SportSport

Extra service aan de leden: eten bij de club

Extra service aan de leden: eten bij de club

Donderdagavond is de clubavond van Oro Badminton. Er wordt meer dagen per week gespeeld maar dit is de dag waarop er onder andere ook badminiton is.

Ken je BC'67 Veghel al?

Er zijn veel ouders die dan hulptrainer zijn en met hun kroost komen spelen en plezier hebben. Het is echter niet ALLEEN plezier wat de klok slaat. Ouders moeten direct uit het werk hun kinderen ophalen van school of opvang en naar de badminton dat om 17.00 uur start. Na de training zijn de kinderen moe van de hele dag school en de sport, de ouders gaan naar huis en moeten dan om 18.30 nog aan het avondeten beginnen. Veel ouders hebben het dan ook over de stress die het naar de badminton gaan van hun kinderen met zich mee neemt.

Ik zag hierin niet een probleem maar een mogelijkheid. Na de training is er voor iedereen die dat wil gezamenlijk eten. Geen inkopen doen, geen eten klaar maken als je thuis komt, alleen aanschuiven en met alle kinderen en hun ouders eten in de hal. Het is een enorm succes. We hebben 48 personen die zich via de facebookpagina van onze club hadden aangemeld. Dat betekent dat bijna iedereen meedeed met deze service.

Het is ook van belang dat er niet even een simpele maaltijd op tafel komt, maar dat er keuze is uit verschillende gerechten op een buffettafel waaruit gekozen kan worden. Deze week was dat kippensoep met eigen gemaakt brood, een aardappel roomschotel uit de oven, gewone gekookte aardappels, bloemkool, witte kool in paddenstoelensaus, gekookte worst, en gehaktballen en daarnaast een grote saladeschotel.

Iedereen was positief, alle ouders zeiden dat het heerlijk was nu naar huis te kunnen gaan, de kinderen alleen nog moesten wassen en tanden te poetsen en naar bed. Geen eten klaarmaken, tafel dekken, afwassen en dat soort dingen, alleen kinderen naar de hal brengen, samen een training doen en aan tafel gaan in de hal.

Ouders vroegen ook of ze niets iets thuis moesten maken, zodat iedereen wat doet? NEE, dat is nou juist niet de bedoeling. Je moet alleen maar je kind laten badmintonnen, daar is het voor bedoeld. Als de ouders ook iets meenemen, dan schiet je het doel voorbij en neem je de stress/het bezwaar niet weg.

De lokale krant had er lucht van gekregen en was er om een stukje te schrijven en via de facebookpagina hebben we ook nog eens drie nieuwe leden gekregen in de badminiton groep. Het is nu een extra gemak dat de kinderen naar de badminton gaan op dit tijdstip en er gaan al stemmen op om nu twee dagen per week met deze groep te gaan trainen.

Wij doen het hier voor 20 kr. per persoon, dat is € 2.70. En het is zoveel eten als je maar wil. Als er iemand thuis is die niet mee kon komen, is het ook mogelijk eten mee naar huis te nemen. Ik heb nu meer ouders in de hal betrokken bij de sport, de kinderen vinden het heerlijk om samen met hun vriendjes nog een 45 min langer in de hal te zijn en na het eten nog lekker even vrij kunnen spelen. Ouders, trainers en bestuurders zitten rustig en gezellig te praten aan tafel en dat komt de club ook weer ten goede. Het opruimen duurde letterlijk vijf minuten en binnen de drie kwartier was iedereen onderweg naar huis. Er is geen enkele sportclub die dit doet en we hebben dus geen concurrentie. Gezamenlijk eten bij Oro Badmintonclub is er om te blijven. Net als de kinderen en hun zeer actieve ouders en daar is het mij om te doen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!