SportSport

Yes!

Yes!

Na een kanon coach als Thomas Laybourn al binnen te hebben voor de Oro 2015 zomerstage, hebben we het afgelopen weekend de eerste gesprekken gevoerd met een tweede supernaam die zichzelf ook wereld kampioen heeft mogen noemen.

Ken je BC 's-Hertogenbosch al?

Camilla Martin gaat kijken hoe ze training geven op Oro kan inpassen in haar zomerprogramma. Ze moet onder andere naar de All England voor de Deense TV, maar ze ziet geen problemen om in de zeven weken van de Oro zomerstage aanwezig te kunnen zijn om haar ervaring als speler van wereldklasse en nu als coach te delen met de spelers en coaches.

In Nederland moet je dubbel spelen om aandacht te krijgen, maar in onze sport gaat het op de eerste plaats om het enkelspel. Meiden in welk land van de wereld dan ook kunnen de absolute top halen, iets wat in de dubbels niet zo snel mogelijk is. Na Thailand en Spanje zou het goed mogelijk kunnen zijn dat een meisje uit Nederland dat gaat doen ondanks ons nationale beleid. Daarom wil ik toppers als Camilla hebben die de weg wijzen voor de nieuwe generatie Hollandse meiden.

Camilla was de eerste vrouw die liet zien dat je de Chinezen kon verslaan. Op weg naar haar wereldtitel versloeg ze er zelf een aantal op rij. Na haar zijn er in 15 jaar tijd maar drie vrouwen geweest die dit ook hebben gedaan en wel uit drie verschillende landen (Denemarken, Duitsland en Spanje).

Camilla heeft een haarscherp gevoel voor wat er nodig is om dat te kunnen bereiken en wil dat graag delen. Ze is onwaarschijnlijk aardig maar heeft een enorm temperament als ze op de baan staat. Ik vind dat de meisjes die meedoen aan de zomerstage 2015 op Oro dit icoon en deze legende mee moeten maken.

Omdat we gaan werken met twee keer drie weken moet het dus ook mogelijk zijn dat iedereen de grootste Europese speelster aller tijden meemaakt. Nadat Judith Meulendijks op Oro is geweest ben ik lang op zoek geweest naar weer een topdame die de meisjes van Oro verder kan helpen. Om Camille Martin op Oro te hebben is een jarenlange droom die uit komt. Camille heeft een zeer imponerende lijst van resultaten achter haar naam staan en is ook vandaag de dag nog steeds specialist als het gaat over kennis van het damesenkel.

Camilla is 13 keer ACHTER ELKAAR Deense kampioen geweest, heeft zes keer de Danish open gewonnen, heeft zilver gehaald op de Olympische spelen van Sydney, heeft goud gehaald op de All England en is natuurlijk wereldkampioen geweest.

Op Oro laten we niet alleen de video's zien van toppers, de toppers komen zelf om hun verhaal te vertellen en om hun kennis te delen met de spelers en trainers. Ik hoop met Camilla dezelfde afspraak te kunnen maken als met Thomas, zodat ze ook een dag gebruikt om docent te zijn voor de trainersbijscholing op ons eiland.

Na deze twee toppers zou je zeggen dat je klaar bent voor de stage van 2015, maar op Oro ben je NOOIT klaar en wil je altijd meer en vooral beter. Er staat nog steeds een coach uit Azië op mijn lijstje. Ik heb hem gesproken op het WK in Ballerup en hij zal ook op de All England 2015 zijn met zijn spelers. Ik hoop dat ik hem zover kan krijgen om in de zomer naar Denemarken af te reizen en zijn enorme kennis met ons te delen. Ik hou jullie op de hoogte.

De Oro zomerstage is voor volgend jaar veranderd: de stage duurt drie weken. De eerste drie weken starten in het weekend van 5 juli en de tweede drie weken eindigen in het weekend van 15 augustus. Tot het eind van deze maand hebben spelers die eerder op Oro zijn geweest voorrang bij de inschrijving. Per 1 november gaat de inschrijving open voor spelers die hier nog niet eerder hebben deelgenomen. Voor meer info schrijf je naar rdanielswlto@hotmail.com.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!