NK Aangepast Badminton 2015: Hattrick voor Lie, Van de Burgwal en Modderman

NK Aangepast Badminton 2015: Hattrick voor Lie, Van de Burgwal en Modderman
StudentenlevenStudentenleven

Een rode loper, de Nederlandse vlag en ballonnen. Iedereen mocht het weten... in Veenendaal werden de aangepast badmintonners dit weekend ontvangen. Zij speelden daar hun Nederlands Kampioenschap.

› support ons met een Tikkie!

''Wat een ontvangst'', zegt één van de scheidsrechters die afgelopen vrijdag nog op de Dutch International wedstrijden telde. ''Zo'n entree hebben ze in Wateringen niet hoor.''

Badminton Duo Vereniging Veenendaal

De mooie ontvangst was het werk van Badminton Duo Vereniging Veenendaal. Een vereniging die tot voor kort nog niet met aangepast badminton te maken had. Door Eddy Boerman raakten de vrijwilligers van de vereniging geïnspireerd. Sindsdien hebben ze een groep met vier aangepast badmintonners, die elke week trainen onder leiding van Ilse van de Burgwal. Twee van hen doen mee dit NK, Pascale Zitter en Timo Schlingmann.

Kleine mensen

Op zaterdag werden de poulewedstrijden afgewerkt. Deze dag kende weinig verrassingen, geen van de geplaatste spelers werd uitgeschakeld. En dus gingen de favorieten zondag verder in de strijd om de diverse titels. Daarnaast startte op zondag voor één categorie, Kleine mensen, het toernooi pas. Zij draaien sinds een aantal maanden mee in het aangepast badminton circuit. Dit weekend worden er dus voor het eerst Nederlands kampioenen onder hen benoemd.

Joey Lie won de mannen enkel in deze categorie. De pas zestienjarige Lie, die onlangs in Spanje zijn eerste internationale toernooi speelde, was oppermachtig en hield zijn tegenstanders onder de 10 punten. Het zilver was voor Tim Beumer. Bij de dames ging Maud van Lankveld, die voor het eerst een toernooi speelde, er met de titel vandoor. Zij won in de finale van 1e geplaatste Elise van Scholl (21-12 21-14). Naast de enkelspelen werd er ook gemengd dubbel gespeeld in deze categorie. De finale werd een spannende driesetter (14-21 21-16 21-15) tussen Joey/Elise en Victor/Maud in het voordeel van Joey en Elise.

Rollers

Bij de rollende dames was Ilse van de Burgwal de grote winnares. De dames enkel schreef zij met forse overmacht op haar naam. Verrassend was in deze categorie het zilver voor Tamara Dingemans, een speelster die pas haar tweede aangepast badmintontoernooi speelt. Hier had zij wel twee drie setters voor nodig in de voorronde. In de dames dubbel pakte van de Burgwal de titel samen met Inge Bakker. Zij lieten de nummer twee, Dingemans met Jennifer Eerdmans, met duidelijke cijfers achter zich. In het gemengd dubbel had Ilse Mario Biekmann aan haar zijde. Zilver was er in deze categorie voor Mylene Rombouts en Jordy Brouwer von Gonzenbach. Biekmann pakte tevens samen met Timo Bakker de heren dubbel titel, zij wonnen van Tim Quartel en Brouwer. De twee laatst genoemden stonden samen in de finale van de heren enkel, daar ging Jordy er met de titel vandoor. In de mannen enkel B was de titel voor Hub Leerschen. Hij liet de eerst geplaatste Ad Harteveld in een drie setter achter zich (21-16 13-21 21-10).

