Teleurstelling bij Alida Chen

Teleurstelling bij Alida Chen

Het is nu alweer vier dagen sinds ik terug ben van het EJK en ik kan me nog steeds niet helemaal over het verlies heen zetten.

› alles over het Badminton Festival!

Ik vind het daarom ook lastig om dit stuk te schrijven, maar ik hoop dat ik dit hoofdstuk hierna voor mezelf kan afsluiten.

De singel

Ik begon mijn eerste wedstrijd in het individuele toernooi tegen een Pools meisje. We hadden allebei een beetje hetzelfde spelletje. We gingen lange rally's met elkaar aan, met het doel de ander als eerste een fout te laten maken. Het was een conditionele wedstrijd waarbij het erg belangrijk was om het geduld te bewaren. Dit lukte goed en ik trok de wedstrijd in twee sets naar me toe. De tweede wedstrijd speelde ik tegen een lange, linkshandige Russin (9/16e geplaatst). Ik had al eens eerder tegen haar gespeeld en toen in drie sets verloren. Hoewel ik niet helemaal tevreden was over mijn spel, won ik nu wel in drie sets. Bij de laatste 16 kwam ik tegen een Deens meisje (2e geplaatst), dat uiteindelijk ook het toernooi won. Ik merkte dat ik echt moest omschakelen naar een hoger tempo. Doordat ik in de eerste set te langzaam op mijn benen stond was ik steeds te laat bij de shuttle en maakte ik daardoor veel fouten. Na de 11 kwam ik wat beter in de wedstrijd en hadden we wat meer rally's, maar ik liep nog steeds telkens tegen een achterstand aan. Helaas moest ik mijn meerdere erkennen in twee sets.

De mix

In de mix had ik meer verwachtingen. Ons doel was om een medaille te halen. We hadden hard naar dit toernooi toe gewerkt en we voelden ons helemaal fit.

De eerste ronde ging wel wat moeizaam. Tegen een koppel uit Oostenrijk voelde ik toch wat druk op mijn schouders, maar ronde na ronde ging het steeds beter. Na het koppel uit Oostenrijk, speelden we tegen een koppel uit Zwitserland. Vervolgens speelden we bij de laatste 16 tegen een koppel uit Engeland. Deze wedstrijd ging erg goed en we konden niet wachten om de kwartfinale te spelen; de wedstrijd om een medaille.

De 2e geplaatste Duitsers waren geen onbekenden van ons. We hoopten hen pas later te treffen in het toernooi, maar helaas mocht het niet zo zijn. De laatste keer dat we tegen ze speelden wonnen we in drie spannende sets. We moesten dus wel goed spelen als we de wedstrijd wilden winnen, maar we hadden er vertrouwen in omdat we de laatste tijd lekker op de baan stonden. De wedstrijd verliep toch anders dan we hoopten.

We vochten voor onze punten, maar het lukte gewoon totaal niet om in ons spel te komen. Af en toe hadden we goede rally's, maar 'af en toe' was niet genoeg. De tegenstanders daarentegen, waren veel constanter en zij konden het spelletje spelen wat zij graag speelden; veel harde en vlakke ballen. Wij zaten er simpelweg niet lekker in om daar een antwoord op terug te hebben. Toen zij hun 21e punt binnenhaalden in de tweede set was het game-over.

Het is zuur dat we geen medaille hebben gehaald, maar ik baal er vooral van dat we op ons laatste jeugdtoernooi niet alles eruit hebben kunnen halen wat erin zit en dat we het EJK op deze manier af hebben moeten sluiten.

Als het kon zou ik graag de tijd willen terugdraaien, maar helaas is dit niet mogelijk. Ik zal verder moeten kijken naar de toekomst. Ik ga een nieuw doel stellen en ik ga weer hard werken om dat doel wel te halen.

Alida Chen

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Bij de Babolat German U17 Open 2019 in Bergisch Gladbach (Duitsland) heeft Jaymie Laurens afgelopen weekend de tweede plaats…

12 juni 2019

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de…

12 juni 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Na een paar jaar van afwezigheid komt de badmintonschool weer helemaal fris terug. We gaan weer bouwen aan een sterke fundering…

12 juni 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 15 juni vindt in Madrid de Spanish International 2019 plaats. Voor Nederland komen de volgende…

12 juni 2019

Nederlandse topbadmintonner Debora Jille golden girl in Litouwen

Nederlandse topbadmintonner Debora Jille golden girl in Litouwen

Voor een speelster die september 2018 nog aankondigde een tijdelijke pauze in te lassen in haar badmintonloopbaan, heeft Debora…

9 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!