Yes!

Yes!

Na een kanon coach als Thomas Laybourn al binnen te hebben voor de Oro 2015 zomerstage, hebben we het afgelopen weekend de eerste gesprekken gevoerd met een tweede supernaam die zichzelf ook wereld kampioen heeft mogen noemen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Camilla Martin gaat kijken hoe ze training geven op Oro kan inpassen in haar zomerprogramma. Ze moet onder andere naar de All England voor de Deense TV, maar ze ziet geen problemen om in de zeven weken van de Oro zomerstage aanwezig te kunnen zijn om haar ervaring als speler van wereldklasse en nu als coach te delen met de spelers en coaches.

In Nederland moet je dubbel spelen om aandacht te krijgen, maar in onze sport gaat het op de eerste plaats om het enkelspel. Meiden in welk land van de wereld dan ook kunnen de absolute top halen, iets wat in de dubbels niet zo snel mogelijk is. Na Thailand en Spanje zou het goed mogelijk kunnen zijn dat een meisje uit Nederland dat gaat doen ondanks ons nationale beleid. Daarom wil ik toppers als Camilla hebben die de weg wijzen voor de nieuwe generatie Hollandse meiden.

Camilla was de eerste vrouw die liet zien dat je de Chinezen kon verslaan. Op weg naar haar wereldtitel versloeg ze er zelf een aantal op rij. Na haar zijn er in 15 jaar tijd maar drie vrouwen geweest die dit ook hebben gedaan en wel uit drie verschillende landen (Denemarken, Duitsland en Spanje).

Camilla heeft een haarscherp gevoel voor wat er nodig is om dat te kunnen bereiken en wil dat graag delen. Ze is onwaarschijnlijk aardig maar heeft een enorm temperament als ze op de baan staat. Ik vind dat de meisjes die meedoen aan de zomerstage 2015 op Oro dit icoon en deze legende mee moeten maken.

Omdat we gaan werken met twee keer drie weken moet het dus ook mogelijk zijn dat iedereen de grootste Europese speelster aller tijden meemaakt. Nadat Judith Meulendijks op Oro is geweest ben ik lang op zoek geweest naar weer een topdame die de meisjes van Oro verder kan helpen. Om Camille Martin op Oro te hebben is een jarenlange droom die uit komt. Camille heeft een zeer imponerende lijst van resultaten achter haar naam staan en is ook vandaag de dag nog steeds specialist als het gaat over kennis van het damesenkel.

Camilla is 13 keer ACHTER ELKAAR Deense kampioen geweest, heeft zes keer de Danish open gewonnen, heeft zilver gehaald op de Olympische spelen van Sydney, heeft goud gehaald op de All England en is natuurlijk wereldkampioen geweest.

Op Oro laten we niet alleen de video's zien van toppers, de toppers komen zelf om hun verhaal te vertellen en om hun kennis te delen met de spelers en trainers. Ik hoop met Camilla dezelfde afspraak te kunnen maken als met Thomas, zodat ze ook een dag gebruikt om docent te zijn voor de trainersbijscholing op ons eiland.

Na deze twee toppers zou je zeggen dat je klaar bent voor de stage van 2015, maar op Oro ben je NOOIT klaar en wil je altijd meer en vooral beter. Er staat nog steeds een coach uit Azië op mijn lijstje. Ik heb hem gesproken op het WK in Ballerup en hij zal ook op de All England 2015 zijn met zijn spelers. Ik hoop dat ik hem zover kan krijgen om in de zomer naar Denemarken af te reizen en zijn enorme kennis met ons te delen. Ik hou jullie op de hoogte.

De Oro zomerstage is voor volgend jaar veranderd: de stage duurt drie weken. De eerste drie weken starten in het weekend van 5 juli en de tweede drie weken eindigen in het weekend van 15 augustus. Tot het eind van deze maand hebben spelers die eerder op Oro zijn geweest voorrang bij de inschrijving. Per 1 november gaat de inschrijving open voor spelers die hier nog niet eerder hebben deelgenomen. Voor meer info schrijf je naar rdanielswlto@hotmail.com.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!