Staanders

Bij de staanders was Mark Modderman de grote winnaar. In de mannen enkel finale versloeg hij Eddy Boerman, die in de halve finale bijna door een stunt van Bas den Turck uitgeschakeld werd. In het mannen dubbel versloeg Mark samen met Axel Nieuwenhuyse het eerste geplaatste koppel Eddy Boerman en Guus Maassen. In een spannende driesetter, met in elke set slechts twee punten verschil. Het gemengd dubbel ging iets gemakkelijker, Mark versloeg daar in twee sets, samen met Carmen van Kester, het koppel Eddy Boerman en Megan Hollander. Carmen en Megan schreven samen de dames dubbel op hun naam. Zij wonnen met duidelijke cijfers van Anouk Meijs en Tess Scheele. Carmen en Megan moesten onderling de winnaar van de dames enkel uitmaken. Na met name een spannende eerste set ging Megan Hollander, die sinds een paar maanden in de Nederlandse selectie zit, er met de winst vandoor. De zestienjarige Hollander mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen. De mannen enkel B titel was voor Patrick Vrouwenvelder van landskampioen DKC. Hij won met overmacht van Hans Michielsen in de finale.

Carol de Meijer

Elk jaar wordt tijdens het NK de Carol de Meijer-trofee uitgereikt aan de speler die net buiten de prijzen is gevallen. Deze ging dit jaar naar Pascale Zitter van thuisclub Veenendaal. Pascale is hard aan het trainen en kon al goed meekomen tijdens het NK. De prijs is een bevestiging dat ze op de goede weg is. De organisatie benadrukte dat de winnaar door een berekening wordt vastgesteld onder leiding van Badminton Nederland.

Volgend jaar weer?

Badminton Duo Veenendaal heeft een mooi toernooi neergezet. De organisatie nodigde de spelers uit om volgend jaar wederom het NK in Veenendaal te spelen. Ik denk dat ik nu namens alle spelers spreek als ik zeg: Badminton Nederland, zeg hier geen 'ja' op, maar 'ja, heel graag'!

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Yonex Dutch Junior International 2020 in volle gang

Yonex Dutch Junior International 2020 in volle gang

Vanaf vandaag tot en met zondag 1 maart vindt in Haarlem de Yonex Dutch Junior International 2020 plaats, onderdeel van de Junior…

26 februari 2020

Tweede plaats Austrian Open voor koppel Ruben Jille en Ties van der Lecq

Tweede plaats Austrian Open voor koppel Ruben Jille en Ties van der Lecq

Bij de Austrian Open 2020 in Wenen zijn Ruben Jille en Ties van der Lecq (WRL-119) knap tweede geworden in het mannendubbel. In…

23 februari 2020

Kirsten de Wit en Iris van Leijsen winnen Yonex France U17 Open 2020

Kirsten de Wit en Iris van Leijsen winnen Yonex France U17 Open 2020

Bij de Yonex France U17 Open 2020 in het Franse Aire sur la Lys heeft het koppel Kirsten de Wit / Iris van Leijsen voor een mooie…

21 februari 2020

Kwartfinales voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij Spain Masters 2020

Kwartfinales voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij Spain Masters 2020

In Barcelona staat het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen in de kwartfinales van de Barcelona Spain Masters 2020 en zijn de als…

21 februari 2020

Coronavirus: China meldt badmintonploeg af voor internationaal jeugdtoernooi Haarlem

Coronavirus: China meldt badmintonploeg af voor internationaal jeugdtoernooi Haarlem

Van woensdag 26 februari tot en met zondag 1 maart vindt in DEGIRO-hal in Haarlem de veertigste editie van de Yonex Dutch Junior…

19 februari 2020

Austrian Open 2020 met kortgewiekte EK Badminton-finalist Joran Kweekel

Austrian Open 2020 met kortgewiekte EK Badminton-finalist Joran Kweekel

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 22 februari vindt in Wenen de Austrian Open 2020 plaats, onderdeel van de International…

19 februari 2020

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Vanaf morgen tot en met vrijdag 21 februari vindt in het Franse Aire sur la Lys de Yonex France U17 Open 2020 plaats. Voor…

17 februari 2020

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) geschiedenis…

16 februari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!