SportSport

Een nieuwe generatie naar OroDenmark

Een nieuwe generatie naar OroDenmark

Naast de vaste spelers melden zich ook meer en meer nieuwe spelers aan voor de zomerstage.

SportSport

Ken je BC Shot al?

Het hoge technische niveau en de persoonlijke training zijn daar de grootste reden van. Afgelopen najaar zijn we in Frankrijk geweest om Oro daar wat meer onder de aandacht te brengen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want er komen meer en nieuwe spelers uit dit land. Naast een stijging van deelnemers uit Frankrijk kunnen we dit jaar ook voor het eerst spelers uit Zwitserland en Spanje verwachten. Ook twee landen die hard aan de weg timmeren om meer kennis te krijgen over de technisch tactische kant van onze sport.

Het gaat niet alleen over spelers maar juist ook trainers die uit deze drie landen belangstelling hebben voor de trainersbijscholing met een DGI-diploma. Bijscholingen van oud-wereldkampioenen wordt als belangrijkste reden opgegeven.

We hoeven zelf niet eens zoveel te doen om meer belangstelling te krijgen voor de stages op Oro. DGI is heel erg actief met het aanspreken van hun contacten. Dat heeft ook een nadeel, want er is niet veel plaats voor nieuwe spelers en met meer belangstelling uit Denemarken zelf geeft dat het probleem van nee verkopen tegen de spelers uit eigen land.

De eerste Nederlandse en Belgische trainers hebben zich ook aangemeld voor de bijscholing en nu BNL meer medewerking verleent is het zelfs mogelijk voor deze bijscholing in Nederland subsidie te krijgen.

Vorige week zijn de eerste twee shuttle feeding robots gekomen en hebben we ze kunnen testen. Het gaat om het eenvoudige type, de Y9. Over een paar weken komen de twee grote broers van deze machine. Tijdens de hele stage moet elke coach op elke baan een robot ter beschikking hebben voor zijn/haar training. Spelers krijgen ook een spoedcursus in het zelf bedienen van de robots zodat ze zelf ook extra training kunnen doen wanneer ze dat zelf willen.

We hebben inmiddels al met een aantal trainers afspraken gemaakt dat ze speciaal training komen geven. Veel van de toptrainers zijn niet weken achter elkaar beschikbaar, maar ze willen maar al te graag een paar dagen langs komen, want ook voor Denemarken is het Oro-concept nieuw en ze willen graag zien hoe dat in zijn werk gaat.

Oro 2015 wordt weer anders dan dat het vorig jaar was. Het niveau van de training zal hoger zijn dan dat je waar dan ook gewend ben en badmintontraining zal nooit meer hetzelfde zijn als je hier bent geweest.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!