Terugblik Victor Dutch International 2015

Terugblik Victor Dutch International 2015

Voor de 16e keer werd afgelopen week de Dutch International gespeeld bij VELO Wateringen. Met 191 spelers uit 32 landen had zich weer een mooi deelnemersveld ingeschreven.

clubzoeker

Ken je BC Hoogkerk al?

Een iets kleiner deelnemersveld, maar dat maakte de strijd, enthousiasme, vreugde en verdriet er minder om. Er werden in totaal 188 wedstrijden gespeeld in vier dagen.

De donderdag stond weer geheel in het teken van de kwalificatiewedstrijden, dit jaar alleen voor de mannen- en vrouwenenkel. Hierin wisten zowel Alex Vlaar als Vincent de Vries zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Vrijdag werden van alle onderdelen de eerste twee ronden gespeeld. Waarbij het duo Jelle Maas / Ruben Jille wisten te winnen van de eerst geplaatste Kroaten in de mannendubbel. In het vrouwendubbel wonnen Gayle Mahulette / Cheryl Seinen van de eerst geplaatste Belgische dames. Uiteindelijk na een lange, spannende en vermoeiende dag wist een mooi aantal Nederlandse spelers zich te plaatsen voor de kwartfinales op zaterdagmiddag. Ook Denemarken, België, Duitsland en Engeland waren goed vertegenwoordigd. Deze landen bepaalden uiteindelijk ook de indeling van de halve finales (zaterdagvond), waarbij Nederland en Denemarken de 2 landen waren met in elk onderdeel kanshebbers voor de een finale plaats.<'/p>

In de mixdubbel waren Deense koppels te sterk en was er een geheel Deense finale, welke gewonnen werd door Amanda Madsen/Kasper Antonsen. In de vrouwenenkel finale moest titelverdedigster Soraya de Visch Eijbergen het opnemen tegen Lianne Tan uit België. Lianne wist de titel te winnen in een mooie wedstrijd.

In het vrouwendubbel was de finale een Nederlands onderonsje. Hierin wisten Gayle Mahulette / Cheryl Seinen in een spannende wedstrijd te winnen van Myke Halkema / Lisa Khoeblal-Malaihollo.

In het mannenenkel wist de 18-jarige Anders Antonsen (DEN), qualifier en winnaar van de European Junior Championship, de winst te pakken tegen Yuhan Tan.

Het mannendubbel werd uiteindelijk vrij makkelijk gewonnen door Kasper Antonsen / Oliver Babic uit Denemarken.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!