SportSport

Bijzondere januarimaand voor TFS'57 in Bergen op Zoom

Bijzondere januarimaand voor TFS'57 in Bergen op Zoom

Badmintonclub The Flying Shuttle '57 in Bergen op Zoom beleeft een opvallende eerste maand in kalenderjaar 2015. Een van de hoogtepunten: team 1 handhaaft in de Carlton Eerste Divisie en bestendigt daarmee haar aansluiting met de Nederlandse subtop.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdagavond 24 januari ontvingen spelers Martine Buijk, Petra Landmeter, Rick Geers en Renaldo Kaljouw tegenstander BC Asterix uit Rotterdam. De uitslag in thuisbasis sportcentrum De Karmel enerzijds en de uitslag tussen DKC-Duinwijck anderzijds zou bepalen of het team van coach Roel van Heuckelom wel of niet degradeerde. Er was veel publiek om het vlaggeschip van TFS'57 aan te moedigen en de spelers gingen met vleugels van start.

Beide dubbels werden gewonnen en vanaf dan begonnen de driesetters. Geers (21-10 18-21 21-17) en Buijk (21-23 21-17 21-15) zegevierden, Landmeter (20-22 16-21) en Kaljouw (16-21 21-18 11-21) bogen. In de gemengddubbels werd de winst bepaald doordat Kaljouw en Buijk overtuigend het vijfde punt binnensloegen met 21-14 en 21-12.

Clinic met jeugdgroep

Eerder op de middag organiseerde de jeugdcommissie samen met trainers Jeffry Schouteren en Marcel Malee een clinic. De spelers van team 1 en hoofdtrainer Van Heuckelom kwamen in het licht van schijnwerpers uit een speciale 'spelerstunnel' de verduisterde sporthal binnen en na een korte voorstelronde begon de clinic. Aan het eind van de middag werden er handtekeningen op shuttles uitgedeeld en konden de jonge deelnemers genieten van frietjes in de kantine. Martine, Rick, Petra en Renaldo vertelden na afloop hoe leuk ze de clinic hadden gevonden met de (piep)jongste spelers van de club!

Een ridder in ons midden

Op 16 januari werd Martien van Leeuwen met een mini-symposium naar café Het Zwijnshoofd gelokt. Wat hij niet wist is dat burgemeester Petter hem bij het slot van dit evenement zou verrassen met het feit dat hij Ridder in de Orde van Oranje Nassau is geworden. Bij onze club is Martien al tientallen jaren actief in diverse rollen en nieuwe leden kennen hem wellicht als trainer van de beginnersgroep. Een grote vertegenwoordiging van TFS'57 was aanwezig op het moment dat hij geridderd werd en hun reactie was eensluidend: "Een terechte waardering voor Martiens inzet en betrokkenheid."

Competitieseizoen gespeeld

Afgelopen weekend speelden de teams van TFS'57 hun laatste competitiewedstrijden. Voor de landelijk spelende teams werd het een zwaar seizoen. Team 1 handhaaft in de eerste divisie met 58 punten op de 8e plaats, 13 punten boven de nummer 10 Elo United 1. Team 2 eindigt in de tweede divisie met 34 punten op de 8e plaats, 3 punten onder de nummer 7 Zwaluwen 1. Team 3 eindigt in de derde divisie met 30 punten op de 8e plaats, 13 punten onder de nummer 7 United 1. Team 4 eindigt in de vierde divisie met 32 punten op de 7e plaats, 14 punten onder de nummer 6 Conquesto 4.

In de regioteams: team H1 4e (38pt), team 5 2e (69pt), team 6 5e (39pt), team 7 3e (62pt), team 8 2e (62pt), team 9 8e (17pt, degradatie). Binnenkort meer badmintonnieuws!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Meer artikelen over the flying shuttle '57