clubzoeker

Bondsbureau Badminton Nederland bruist van energie

Bondsbureau Badminton Nederland bruist van energie

Afgelopen weekend werden de finalisten bekend die gaan strijden om de landstitel van de Carlton Eredivisie. DKC en BC Duinwijck zullen op zaterdag 21 februari in een kolkende Maaspoort Sports & Events gaan strijden om die felbegeerde titel.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Veel, heel veel zal die dag anders zijn. En om dat in goede banen te leiden heb ik contact gezocht met beide kampen. Samen willen we er een echt spektakel van gaan maken. De beide kampen hebben zo hun wensen voor hun supporters en daar proberen we zo goed mogelijk invulling aan te gaan geven, het wordt immers ook hun feestje.

De week stond voor mij ook in het teken van een betere bredere kennismaking met de collega's van het bondsbureau van Badminton Nederland. Natuurlijk heb ik er velen al tussen neus en lippen door gesproken en mee samen gewerkt, maar het leek mij verstandig om ook eens de sfeer te proeven op het Bondsbureau en een op een met elkaar te spreken. Maandagavond heb ik gesproken met Barbara Mura, Simone van den Bergh en Remco Hol. De laatste heeft de tijdelijke functie van communicatiemanager en vanuit dat oogpunt was het gesprek ook gepland.

A Clear Future wordt uitgevoerd en daar speelt de communicatie vanuit Badminton Nederland een belangrijke rol. Hoe gaan we iedereen bereiken? Wat gaan we ze vertellen? Daar wordt volop over nagedacht en naar mogelijkheden gekeken met welke middelen we de doelen kunnen verwezenlijken. Als ik zeg dat er een forse afstand is tussen Badminton Nederland en de verenigingen met hun leden, dan vindt men dat wat zwaar gezegd. Men vindt dat ze goed bereikbaar zijn, echter zoekt men het contact niet. Het is absoluut geen onwil, mogelijk meer onmacht. De passie en de drive is volop aanwezig, en dus is het goed dat Remco zich hier op gaat toeleggen. Zoals ik het graag zeg, moet Badminton Nederland zichzelf profileren en zo neerzetten dat men er bij wil horen. Dat men weet wat we doen voor wie en waarom. En passievol gesprek waaruit bleek dat men echt vooruit wil. Ik werk daar vanuit mijn aanstaande rol als Bestuurslid Marketing & PR heel graag aan mee.

Woensdag was de aftrap van de Bossche Badminton Dagen. Anderhalve week lang zal de regio 's-Hertogenbosch badminton voelen, meemaken en beleven. Er werd afgetrapt met G- & Aangepast Badminton. Bondscoach Annie van Daal gaf een demonstratietraining waar o.a. Jordy Brouwer von Gonzenbach en Eddy Boerman aan mee deden. Zo gaaf te om te zien dat ook mensen met een beperking deze geweldige sport zo passievol kunnen uitoefenen. Er waren zelfs spelers uit België over gekomen om deel te nemen aan deze demonstratietraining. Voordat die demonstratietraining begon werden de Bossche Badminton Dagen eerst officieel geopend door bondsvoorzitter Clemens Wortel, wethouder van sport Jos van Zon en voorzitter BCH Yvonne van Zaalen. Het blijkt maar weer dat we met de badmintonsport een prachtige bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

En afgelopen dagen hebben vele schoolgaande kinderen kennis gemaakt met de badmintonsport. Onder de bezielende begeleiding van verschillende vrijwilligers werden ze getrakteerd op een mooie badmintonclinic. Dankzij de medewerking van Arriva werden ze per bus naar de Maaspoort Sports & Events gebracht.

Terwijl de Bossche Badminton Dagen dus in volle gang zijn ben ik donderdagmiddag naar het bondsbureau afgereisd om daar nog meer medewerkers van Badminton Nederland te spreken en beter te leren kennen. Stuk voor stuk medewerkers met passie voor de sport en ze willen allemaal maar een ding: Badminton beter op de kaart zetten. Nederland moet van badminton gaan houden. De toppers omarmen en trots op zijn. Iedereen is het er over eens dat dat een lange moeilijke weg is, en met de juiste steuntjes in de rug ben ik er van overtuigd dat het moet lukken. De drive is aanwezig op het bondsbureau en de sfeer is uitstekend. Ook Ton Meeles heeft daarin als tijdelijke verandermanager een grote rol in. Hij zal in de beperkte tijd die hij heeft de mensen zo moeten inspireren, motiveren en enthousiasmeren dat hetgeen ze zo graag willen bereiken, ook gaan bereiken. Meedenken aan het creëren van kansen en daar zullen we best met elkaar eens tegen tegenslagen aanlopen, maar daar leren we dan enorm veel van. De gesprekken die ik gevoerd heb laten duidelijk zien dat men ideeën heeft en die moeten we koesteren, omarmen en mee aan de slag gaan. Ze mogen gerust trots zijn op het feit dan men voor Badminton Nederland werkt, straal dat maar uit. Borst vooruit, rug recht en met volle passie en trots aan de slag.

Ook de topbadmintonner zullen we beter moeten omarmen. Natuurlijk zijn er goede gesprekken en zijn er vele plannen. Maar beperkte financiële mogelijkheden maken dat er een spanningsveld is. Al zal die er volgens mij altijd blijven, want die individuele topbadmintonner wil natuurlijk heel erg graag zijn successen halen en zijn of haar droom verwezenlijken. Die groep mensen wil ik ook nog gaan ontmoeten en zal daarom zeker ook binnenkort een keer afreizen naar Papendal om met ze van gedachte te wisselen. En maak je geen zorgen, ik heb geen verstand van badminton en zal me op dat vlak dus echt nergens mee bemoeien. Ik vind het gewoon een geweldige sport, hou van die sport, en wil er alles aan doen om de sport weer te laten groeien. Dat kunnen we niet als individu, dat moeten we met zijn allen doen; verre doelen bereiken we beter samen. Heel vaak heb ik die slogan al uitgedragen. Samen met de topbadmintonner werken aan het ultieme resultaat waardoor er meer mensen gaan badmintonnen, zodat er meer geld binnen komt zodat we nog verder door kunnen ontwikkelen. Het is gewoon een vicieuze cirkel waar we met z'n allen een aandeel in hebben. Zonder breedtesport geen topsport en zonder topsport geen breedtesport.

Wellicht zullen er nu wel een aantal denken "wie is die man?" of "wat denkt hij wel niet?". Dat mag en is ook goed want ik ben van mening dat je successen moet verdienen. En badminton is zit ook in die hoek want vele miljoenen mensen denken "wat is dat voor sport?" of " dat doe je toch op de camping?" En we zullen er dus aan moeten werken dat we de aandacht gaan krijgen die wij vinden dat we die verdienen. Lobbyen, trots zijn op de sport, trots zijn op de successen, enthousiasme en passie en de absolute drive om te gaan voor het maximale. Daar sta ik voor. Op naar de finale van de Carlton Eredivisie waar ik al veel over heb gesproken, maar waar we echt een norm gaan zetten. Tot volgende week in Maaspoort Sports & Events.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!