clubzoeker

Spetterende jubileumeditie Open Asterix

Spetterende jubileumeditie Open Asterix

Zaterdag 11 april is het Open Asterix toernooi voor de vijfde keer gehouden. In deze lustrumeditie streden 160 deelnemers in de verschillende onderdelen en categorieŽn om de prijzen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het deelnemersveld kwam uit de regio maar ook van ver daar buiten. Dit jaar was het toernooi voor het eerst opengesteld voor spelers die uitkomen in de een na hoogste klasse van badmintonnend Nederland. Dit resulteerde in mooie en spannende wedstrijden op topniveau.

In de hoogste categorie waren Wouter de Wildt en Yolanda van Dijk, (beiden BC Iduna), de sterkste in de single. Tom Blinde van TFS Barendrecht was in vorm en won zowel de dubbel als de mix in deze lustrumeditie. In het vrouwendubbel was Tak Ling Lam van de organiserende vereniging BC Asterix samen met haar zus Tak Chin Lam, de sterkste in de vrouwendubbel. In de categorieën 5 en 7 was er meer succes voor spelers van de thuisspelende club. Maar de prijs voor de best presterende vereniging ging dit jaar naar BC Iduna uit Utrecht. Een heuse shuttletaart was hier de hoofdprijs.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!