SportSport

YDJI 2015: titels dit jaar verdeeld tussen Japan en Maleisie

YDJI 2015: titels dit jaar verdeeld tussen Japan en Maleisie

Na een week lang spannende wedstrijden op een hoog niveau zijn de winnaars van de Yonex Dutch Junior International 2015 bekend.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De verwachtingen vooraf waren hoog gespannen met het indrukwekkende deelnemersveld, en we zijn zeker niet teleurgesteld. Vanaf woensdag werden er hoogstaande en spannende wedstrijden gespeeld door de wereldtoppers van later. Het is natuurlijk altijd afwachten hoe de jeugd doorstroomt naar de senioren, maar van enkele spelers gaan we zeker nog heel veel horen op wereldniveau! Wat te denken bijvoorbeeld van de publieksfavoriet Yuta Watanabe uit Japan, deze watervlugge linkshandige japanner won de herendubbel Met Kenya Mitsuhashi, en strandde met de mix (met Chiharu Shida) in de halve finale. Zeker in de dubbel leverde dat door de ongelukkige loting vanaf het begin veel mooie partijen op!

In de mannen enkel lukte het de 1ste geplaatste Maleisiër June Wei Cheam om de titel te behalen. In zijn derde Yonex Dutch Junior had hij 2 keer een 3de set nodig, maar hij bleef koelbloedig, en kwam eigenlijk nooit echt in de problemen. Houd deze naam in de gaten voor de toekomst.

In de vrouwen enkel was de ongeplaatste Japanse Saena Kawakami te sterk voor de Maleisische Ying Ying Lee (halve finaliste van vorig jaar). De Maleisische (3/4 geplaatst)had geen antwoord op het goede spel van haar Japanse tegenstandster, en oogde wat vermoeid na de finale in de gemengd dubbel die ze eerder al had gespeeld. De Japanse verloor het hele toernooi geen enkele set, tegen toch echt niet de minste tegenstanders, een prestatie van formaat!

De herendubbel was dit jaar toch wel het spektakelstuk van het toernooi. Door een ongelukkige loting waren er in het bovenste kwart van het schema heel veel sterke koppels terecht gekomen, wat vanaf de eerste rondes zorgde voor fantastische partijen waar niet alleen het publiek, maar ook de andere spelers en aanwezige coaches voor gingen zitten. De uiteindelijke winnaars Kenya Mitsuhashi en Yuta Watanabe hebben dit toernooi van alle 4 de Koreaanse koppels gewonnen, en tussendoor ook nog van de beste koppels uit Duitsland en Maleisië.

Ook in de damesdubbel ging de titel naar Japan. Nami Matsuyama en Chiharu Shida (ongeplaatst) wonnen van de verrassende Françaises Anne Tran en Delphine Delrue (5/8 geplaatst). Na winst op twee koppels uit Korea en een uit Hong Kong was het Japanse koppel toch net te sterk voor de Franse dames.

In het gemengd dubbel was er een verrassende Maleisische finale tussen Jinn Hwa Tan / Jin Wei Goh en Sze Fei Goh / Ying Ying Lee, waarbij het eerste koppel na 3 spannende sets er met de titel vandoor ging. Beide koppels waren gelegenheidskoppels omdat de dames normaal alleen singel spelen. Maar zoals bijna alle Maleisiërs zijn ze dusdanig goed en racketvaardig dat ze in de mix ook met de besten mee kunnen.

Al met al weer een zeer geslaagd toernooi. Het niveau was weer erg hoog, en de (vele) liefhebbers die de weg naar de Duinwijckhal weer hebben gevonden zijn zeker vermaakt met attractief spel van de toekomstige wereldtoppers. Een gemiste kans voor degenen die niet zijn geweest!

Wij hopen dat eenieder van dit toernooi heeft genoten. Volgend jaar is het toernooi van 2 t/m 6 maart, zet het alvast in de agenda.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!