Iris Tabeling over het Carlton NK: wij als selectiespelers moeten ons bewijzen

Iris Tabeling over het Carlton NK: wij als selectiespelers moeten ons bewijzen

Afgelopen weekend stond het NK op het programma. Altijd een beladen toernooi waarin wij ons als selectiespelers moeten bewijzen en waar de underdogs je maar al te graag willen verslaan.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een beetje druk staat er dus altijd wel op, maar dat weerhoudt mij er gelukkig niet van om het beste in mezelf naar boven te halen!

Ik stond met, zowel mijn damesdubbel (met Samantha) als mijn mix (met Jelle), al in het hoofdtoernooi en mocht dus op zaterdag beginnen. In de mix stonden we als derde geplaatst en mochten we het opnemen tegen Meta Knuth en Jules Bakker. Dit was niet al te moeilijk en een goede ronde om een beetje aan de hal te wennen en vooral ook aan de shuttles! Deze waren pijlsnel en dus moest je flink inhouden om niet al te veel uit te slaan. Onze tegenstanders hadden hier duidelijk meer moeite mee dan wij en na een snelle 21-5, 21-8 overwinning was de kwartfinale bereikt. Die mochten we spelen tegen Ralph Starren en Jessica Ottenhoff. Wij bleven goed geconcentreerd en zijn hierdoor eigenlijk geen moment echt in de problemen gekomen. Met een mooie 21-14, 21-11 is de halve finale dan ook bereikt die op zondag plaats zal vinden.

In de damesdubbel stond ik als tweede geplaatst en mochten we het in de eerste ronde opnemen tegen Raquel Humphris en Esther Kuilman. Net als in de mix was dit een niet al te lastige ronde en haalden wij na een 21-8, 21-3 overwinning makkelijk de kwartfinale. Daarin mochten we het opnemen tegen Myke Halkema en Dorien Lups. Een duidelijk sterkere tegenstander dan de ronde ervoor, maar ook hier konden wij door goede focus en afspraken er een redelijk eenvoudige 21-10, 21-14 overwinning uit slepen, waardoor ook hier zonder al te veel problemen de zondag werd gehaald.

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!