afgelopen jaar hadden we drie trainers die in dit traject mee liepen. Ze liepen dan ook letterlijk mee met de aanwezige docenten en kregen op die manier elke dag tussen de 4 en 6 uur privébegeleiding op de baan. Het was in 2014 ook iets speciaals, want alle trainers waren er drie weken of langer waardoor je extra veel mee krijgt en niet zo heel erg wordt overdonderd met nieuwe ideeën.

De meeste van de docenten op Oro geven regelmatig bijscholingen of zijn actief in het schrijven van lesmateriaal in verschillende landen van Europa tot Azië. Maar in 2015 komt daar toch wel een hele speciale docent bij. Als deelnemer van de bijscholing op Oro in 2015 krijg je de kans om een hele dag in de hal door te brengen en samen te werken met Thomas Laybourn. Thomas is oud-wereldkampioen en nu technisch adviseur van Badminton Denmark. Op Oro is hij een van de speciale coaches die we hebben ingehuurd. Hij gaat training geven aan de spelers, maar hij zal ook een hele dag de focus hebben op de bijscholing van coaches en enkel en alleen maar met deze trainers bezig zijn om zijn kennis met hen te delen.

Op deze dag ben je van af 08.00 tot 18.00 samen met Thomas in de hal en na afloop gaat deze groep in het restaurant van het hotel van Oro uit eten om eens goed en rustig na te kunnen praten over deze speciale bijscholingsdag.

Er zijn natuurlijk wel vaker bijscholingen met Thomas Laybourn maar dat is altijd in klassikaal verband en omdat Thomas zo bekend is als docent zijn die altijd stampvol. Het wordt dan vaak een heel algemeen praatje zonder detail. Hier gaat het om een VIP-bijscholing. Op Oro zijn er hooguit vier of vijf trainers die mee mogen doen aan de bijscholing, want ook hier hebben we het motto dat het op het individu gericht moet zijn. Als je een hele dag met iemand als Thomas meeloopt in zo´n klein groepje dan krijg je te horen wat voor jou belangrijk is en je kunt hem direct vragen iets voor te doen of uit te diepen.

Op dit moment zijn we aan het kijken of we aan dergelijke bijscholingen een erkenning kunnen hangen van Badminton Nederland als een kwaliteitsimpuls aan de trainersopleiding. Voor meer informatie over de trainersbijscholing 2015 op Oro schrijf je naar deze site of mail je naar rdanielswlto@hotmail.com.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!