clubzoeker

Selena Piek blikt terug op haar German Open

Selena Piek blikt terug op haar German Open

Op een uurtje gelegen van onze thuisbasis Arnhem ligt de RWE sporthal waar de wedstrijden gespeeld worden. De loting had bepaald dat ik in beide onderdelen tegen Duitsers zou uitkomen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de mix, samen met Jacco Arends, tegen het als 4e geplaatste koppel Fuchs/Michels en in de damesdubbel tegen Goliszweski en Nelte. Geen onmogelijke opgaves maar wel wedstrijden waarin we direct aan de bak moesten. Je moet Duitsers immers nooit onderschatten op hun thuisfront.

Eefje en ik beten het spits af. We begonnen fel en geconcentreerd en pakten meteen een mooie voorsprong bij de eerste interval. Met veel variatie en geduld pakten wij de eerste game met 21-16. De tweede game begon omgekeerd. De Duitse meiden veranderden van tactiek, zochten meer de aanval en probeerde met zachtere smashes en slices ons te verassen. Dat lukte tot de 4-1 voorsprong. Daarna begonnen wij weer te domineren en wisten deze set met 21-17 te pakken. Een fijne opsteker tegen dit lastige Duitse koppel.

In de avond stond de mix gepland. Een uitgebreide analyse moest ervoor zorgen dat Jacco en ik niet verrast werden. We wisten een kleine voorsprong te pakken in de eerste game die tot aan de 11 zeer gelijk opging. Op 19-19 maakten wij tactisch de verkeerde keuze waardoor deze game met 21-19 aan onze neuzen voorbij ging. Onwijs frustrerend, zeker omdat ik het gevoel had dat wij veel beter waren. De tweede game verliep totaal anders. Jacco zette goed druk achter mij en door zijn snelle instappen behielden we de controle over het halfveld en het net. Met 21-10 winst zorgden wij ervoor dat de derde set gespeeld moest worden. In deze game verloren we het halfveld aan de Duitsers waardoor wij steeds genoodzaakt waren als eerste de lift te spelen. Daarnaast toonden zij op cruciale momenten meer ballen dan wij waardoor we deze game met 21-15 en dus de wedstrijd verloren. Ontzettend zuur en onnodig naar mijn mening (ik weet zeker dat Jacco deze mening deelt). Gelukkig hebben we de beelden nog dus we zullen deze partij grondig analyseren en onszelf verbeteren waar nodig.

De volgende dag kwamen Eef en ik in actie tegen de Russinnen Ekaterina Bolotova en Evgeniya Kosetskaya. Dit koppel zit onwijs in de lift na hun finaleplaats op de Bitburger open 2014. Wederom een koppel wat we niet mochten onderschatten. Ik kan heel kort over deze wedstrijd zijn; tactisch was dit een van onze beste wedstrijden ooit. We wisten precies wat we konden verwachten in de eerste drie slagen van deze Russinnen en met 21-10 21-6 stapten wij na 23 minuten als winnaars van de baan. Een heerlijk gevoel overheerste en het gaf ons een mooie boost zelfvertrouwen voor de volgende te nemen horde.

De kwartfinale zou gespeeld worden tegen de Deense dames Juhl/Pedersen. Ondanks dat we aan nagenoeg dezelfde toernooien deelnemen hebben we nog nooit eerder tegen ze gespeeld. Met een 30 cm lengteverschil tegenover deze dames wisten we dat de aanval niet in ons voordeel zou zijn. Het advies van coach Kim luidde: of een blok, of hoog over ze heen spelen zodat wij tijd zouden krijgen om klaar te staan. Vanaf 0-0 was het een rare wedstrijd. Veel onnodige fouten van beide kanten en hele korte rally's. Na een redelijk gelijk opgaande strijd verloren we de eerste game met 21-18. In de tweede game schakelden de Deense dames een tandje bij. Met een 11-5 achterstand moesten wij iets verzinnen om terug in de wedstrijd te komen. Dat lukte helaas niet en met 21-15 werd ook deze game verloren. Erg teleurstellend zeker omdat de Denen ook niet lekker in hun spel leken te zitten. Helaas kwam hiermee de German Open 2015 voor mij tot een einde. Deze week staat de All England alweer voor de deur dus vanaf nu is de focus alweer op dat toernooi gericht.

Selena Piek

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!