Play-offs nog steeds in zicht voor Erik Meijs

Play-offs nog steeds in zicht voor Erik Meijs

De afgelopen week stond vooral in het teken van de Duitse competitie en van het voorbereiden op de Nederlandse kampioenschappen die dit weekend worden gehouden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dinsdag begonnen we met de eerste wedstrijd tegen Duuml;ren thuis in Bonn. Een sterk team met onder andere de Engelse spelers Rajiv Ouseph, waar ik in Zweden nog van verloor, Carl Baxter, een voormalig top 30 speler en veel Nederlandse toppers, zoals Koen Ridder, Jelle Maas, Soraya de Visch Eijbergen en Ilse Vaessen.

Ikzelf trad aan tegen Carl Baxter. Van te voren wist ik dus dat ik tegen een speler zou spelen met veel ervaring en dus een hoog tempo moest neerleggen om hem in de problemen te krijgen. Dit ging goed en ik won de wedstrijd eigenlijk eenvoudig in 2 sets! 21-16, 21-9. Als team werd het 4-2 en dus een prima overwinning.

Vervolgens ging mijn team genoot Yan Kit Chan met mij mee richting Nederland om 3 dagen met mij te kunnen sparren. Voor mij was dit ideaal, want je krijgt niet vaak de kans om met een voormalig top 10 speler 1 op 1 met 2 trainers hard te kunnen bikkelen. Ik kreeg zo de kans om goed te kijken hoe ik ervoor stond, maar ook vooral om veel van hem te leren en te luisteren naar wat hij allemaal te zeggen had over mijn spel en over het spel van de absolute top. Natuurlijk zijn we ook gezellig op stap gegaan en hebben hem laten kennis maken met bekend Nederlands voedsel, zoals de stroopwafel, makreel, haring, de HEMA-rookworst en een lekkere puntzak friet, kortom 3 super dagen.

Op zaterdagochtend richting Amsterdam gereden voor een vliegreis naar München voor een dubbelweekend in de Bundesliga. Zaterdag traden we aan in een koude hal tegen Rosenheim. Het zou een beladen wedstrijd worden aangezien 2 van de 4 heren tijdens het spelen van de wedstrijden moesten opgeven, omdat ze door hun rug gingen. Dit is natuurlijk niet leuk om te zien en hopelijk valt de schade mee. Mijn eigen wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven, maar gelukkig kon ik wel in 2 sets winnen. In de eerste set liet ik mijn tegenstander veel te dichtbij komen, maar in set 2 stelde ik orde op zaken. Einduitslag op zaterdag 6-0.

Vervolgens met het hele team gezellig gegeten en op tijd naar bed, want zondag was het wedstrijd nummer 2 tegen TSV Neuhausen-Nymphenburg. Bij aankomst bleek 1 van onze spelers Max Weisskirchen opeens flinke koorts te hebben en moest ik aantreden in de dubbel samen met Ingo Kindervater.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC gaat op voor tweede landstitel

DKC gaat op voor tweede landstitel

Na 2013, 2015, 2017 en 2019 staan de badmintonners van DKC voor de vijfde keer in de finale om de landstitel. Alleen in 2015…

24 maart 2023

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Op badmintonline.nl bieden we alle badmintonclubs in Nederland een clubprofiel aan, ook badmintonverenigingen die lid zijn van…

21 maart 2023

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Deze week nam een kleine selectie Nederlanders deel aan de Yonex All England Open 2023 in Birmingham, Engeland. Het is een BWF…

18 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!