Extra service aan de leden: eten bij de club

Extra service aan de leden: eten bij de club

Donderdagavond is de clubavond van Oro Badminton. Er wordt meer dagen per week gespeeld maar dit is de dag waarop er onder andere ook badminiton is.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Er zijn veel ouders die dan hulptrainer zijn en met hun kroost komen spelen en plezier hebben. Het is echter niet ALLEEN plezier wat de klok slaat. Ouders moeten direct uit het werk hun kinderen ophalen van school of opvang en naar de badminton dat om 17.00 uur start. Na de training zijn de kinderen moe van de hele dag school en de sport, de ouders gaan naar huis en moeten dan om 18.30 nog aan het avondeten beginnen. Veel ouders hebben het dan ook over de stress die het naar de badminton gaan van hun kinderen met zich mee neemt.

Ik zag hierin niet een probleem maar een mogelijkheid. Na de training is er voor iedereen die dat wil gezamenlijk eten. Geen inkopen doen, geen eten klaar maken als je thuis komt, alleen aanschuiven en met alle kinderen en hun ouders eten in de hal. Het is een enorm succes. We hebben 48 personen die zich via de facebookpagina van onze club hadden aangemeld. Dat betekent dat bijna iedereen meedeed met deze service.

Het is ook van belang dat er niet even een simpele maaltijd op tafel komt, maar dat er keuze is uit verschillende gerechten op een buffettafel waaruit gekozen kan worden. Deze week was dat kippensoep met eigen gemaakt brood, een aardappel roomschotel uit de oven, gewone gekookte aardappels, bloemkool, witte kool in paddenstoelensaus, gekookte worst, en gehaktballen en daarnaast een grote saladeschotel.

Iedereen was positief, alle ouders zeiden dat het heerlijk was nu naar huis te kunnen gaan, de kinderen alleen nog moesten wassen en tanden te poetsen en naar bed. Geen eten klaarmaken, tafel dekken, afwassen en dat soort dingen, alleen kinderen naar de hal brengen, samen een training doen en aan tafel gaan in de hal.

Ouders vroegen ook of ze niets iets thuis moesten maken, zodat iedereen wat doet? NEE, dat is nou juist niet de bedoeling. Je moet alleen maar je kind laten badmintonnen, daar is het voor bedoeld. Als de ouders ook iets meenemen, dan schiet je het doel voorbij en neem je de stress/het bezwaar niet weg.

De lokale krant had er lucht van gekregen en was er om een stukje te schrijven en via de facebookpagina hebben we ook nog eens drie nieuwe leden gekregen in de badminiton groep. Het is nu een extra gemak dat de kinderen naar de badminton gaan op dit tijdstip en er gaan al stemmen op om nu twee dagen per week met deze groep te gaan trainen.

Wij doen het hier voor 20 kr. per persoon, dat is € 2.70. En het is zoveel eten als je maar wil. Als er iemand thuis is die niet mee kon komen, is het ook mogelijk eten mee naar huis te nemen. Ik heb nu meer ouders in de hal betrokken bij de sport, de kinderen vinden het heerlijk om samen met hun vriendjes nog een 45 min langer in de hal te zijn en na het eten nog lekker even vrij kunnen spelen. Ouders, trainers en bestuurders zitten rustig en gezellig te praten aan tafel en dat komt de club ook weer ten goede. Het opruimen duurde letterlijk vijf minuten en binnen de drie kwartier was iedereen onderweg naar huis. Er is geen enkele sportclub die dit doet en we hebben dus geen concurrentie. Gezamenlijk eten bij Oro Badmintonclub is er om te blijven. Net als de kinderen en hun zeer actieve ouders en daar is het mij om te doen.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Op 20 oktober was het de beurt aan Roosterse BC om de reis naar Haarlem te maken. Na een paar verrassende uitslagen door de…

21 oktober 2019

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Vandaag begon het toernooi pas om 12.00 uur. Dat betekende uitslapen en een ochtendwandeling. Dat was nodig na veel stil zitten…

21 oktober 2019

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Eigenlijk wilde ik dit artikel schrijven als een soort open brief, maar ik besefte dat ik daarop toch geen antwoord zou krijgen.…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

In de strijd om een plaatsje in de kampioenspoule heeft VELO goede zaken gedaan door de 7-1 overwinning tegen Smashing. Na de…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Opnieuw doet Almere goede zaken in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Met een 8-0 overwinning op het Groningse AMOR kon de…

20 oktober 2019

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Na een niet al te lange nacht, (u heeft hier kunnen lezen dat het vrijdagavond laat, of liever gezegd zaterdagochtend heel vroeg,…

20 oktober 2019

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vandaag begon het toernooi niet zo vroeg als gisteren, gisteren begon het al om 09.00 uur. Caroline Marin zou om 15.00 uur aan de…

19 oktober 2019

Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Het was een vreemd begin van de dag op het toernooi. Al om 09.00 was de damesdubbel van Selena en Cheryl gepland. Het toernooi…

18 oktober 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!